Kaymakam Yüksel Kara: "Topraksız Tarım Projemizle Geleceğe Yatırım Yaptık"

Darıca 27.03.2024 - 16:39, Güncelleme: 27.03.2024 - 16:53
 

Kaymakam Yüksel Kara: "Topraksız Tarım Projemizle Geleceğe Yatırım Yaptık"

Darıca Kaymakamlığı'nın "Fide Dikim Programı" ile başlattığı yeni dönem topraksız tarım projesi için Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, önemli HEDEF TV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Kara, topraksız tarım projelerinin kentin geleceği için önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: "Milli, sürdürülebilir ve düşük maliyetli topraksız tarım sloganıyla başlattığımız 'Darıca Yeni Nesil Organomineral Topraksız Tarım Sistemi' projemizin yeni dönemini başlatmak üzere gerçekleştirdiğimiz 'Fide Dikim Programı'nda tüm vatandaşlarımızı ve ilgilileri ağırlamaktan mutluluk duyduk." Kara, programın detayları hakkında bilgi verdi:Projeye ilişkin genel bilgileri aktaran Kara, şunları dile getirdi: "Darıca Kaymakamlığının" geliştirdiği 'Darıca Yeni Nesil Organomineral Topraksız Tarım Sistemi', milli ve sürdürülebilir tarımın önemini vurgulamaktadır. Bu sistemle topraksız tarımın getirdiği yeniliklerle, verimliliğin artırılması hedeflenirken, çevresel sürdürülebilirlik de gözetilmektedir." Gebze Teknik Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenler Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi ve Dr. Öğr. Üyesi Mine Gül Şeker, de Topraksız tarımın geleceği hakkında açıklamalarda bulundular.Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi, topraksız tarımın günümüz tarımının önemli bir parçası haline geldiğini belirterek, "Topraksız tarım, sürdürülebilir tarım pratiklerinin önemli bir bileşeni haline gelmiştir. Bu yöntem, geleneksel tarımda yaşanan birçok sorunu çözmekte ve verimliliği artırmaktadır." dedi. Dr. Öğr. Üyesi Mine Gül Şeker ise, Gebze Teknik Üniversitesi'nin yürüttüğü topraksız tarım projesinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Üniversitemizde yürütülen topraksız tarım projesi, modern tarım tekniklerini kullanarak verimliliği artırmayı hedefliyor. Bu proje, yerli kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayarak tarım sektörüne önemli katkılar sunmayı amaçlıyor." diye söyledi. ÖZEL HABER: ÜMİT YILDIRIM
Darıca Kaymakamlığı'nın "Fide Dikim Programı" ile başlattığı yeni dönem topraksız tarım projesi için Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, önemli HEDEF TV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Kara, topraksız tarım projelerinin kentin geleceği için önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Milli, sürdürülebilir ve düşük maliyetli topraksız tarım sloganıyla başlattığımız 'Darıca Yeni Nesil Organomineral Topraksız Tarım Sistemi' projemizin yeni dönemini başlatmak üzere gerçekleştirdiğimiz 'Fide Dikim Programı'nda tüm vatandaşlarımızı ve ilgilileri ağırlamaktan mutluluk duyduk."

Kara, programın detayları hakkında bilgi verdi:Projeye ilişkin genel bilgileri aktaran Kara, şunları dile getirdi:

"Darıca Kaymakamlığının" geliştirdiği 'Darıca Yeni Nesil Organomineral Topraksız Tarım Sistemi', milli ve sürdürülebilir tarımın önemini vurgulamaktadır. Bu sistemle topraksız tarımın getirdiği yeniliklerle, verimliliğin artırılması hedeflenirken, çevresel sürdürülebilirlik de gözetilmektedir."

Gebze Teknik Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenler Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi ve Dr. Öğr. Üyesi Mine Gül Şeker, de Topraksız tarımın geleceği hakkında açıklamalarda bulundular.Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi, topraksız tarımın günümüz tarımının önemli bir parçası haline geldiğini belirterek, "Topraksız tarım, sürdürülebilir tarım pratiklerinin önemli bir bileşeni haline gelmiştir. Bu yöntem, geleneksel tarımda yaşanan birçok sorunu çözmekte ve verimliliği artırmaktadır." dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Mine Gül Şeker ise, Gebze Teknik Üniversitesi'nin yürüttüğü topraksız tarım projesinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Üniversitemizde yürütülen topraksız tarım projesi, modern tarım tekniklerini kullanarak verimliliği artırmayı hedefliyor. Bu proje, yerli kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayarak tarım sektörüne önemli katkılar sunmayı amaçlıyor." diye söyledi.

ÖZEL HABER: ÜMİT YILDIRIM

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.