Park ınn

İzmit Belediyesi, Haziran’da ölümsüz şairleri andı

Kocaeli 04.06.2024 - 12:05, Güncelleme: 04.06.2024 - 12:05
 

İzmit Belediyesi, Haziran’da ölümsüz şairleri andı

İzmit Belediyesi, Haziran ayının ölümsüz şairlerini ‘Haziran’da Ölmek Zor: Hazan Mevsimi Haziran’ programıyla andı

İzmit Belediyesi, kültürel etkinlikleriyle şehir sakinlerine unutulmaz deneyimler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Haziran’da Ölmek Zor: Hazan Mevsimi Haziran anma programı ile Türk edebiyatının büyük şairleri anıldı. Cumhuriyet Parkı Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliğe Meclis Üyesi Erdem Arcan, KYÖD Başkanı Uğur Saral, Aydili Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Mahir Dönmez, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Aktürk, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, kentin değerli sanatçıları ve vatandaşlar katılım sağladı.    BÜYÜK ŞAİRLERİN ESERLERİ OKUNDU İzmit Belediyesi Kent Orkestrası’nın eşsiz performansıyla şiirlerin müzikle buluştuğu program Aydili Sanat Derneği ve KYÖD paydaşlığında gerçekleşti. Ahmet Arif, Ahmet Muhip Dıranas, Nazım Hikmet Ran gibi usta şairlerin eserlerinin okunduğu program unutulmaz bir atmosfer yarattı.    DÖNMEZ, “ŞİİR VE MÜZİKLE DOLU BİR AKŞAM” Aydili Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Mahir Dönmez, “Sizlere Başkanımız Sayın Suat Özdemir’in selamlarını getirdim. Bu güzel geceyi şiirle ve müzikle hatırlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.    SARAL, “O AĞACIN ALTINDA OMUZ OMUZA” KYÖD Başkanı Uğur Saral, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine der büyük usta Nazım Hikmet. Bizler, bu ülkede yaşayanlar adı Nazım olan o dev ağacın gölgesinde yaşıyoruz hala. O ağacın gücü bize ümit veriyor. O ağaç bizi vatana daha çok bağlıyor. O ağacın altında omuz omuza veriyoruz. Hep birlikte diyoruz ki: İyi ki bu topraklardan Nazım Hikmet geçmiş. Başta Nazım Hikmet olmak üzere Haziran ayında çok değerli ustaları kaybettik. Ürettikleriyle ölümsüzler hepsi” dedi.    AKTÜRK, “İZMİT UNUTMAZ” Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Aktürk, “İzmit Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in sevgilerini ve selamlarını iletiyorum. Bu akşam şiirlerle, müzikle güzel bir yolculuk yapıyoruz. İzmit Unutmaz mottomuz ile birçok etkinliği sürdürüyoruz. Bugün de Haziran’da vefat eden kıymetli şairlerimizi anıyoruz. Herkese iyi akşamlar diliyorum” şeklinde konuştu.  
İzmit Belediyesi, Haziran ayının ölümsüz şairlerini ‘Haziran’da Ölmek Zor: Hazan Mevsimi Haziran’ programıyla andı
İzmit Belediyesi, kültürel etkinlikleriyle şehir sakinlerine unutulmaz deneyimler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Haziran’da Ölmek Zor: Hazan Mevsimi Haziran anma programı ile Türk edebiyatının büyük şairleri anıldı. Cumhuriyet Parkı Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliğe Meclis Üyesi Erdem Arcan, KYÖD Başkanı Uğur Saral, Aydili Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Mahir Dönmez, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Aktürk, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, kentin değerli sanatçıları ve vatandaşlar katılım sağladı. 
 
BÜYÜK ŞAİRLERİN ESERLERİ OKUNDU
İzmit Belediyesi Kent Orkestrası’nın eşsiz performansıyla şiirlerin müzikle buluştuğu program Aydili Sanat Derneği ve KYÖD paydaşlığında gerçekleşti. Ahmet Arif, Ahmet Muhip Dıranas, Nazım Hikmet Ran gibi usta şairlerin eserlerinin okunduğu program unutulmaz bir atmosfer yarattı. 
 
DÖNMEZ, “ŞİİR VE MÜZİKLE DOLU BİR AKŞAM”
Aydili Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Mahir Dönmez, “Sizlere Başkanımız Sayın Suat Özdemir’in selamlarını getirdim. Bu güzel geceyi şiirle ve müzikle hatırlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
SARAL, “O AĞACIN ALTINDA OMUZ OMUZA”
KYÖD Başkanı Uğur Saral, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine der büyük usta Nazım Hikmet. Bizler, bu ülkede yaşayanlar adı Nazım olan o dev ağacın gölgesinde yaşıyoruz hala. O ağacın gücü bize ümit veriyor. O ağaç bizi vatana daha çok bağlıyor. O ağacın altında omuz omuza veriyoruz. Hep birlikte diyoruz ki: İyi ki bu topraklardan Nazım Hikmet geçmiş. Başta Nazım Hikmet olmak üzere Haziran ayında çok değerli ustaları kaybettik. Ürettikleriyle ölümsüzler hepsi” dedi. 
 
AKTÜRK, “İZMİT UNUTMAZ”
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Aktürk, “İzmit Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in sevgilerini ve selamlarını iletiyorum. Bu akşam şiirlerle, müzikle güzel bir yolculuk yapıyoruz. İzmit Unutmaz mottomuz ile birçok etkinliği sürdürüyoruz. Bugün de Haziran’da vefat eden kıymetli şairlerimizi anıyoruz. Herkese iyi akşamlar diliyorum” şeklinde konuştu.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.