Yerli otomobilin şarj altyapısı tamamlanacak

Gündem 24.11.2020 - 09:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Yerli otomobilin şarj altyapısı tamamlanacak

Türkiye’nin yerli otomobili, Gebze Bilişim Vadisi’nde kurulu bulunan TOGG ile ilgili kritik gelişmeyi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez duyurdu. Bakan Dönmez, “İnşallah TOGG banttan inmeden şarj altyapısına dair çalışmalarımızı büyük oranda tamamlamış olacağız” dedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gebze’de lansmanı yapılarak dünyaya tanıtılan yerli otomobille ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Bakan Dönmez’den son dakika açıklaması geldi. Bakan Dönmez, “İnşallah TOGG banttan inmeden şarj altyapısına dair çalışmalarımızı büyük oranda tamamlamış olacağız” dedi. Öte yandan yerli otomobil üstün özellikleriyle de dikkat çekiyor. 100 KM'YE 4.8 SANİYEDE ÇIKACAK 300 veya 500 km menzil sağlayan pil ile en uygun olanı seçebilecek, uzun yolculukları dahi planlayabilecekseniz. Örnek vermek gerekirse yüzde yüz şarj ile yola çıkarak İstanbul'dan İzmir'de ki akrabalarınıza veya Ankara'dan Antalya'ya kesintisiz bir seyahat yapabilecekseniz. Gelişimine öcülük edeceğimiz yaygın şarj alt yapısı sayesinde otomobilinizi hızlı şarj ile 30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 pil doluluk seviyesine ulaşabilecekseniz. Otomobilin performansı ise mükemmel olacak 4.8 saniyede yüz kilometre hıza ulaşacak.

Türkiye’nin yerli otomobili, Gebze Bilişim Vadisi’nde kurulu bulunan TOGG ile ilgili kritik gelişmeyi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez duyurdu. Bakan Dönmez, “İnşallah TOGG banttan inmeden şarj altyapısına dair çalışmalarımızı büyük oranda tamamlamış olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gebze’de lansmanı yapılarak dünyaya tanıtılan yerli otomobille ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Bakan Dönmez’den son dakika açıklaması geldi. Bakan Dönmez, “İnşallah TOGG banttan inmeden şarj altyapısına dair çalışmalarımızı büyük oranda tamamlamış olacağız” dedi. Öte yandan yerli otomobil üstün özellikleriyle de dikkat çekiyor.

100 KM'YE 4.8 SANİYEDE ÇIKACAK

300 veya 500 km menzil sağlayan pil ile en uygun olanı seçebilecek, uzun yolculukları dahi planlayabilecekseniz. Örnek vermek gerekirse yüzde yüz şarj ile yola çıkarak İstanbul'dan İzmir'de ki akrabalarınıza veya Ankara'dan Antalya'ya kesintisiz bir seyahat yapabilecekseniz. Gelişimine öcülük edeceğimiz yaygın şarj alt yapısı sayesinde otomobilinizi hızlı şarj ile 30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 pil doluluk seviyesine ulaşabilecekseniz. Otomobilin performansı ise mükemmel olacak 4.8 saniyede yüz kilometre hıza ulaşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.