Park ınn

Kar soğuğuna 1 hafta ara

Kocaeli 15.01.2024 - 19:47, Güncelleme: 15.01.2024 - 19:47
 

Kar soğuğuna 1 hafta ara

Kar beklerken hava sıcakları yine artıyor. Dondurucu soğuklara bir hafta ara veriyoruz. Sıcaklıklar yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;  Cumaya kıyasla 8-9 derecelik artış var. Bu artış hafta sonuna kadar artarak devam edecek. Hatta cuma günü İstanbul'da 18 derecelere kadar artabilir. Tişörtle bile dolaşacak bir sıcaklık olacak. SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE Mİ? Kesinlikle mevsim normallerinin üstünde. O ocak ayında İstanbul’un ortalaması uzun yıllar ortalaması 9 derece civarındadır. Demek ki 3-4 derece daha yukarısında devam ediyor. Batı bölgelerde hemen hemen kuzey ve batı bölgelerde ortalamanın üzerinde. DALGALANMA NEDENİ NE? Meteorolojik sistemler aynı böyle. Yani sıcakken arkasından soğuk gelir. Soğukken arkasından sıcak gelir. Bu şekilde genel ortalaması budur. Bu bizde de 12-13 gündür kuzeyli akımlar vardı. Yani kuzeyden soğuk hava geliyordu. Bugünden itibaren ise lodos hakim olmaya başladı. Daha doğrusu güneyli akımlar gelmeye başladı. Tabi güney daha sıcak olduğu için oradaki sıcak havaya getirecek. Dolayısıyla da bugünden itibaren sıcaklıkları arttı. Bu sadece İstanbul’da değil. Batı bölgelerimizde sıcaklıklar arttı. 'CUMAYA KADAR BU ŞEKİLDE DEVAM EDECEK' Bu bir hafta bu şekilde gidecek gibi görünüyor. Yani cuma günü dahil olmak üzere, hatta cumartesi sabahına kadar bu şekilde gidecek. Türkiye yani İstanbul’u ele alırsak, İstanbul’a gelen akımların yönüne bağlı. Kuzeyli rüzgarlar eserse soğuk, güneyli rüzgarlar eserse sıcak hava gelecek. İstanbul’da lodosun arkası hep yağmurdur, yağıştır. Yaşlılarımızın dizleri ağrır, bu nemin arttığını gösterir. Dolayısıyla lodoslu havaların arkasından yağış gelecek. Bu gece İzmir, Manisa, Muğla, Antalya'nın batı kesimleri, Balıkesir, Çanakkale'nin kıyı ve güneyinde yağış var. Bu yağış gece saatlerinde İzmir'de kuvvetli olacak. SEL OLMA İHİTİMALİ VAR MI? Olma ihtimali var. İzmir’de gece saatlerinde su baskınları yapma ihtimali var. Dikkat edilmesi lazım. Antalya'da da aynı durum var. Gece saatlerinde yağış biraz kuvvetlenecek. YAĞIŞ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Bu dediğim yerlerde yağış akşam saatlerinden sonra gecenin tam ortasında filan başlayacak. Bu yağış sabaha karşı İstanbul'a ve Kocaeli’ye gelecek.  Marmara'nın doğusu ve kuzeyine gelecek. İstanbul'da yarın sabah yağış var.
Kar beklerken hava sıcakları yine artıyor. Dondurucu soğuklara bir hafta ara veriyoruz. Sıcaklıklar yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;  Cumaya kıyasla 8-9 derecelik artış var. Bu artış hafta sonuna kadar artarak devam edecek. Hatta cuma günü İstanbul'da 18 derecelere kadar artabilir. Tişörtle bile dolaşacak bir sıcaklık olacak.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE Mİ?

Kesinlikle mevsim normallerinin üstünde. O ocak ayında İstanbul’un ortalaması uzun yıllar ortalaması 9 derece civarındadır. Demek ki 3-4 derece daha yukarısında devam ediyor. Batı bölgelerde hemen hemen kuzey ve batı bölgelerde ortalamanın üzerinde.

DALGALANMA NEDENİ NE?

Meteorolojik sistemler aynı böyle. Yani sıcakken arkasından soğuk gelir. Soğukken arkasından sıcak gelir. Bu şekilde genel ortalaması budur. Bu bizde de 12-13 gündür kuzeyli akımlar vardı. Yani kuzeyden soğuk hava geliyordu. Bugünden itibaren ise lodos hakim olmaya başladı. Daha doğrusu güneyli akımlar gelmeye başladı. Tabi güney daha sıcak olduğu için oradaki sıcak havaya getirecek. Dolayısıyla da bugünden itibaren sıcaklıkları arttı. Bu sadece İstanbul’da değil. Batı bölgelerimizde sıcaklıklar arttı.

'CUMAYA KADAR BU ŞEKİLDE DEVAM EDECEK'

Bu bir hafta bu şekilde gidecek gibi görünüyor. Yani cuma günü dahil olmak üzere, hatta cumartesi sabahına kadar bu şekilde gidecek.

Türkiye yani İstanbul’u ele alırsak, İstanbul’a gelen akımların yönüne bağlı. Kuzeyli rüzgarlar eserse soğuk, güneyli rüzgarlar eserse sıcak hava gelecek. İstanbul’da lodosun arkası hep yağmurdur, yağıştır.

Yaşlılarımızın dizleri ağrır, bu nemin arttığını gösterir. Dolayısıyla lodoslu havaların arkasından yağış gelecek.

Bu gece İzmir, Manisa, Muğla, Antalya'nın batı kesimleri, Balıkesir, Çanakkale'nin kıyı ve güneyinde yağış var. Bu yağış gece saatlerinde İzmir'de kuvvetli olacak.

SEL OLMA İHİTİMALİ VAR MI?

Olma ihtimali var. İzmir’de gece saatlerinde su baskınları yapma ihtimali var. Dikkat edilmesi lazım. Antalya'da da aynı durum var. Gece saatlerinde yağış biraz kuvvetlenecek.

YAĞIŞ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu dediğim yerlerde yağış akşam saatlerinden sonra gecenin tam ortasında filan başlayacak. Bu yağış sabaha karşı İstanbul'a ve Kocaeli’ye gelecek.  Marmara'nın doğusu ve kuzeyine gelecek. İstanbul'da yarın sabah yağış var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.