GEBZE BELEDİYESİ 30 AĞUSTOS İLANI

Yılmaz, "Kapatılan gazete çalışanları işsizlik maaşı alacak"

Kocaeli 10.08.2016 - 10:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yılmaz, "Kapatılan gazete çalışanları işsizlik maaşı alacak"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlar kapsamında Kocaeli’de 3 gazete kapatılmıştı.

Kapatılan gazete çalışanlarının, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin de uğraşları sonucu işsizlik maaşı alacağını açıklamasının ardından ve SGK’nın yayınladığı genelge ile de bu resmileşmişti fakat bazı haber sitelerinde yer alan haberlerde tersi iddia edilmişti. Bunun üzerine İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, konuyla ilgili bilgi vererek; SGK’nin yeni yayınladığı 2016/16 sayılı genelgede gereği ‘Kapatılan kurumda en az 120 gün çalışmış olanların işsizlik maaşından yararlanabileceği’ hükmünü dile getirdi. Yılmaz, “SGK yeni genelge yayınladı. Kurumlar kapatıldığı için SGK’dan çıkış işlemlerini kurum değil, SGK yapıyor. Bu nedenle de işler biraz uzayabiliyor. Başvurusu reddedilen kişiler, SGK’dan çıkışı henüz yapılamayan kişiler. SGK’dan çıkışları gerçekleşmediği için İŞKUR’un sisteminde görülmüyorlar. Çıkışları yapıldığı an İŞKUR’a başvurarak işsizlik maaşından yararlanacaklar. Önümüzdeki günlerde de tüm bu çalışanların çıkışları yapılmış olur. Her biri gelip başvuru yapabilir. Kapatılan kurumların çalışanlarına işsizlik maaşı verilmeyeceğine dair iddiaları dikkate almayın” dedi. Öte yandan bu konuda Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Çetin Gürol'unda açıklama yapması bekleniyor.  
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlar kapsamında Kocaeli’de 3 gazete kapatılmıştı.

Kapatılan gazete çalışanlarının, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin de uğraşları sonucu işsizlik maaşı alacağını açıklamasının ardından ve SGK’nın yayınladığı genelge ile de bu resmileşmişti fakat bazı haber sitelerinde yer alan haberlerde tersi iddia edilmişti.

Bunun üzerine İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, konuyla ilgili bilgi vererek; SGK’nin yeni yayınladığı 2016/16 sayılı genelgede gereği ‘Kapatılan kurumda en az 120 gün çalışmış olanların işsizlik maaşından yararlanabileceği’ hükmünü dile getirdi. Yılmaz, “SGK yeni genelge yayınladı. Kurumlar kapatıldığı için SGK’dan çıkış işlemlerini kurum değil, SGK yapıyor. Bu nedenle de işler biraz uzayabiliyor. Başvurusu reddedilen kişiler, SGK’dan çıkışı henüz yapılamayan kişiler. SGK’dan çıkışları gerçekleşmediği için İŞKUR’un sisteminde görülmüyorlar. Çıkışları yapıldığı an İŞKUR’a başvurarak işsizlik maaşından yararlanacaklar. Önümüzdeki günlerde de tüm bu çalışanların çıkışları yapılmış olur. Her biri gelip başvuru yapabilir. Kapatılan kurumların çalışanlarına işsizlik maaşı verilmeyeceğine dair iddiaları dikkate almayın” dedi.

Öte yandan bu konuda Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Çetin Gürol'unda açıklama yapması bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi