Park ınn

Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri Hayri Baraçlı oldu

Kocaeli 11.06.2024 - 14:22, Güncelleme: 11.06.2024 - 14:22
 

Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri Hayri Baraçlı oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Balamir Gündoğdu’dan boşalan genel sekreterlik görevine Hayri Baraçlı atandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde yeni genel sekreter belli oldu. Balamir Gündoğdu’nun görevinin sona ermesinin ardından uzun süredir kimin genel sekreter olacağı merak ediliyordu. Yeni genel sekreter Hayri Baraçlı oldu. Baraçlı daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden 2018 yılında istifa etmişti.  Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sosyal medya hesabından, Genel Sekreterliği atanan Hayri Baraçlı ile olan fotoğrafını paylaşıp şu ifadeleri kullandı: ''Kamu yönetimi ve yerel yönetimler alanındaki tecrübesiyle şehrimize önemli katkılar sağlayacağına inandığım, Yeni Genel Sekreterimiz Dr. Hayri Baraçlı’ya başarılar diliyor, şehrimize ve belediyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.'' HAYRİ BARAÇLI KİMDİR? İstanbul'da dünyaya gelen Hayri Baraçlı, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora öğrenimini aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına başlayan Hayri Baraçlı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulu'nda Kalite Yönetimi, Finansman, Yatırım Planlaması ve Mühendislik Ekonomisi, Bilişim Sistemleri derslerini verdi. ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ Kamu ve özel sektörde; makine imalat, madeni eşya, plastik enjeksiyon, ayakkabı, tekstil, perakende ticaret ve gıda sanayi alanlarında çalışmaları oldu. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Danışmanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunan Baraçlı'nın kamu ve özel sektörde Stratejik Yönetim ve Planlama, İşletme Yönetimi, Yeniden Yapılandırma, Reorganizasyon ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Yatırımların Fizibilitesi ve Etütleri, Yalın Yönetim, Verimlilik Yönetimi gibi konularda çalışmaları bulunuyor. ALANI AKILLI ŞEHİRLER Ayrıca Yerel Yönetimlerde; Akıllı Şehircilik Uygulamaları, Dayanıklı Şehirler, Ulaşım Yönetimi ve Raylı Sistemler, Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Enerji konularında da çalışmalar yürüttü. Temmuz 2009'da İETT İşletmeleri Genel Müdürü, Mayıs 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu. Ekim 2018'de Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı. Mayıs 2022'de Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevine başladı. Geçtiğimiz haftaya kadar da bu görevi yürüttü.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Balamir Gündoğdu’dan boşalan genel sekreterlik görevine Hayri Baraçlı atandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde yeni genel sekreter belli oldu. Balamir Gündoğdu’nun görevinin sona ermesinin ardından uzun süredir kimin genel sekreter olacağı merak ediliyordu. Yeni genel sekreter Hayri Baraçlı oldu. Baraçlı daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden 2018 yılında istifa etmişti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sosyal medya hesabından, Genel Sekreterliği atanan Hayri Baraçlı ile olan fotoğrafını paylaşıp şu ifadeleri kullandı: ''Kamu yönetimi ve yerel yönetimler alanındaki tecrübesiyle şehrimize önemli katkılar sağlayacağına inandığım, Yeni Genel Sekreterimiz Dr. Hayri Baraçlı’ya başarılar diliyor, şehrimize ve belediyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

HAYRİ BARAÇLI KİMDİR?

İstanbul'da dünyaya gelen Hayri Baraçlı, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora öğrenimini aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına başlayan Hayri Baraçlı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulu'nda Kalite Yönetimi, Finansman, Yatırım Planlaması ve Mühendislik Ekonomisi, Bilişim Sistemleri derslerini verdi.

ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ

Kamu ve özel sektörde; makine imalat, madeni eşya, plastik enjeksiyon, ayakkabı, tekstil, perakende ticaret ve gıda sanayi alanlarında çalışmaları oldu. Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Danışmanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunan Baraçlı'nın kamu ve özel sektörde Stratejik Yönetim ve Planlama, İşletme Yönetimi, Yeniden Yapılandırma, Reorganizasyon ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Yatırımların Fizibilitesi ve Etütleri, Yalın Yönetim, Verimlilik Yönetimi gibi konularda çalışmaları bulunuyor.

ALANI AKILLI ŞEHİRLER

Ayrıca Yerel Yönetimlerde; Akıllı Şehircilik Uygulamaları, Dayanıklı Şehirler, Ulaşım Yönetimi ve Raylı Sistemler, Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Enerji konularında da çalışmalar yürüttü. Temmuz 2009'da İETT İşletmeleri Genel Müdürü, Mayıs 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu. Ekim 2018'de Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı. Mayıs 2022'de Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevine başladı. Geçtiğimiz haftaya kadar da bu görevi yürüttü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.