AS UFUK OTO KİRALAMA

Zeytinoğlu’ndan enflasyon açıklaması!

Kocaeli 08.10.2015 - 09:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Zeytinoğlu’ndan enflasyon açıklaması!

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu TUİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu TUİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede “Eylül ayında Üretici Fiyatları yıllık yüzde 6,92 ve TÜFE ise yüzde 7,95 olarak gerçekleşti. Çin ekonomisinin yavaşlamasıyla emtia fiyatları da geriledi. Ancak dövizdeki hızlı artış girdi maliyetlerini artırıyor ve dolayısıyla ÜFE’yi de artırıyor. Üretici piyasasındaki fiyat artışları tüketici piyasalarına yansımaya devam ediyor” dedi.   “YENİ DÖNEM ENFLASYONDA REFORM GEREKTİRİYOR” Enflasyonun belirli bir alt seviyeyi artık kıramadığını belirten KSO Başkanı, “Global anlamda uzun süredir düşük enflasyon, hatta birçok ülkede sıfıra yakın enflasyon yaşanmasına karşın, Türkiye’de hedef enflasyonu seviyelerine inmeyi gerçekleştirmek mümkün olamadı.  12 yıldır, 2002-2003 yılları itibariyle yüzde 20’lerin yüzde 30’ların üzerindeki enflasyon dalgalarının,  yüzde 6 ile 11 arası bir bandı tamamladığımız bir süreç yaşanmakta” olduğunu belirterek esas hedefimizin Maastricht kriterlerine uygun olarak enflasyonun yüzde 2’ler 3’ler mertebesine düşürülmesi olduğunu söyledi. “Demek ki yeni ekonomik dönemin enflasyonda reform gerektirecek nitelikte olmasını arzularız.” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu TUİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu TUİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede “Eylül ayında Üretici Fiyatları yıllık yüzde 6,92 ve TÜFE ise yüzde 7,95 olarak gerçekleşti. Çin ekonomisinin yavaşlamasıyla emtia fiyatları da geriledi. Ancak dövizdeki hızlı artış girdi maliyetlerini artırıyor ve dolayısıyla ÜFE’yi de artırıyor. Üretici piyasasındaki fiyat artışları tüketici piyasalarına yansımaya devam ediyor” dedi.  

“YENİ DÖNEM ENFLASYONDA REFORM GEREKTİRİYOR”

Enflasyonun belirli bir alt seviyeyi artık kıramadığını belirten KSO Başkanı, “Global anlamda uzun süredir düşük enflasyon, hatta birçok ülkede sıfıra yakın enflasyon yaşanmasına karşın, Türkiye’de hedef enflasyonu seviyelerine inmeyi gerçekleştirmek mümkün olamadı.  12 yıldır, 2002-2003 yılları itibariyle yüzde 20’lerin yüzde 30’ların üzerindeki enflasyon dalgalarının,  yüzde 6 ile 11 arası bir bandı tamamladığımız bir süreç yaşanmakta” olduğunu belirterek esas hedefimizin Maastricht kriterlerine uygun olarak enflasyonun yüzde 2’ler 3’ler mertebesine düşürülmesi olduğunu söyledi. “Demek ki yeni ekonomik dönemin enflasyonda reform gerektirecek nitelikte olmasını arzularız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi