“Ulaşım sıkıntısı çözülüyor!”

Çayırova 29.10.2020 - 09:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Ulaşım sıkıntısı çözülüyor!”

CHP Kocaeli Büyükşehir Meclis Grubu, Çayırova-Gebze 551 ve 560 numaralı hatlardaki ulaşım sıkıntıları için Kocaeli Büyükşehir meclisine önerge vermişti. Önergenin ardından yazılı açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın seferlerin süre aralıklarının 10 dakikaya indirildiğini duyurdu. CHP Kocaeli Büyükşehir Meclis Grubu, Çayırova-Gebze 551 ve 560 numaralı hatlardaki ulaşım sıkıntıları ile ilgili önerge vermişti. Önergenin ardından yazılı açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CHP Kocaeli Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’e hitaben ulaşım sıkıntılarını gidermek üzere yapılacaklar hakkında şu ifadelere yer verdi; “10.09.2020 tarihli Meclis Toplantısında Güzergah ve sefer saatlerinin düzenlenmesi, bilgedeki Belediye Başkanlığından, İlçe Kaymakamlığından, bölgede ikamet eden vatandaşların ve bölgedeki sınırlı sorumlu Kooperatiflerden gelen talepler doğrultusunda yapılan tespitlerle belirlenmekte olup, toplu taşıma araçlarının güzergah ve çalıma saatleri yolcu yoğunluğu dikkate alınarak düzenlenmektedir. Mevcut güzergah ve sefer saatleri, bölgede ikamet eden vatandaşların tamamına ya da büyük çoğunluğuna hizmet verecek şekilde düzenlenmiştir. Bununla birlikte gerek araç içerisinde yolcu gibi yolculuk yapılarak, gerek sivil veya resmi araçlar ile duraklarda ve güzergahlarında denetimler yapılarak yolcu yoğunluğu tespit edilen saatlerde elimizdeki imkanlar çerçevesinde ilave seferler konulmaktadır. “SEFER SIKLIĞI 10 DAKİKA ARALIĞA İNDİRİLMİŞTİR” İlimizde toplu taşıma hizmeti sağlayan araçların güzergahları UKOME tarafından belirlenmekte olup, UKOME Komisyona güzergahları mümkün olduğunca ana caddelerden ve merkezi noktalardan geçecek ve yolcu yoğunluğu, sefer süresi, vatandaşlardan gelen öneri, talep vs. huşuları dikkate alarak daha fazla vatandaşa hizmet verecek şekilde düzenlenmektedir. 551 No’lu hattımızın güzergahının yarım saat aralıklarla Gebze Otogar bölgesine uzatılması talebi yapılacak olan yeni güzergah düzenleme çalışmaları kapsamında değerlendirmeye alınacaktır. Diğer yandan yapılan incelemeler sonucunda gece geç saatlerde 560 No’lu hattın güzergahı üzerinde yolcu yoğunluğu bulunmadığı görülmüş olup, şu an için 560 No’lu hattın seferlerine mevcut sefer saatleri ile devam edilmektedir. Son olarak gerek saha üzerinde işletme şefliğimize bağlı ekiplerin yaptığı kontroller, gerekse sistemlerimizden yapılan incelemeler sonucunca 551 No’lu Emek Mahallesi Çayırova – Gebze hattına ilave seferler konularak, sefer sıklığı 10 dakika aralığa indirilmiştir.”

CHP Kocaeli Büyükşehir Meclis Grubu, Çayırova-Gebze 551 ve 560 numaralı hatlardaki ulaşım sıkıntıları için Kocaeli Büyükşehir meclisine önerge vermişti. Önergenin ardından yazılı açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın seferlerin süre aralıklarının 10 dakikaya indirildiğini duyurdu.

CHP Kocaeli Büyükşehir Meclis Grubu, Çayırova-Gebze 551 ve 560 numaralı hatlardaki ulaşım sıkıntıları ile ilgili önerge vermişti. Önergenin ardından yazılı açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, CHP Kocaeli Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’e hitaben ulaşım sıkıntılarını gidermek üzere yapılacaklar hakkında şu ifadelere yer verdi; “10.09.2020 tarihli Meclis Toplantısında Güzergah ve sefer saatlerinin düzenlenmesi, bilgedeki Belediye Başkanlığından, İlçe Kaymakamlığından, bölgede ikamet eden vatandaşların ve bölgedeki sınırlı sorumlu Kooperatiflerden gelen talepler doğrultusunda yapılan tespitlerle belirlenmekte olup, toplu taşıma araçlarının güzergah ve çalıma saatleri yolcu yoğunluğu dikkate alınarak düzenlenmektedir. Mevcut güzergah ve sefer saatleri, bölgede ikamet eden vatandaşların tamamına ya da büyük çoğunluğuna hizmet verecek şekilde düzenlenmiştir. Bununla birlikte gerek araç içerisinde yolcu gibi yolculuk yapılarak, gerek sivil veya resmi araçlar ile duraklarda ve güzergahlarında denetimler yapılarak yolcu yoğunluğu tespit edilen saatlerde elimizdeki imkanlar çerçevesinde ilave seferler konulmaktadır.

“SEFER SIKLIĞI 10 DAKİKA ARALIĞA İNDİRİLMİŞTİR”

İlimizde toplu taşıma hizmeti sağlayan araçların güzergahları UKOME tarafından belirlenmekte olup, UKOME Komisyona güzergahları mümkün olduğunca ana caddelerden ve merkezi noktalardan geçecek ve yolcu yoğunluğu, sefer süresi, vatandaşlardan gelen öneri, talep vs. huşuları dikkate alarak daha fazla vatandaşa hizmet verecek şekilde düzenlenmektedir. 551 No’lu hattımızın güzergahının yarım saat aralıklarla Gebze Otogar bölgesine uzatılması talebi yapılacak olan yeni güzergah düzenleme çalışmaları kapsamında değerlendirmeye alınacaktır. Diğer yandan yapılan incelemeler sonucunda gece geç saatlerde 560 No’lu hattın güzergahı üzerinde yolcu yoğunluğu bulunmadığı görülmüş olup, şu an için 560 No’lu hattın seferlerine mevcut sefer saatleri ile devam edilmektedir. Son olarak gerek saha üzerinde işletme şefliğimize bağlı ekiplerin yaptığı kontroller, gerekse sistemlerimizden yapılan incelemeler sonucunca 551 No’lu Emek Mahallesi Çayırova – Gebze hattına ilave seferler konularak, sefer sıklığı 10 dakika aralığa indirilmiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.