Yürek Burktu

19.05.2015 - 22:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yürek Burktu

Çöpten çıkardığı ekmek, meyve ve sebze parçalarıyla karnını doyurmaya çalışan Suriyeli genç kadının görüntüsü yürek sızlattı.

Suriye'de iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan sığınmacıların sayısı iki milyonu aşarken, Gaziantep de sığınmacılardan en çok etkilenen kentlerin başında geliyor. Kente gelen Suriyelilerden genç bir kadının görüntüsü, savaşın acı gerçeğini gözler önüne serdi. Suriye'deki iç savaşta eşini kaybeden ve iki çocuğuyla birlikte Gaziantep'e gelen 22 yaşındaki iki çocuk annesi Suriyeli Amira isimli genç kadının çöp konteynerinden çıkardığı ekmek, sebze ve meyve parçalarıyla karnını doyurması yürekleri sızlattı. ÇOCUKLARINA ÇÖPTEN YİYECEK TOPLUYOR Suriye'nin Halep kentinden kaçıp Gaziantep'e gelen 22 yaşında olan Amira, kocasını kaybettiğini, 3 yaşındaki oğlu ve 6 yaşındaki kızıyla birlikte Türkiye'ye sığındığını söyledi. Kendisine bakacak kimsesi olmadığı için dilenmeye başladığını söyleyen Amira, kalacak bir yeri olmadığını, çocuklarını da kendisi gibi, sığınmacı olan Suriyelilere emanet ederek onlara çöp konteynerlerinden yiyecek toplamaya çalıştığını söyledi. İşte o anlardan kareler:
Çöpten çıkardığı ekmek, meyve ve sebze parçalarıyla karnını doyurmaya çalışan Suriyeli genç kadının görüntüsü yürek sızlattı.

Suriye'de iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan sığınmacıların sayısı iki milyonu aşarken, Gaziantep de sığınmacılardan en çok etkilenen kentlerin başında geliyor. Kente gelen Suriyelilerden genç bir kadının görüntüsü, savaşın acı gerçeğini gözler önüne serdi. Suriye'deki iç savaşta eşini kaybeden ve iki çocuğuyla birlikte Gaziantep'e gelen 22 yaşındaki iki çocuk annesi Suriyeli Amira isimli genç kadının çöp konteynerinden çıkardığı ekmek, sebze ve meyve parçalarıyla karnını doyurması yürekleri sızlattı.

ÇOCUKLARINA ÇÖPTEN YİYECEK TOPLUYOR

Suriye'nin Halep kentinden kaçıp Gaziantep'e gelen 22 yaşında olan Amira, kocasını kaybettiğini, 3 yaşındaki oğlu ve 6 yaşındaki kızıyla birlikte Türkiye'ye sığındığını söyledi. Kendisine bakacak kimsesi olmadığı için dilenmeye başladığını söyleyen Amira, kalacak bir yeri olmadığını, çocuklarını da kendisi gibi, sığınmacı olan Suriyelilere emanet ederek onlara çöp konteynerlerinden yiyecek toplamaya çalıştığını söyledi.

İşte o anlardan kareler:







Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi