Park ınn

Kocaeli Hado Akademi rakiplerine “Hadi Ordan” dedi

Spor 06.06.2024 - 13:06, Güncelleme: 06.06.2024 - 13:06
 

Kocaeli Hado Akademi rakiplerine “Hadi Ordan” dedi

Okullar Arası Türkiye Hado Şampiyonası’nda en büyük Uğur Karayiğit ve Mertcan Polat’ın çalıştırdığı Kocaeli Hado Akademi oldu

YAYILMAYA DEVAM EDİYOR İstanbul’da gerçekleşen ve 5 takımın kıyasıya mücadele ettiği Okullar Arası Türkiye Hado Şampiyonası’nda Uğur Karayiğit ve Mertcan Polat’ın çalıştırdığı Kocaeli Hado Akademi kürsünün en üstünde yer buldu. Dünya’da 30'a yakın ülkede oynanan ve her geçen gün yayılan HADO, ülkemizde de yayılmaya devam ediyor. “Yakan Top” olarak bildiğimiz oyun, benzer bir şekilde sanal dünya ile buluştu. Oyunu oynarken önce gözünüze AR gözlük takıyor ve ardından bileğinize bileklik takıyorsunuz. Böylece bileklik sayesinde kalkan ile kendinizi savunuyor, enerji topları ile diğer rakiplerinizin üzerlerindeki hedefleri vurmaya çalışıyorsunuz.  Takımlar 3’er kişiden oluşuyor ve karşılaşma 80 saniye sürüyor. En çok sayı alan takım ise maçı kazanıyor. 8-13 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLAR KATILDI Bu anlamda Türkiye’de de birçok ilde HADO branşı yayılmaya devam ediyor… Branş anlamında en kapsamlı çalışmalar ise Kocaeli’de branşın sorumlusu Uğur Karayiğit ve antrenör Mertcan Polat öncülüğünde gerçekleştiriliyor. 2023 Aralık ayı sonunda Başiskele İlçe Spor Müdürlüğü’nde başlayan çalışmalar, 26 Mayıs’taki Türkiye Şampiyonası’na kadar devam etti. 8-13 yaş arasından oluşan minikler, antrenörleri eşliğinde koordinasyon, dayanıklılık, savunma oyunları, hücum oyunları ve set çalışmalarına ağırlık verdi ÇOK ÇALIŞTILAR VE BAŞARDILAR 26 Mayıs’taki Türkiye Şampiyonası’na ise Kocaeli Hado Akademi, finalde 2 takımla boy göstererek, büyük bir başarının altına imza attı. Akademinin sporcuları ise Kayahan Cantaş, Mustafa Eren Ergin, Arda Kahya, Gülçin Özgür, İbrahim Ömer Karatepe, Yusuf Mirza Öztürk, Zeynep Çalık, Berrak Yürekli, Elif Ece Kocaağa, Yiğit Onur Karabulut, Poyraz Ali Erdoğan’dan oluştu. Turnuvada şampiyonluğa ulaşan takım Mustafa Eren Ergin, Arda Kahya ve Kayahan Cantaş’dan oluştu. Şampiyon üçlü organizasyon sonrasında yaptığı açıklamada bu başarı için çok çalıştıklarını belirtirken hedeflerinin milli takım olduğunu söyledi. KARAYİĞİT: GELECEĞİN HADO SPORCULARI GELİYOR Branşın Kocaeli sorumlusu Uğur Karayiğit, verdikleri eğitim hakkında, “HADO, Türkiye’de artık 48 üniversitede oynuyor. Bu da demek oluyor ki profesyonellik yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Biz de geleceğin sporcularını yetiştirmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz, çalışmalarımızı daha da artırmak ve öğrenci sayımızı katlayarak bu yola devam etmek” dedi. TİTİZ VE DİSİPLİNLİ BİR EĞİTİMDEN GEÇTİLER HADO branşı, her geçen ülkemizde yayılmaya devam ediyor... Bu kapsamda Kocaeli'de Uğur Karayiğit önderliğinde yürütülen faaliyetlerde 5 aylık kurs kapsamında çocuklara HADO eğitimi verildi. Başiskele İlçe Spor Müdürlüğü'nde antrenmanlarını gerçekleştiren Hado Akademi Takımı, Türkiye Şampiyonası'nı şampiyonlukla noktaladı.
Okullar Arası Türkiye Hado Şampiyonası’nda en büyük Uğur Karayiğit ve Mertcan Polat’ın çalıştırdığı Kocaeli Hado Akademi oldu

YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

İstanbul’da gerçekleşen ve 5 takımın kıyasıya mücadele ettiği Okullar Arası Türkiye Hado Şampiyonası’nda Uğur Karayiğit ve Mertcan Polat’ın çalıştırdığı Kocaeli Hado Akademi kürsünün en üstünde yer buldu. Dünya’da 30'a yakın ülkede oynanan ve her geçen gün yayılan HADO, ülkemizde de yayılmaya devam ediyor. “Yakan Top” olarak bildiğimiz oyun, benzer bir şekilde sanal dünya ile buluştu. Oyunu oynarken önce gözünüze AR gözlük takıyor ve ardından bileğinize bileklik takıyorsunuz. Böylece bileklik sayesinde kalkan ile kendinizi savunuyor, enerji topları ile diğer rakiplerinizin üzerlerindeki hedefleri vurmaya çalışıyorsunuz.  Takımlar 3’er kişiden oluşuyor ve karşılaşma 80 saniye sürüyor. En çok sayı alan takım ise maçı kazanıyor.

8-13 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLAR KATILDI

Bu anlamda Türkiye’de de birçok ilde HADO branşı yayılmaya devam ediyor… Branş anlamında en kapsamlı çalışmalar ise Kocaeli’de branşın sorumlusu Uğur Karayiğit ve antrenör Mertcan Polat öncülüğünde gerçekleştiriliyor. 2023 Aralık ayı sonunda Başiskele İlçe Spor Müdürlüğü’nde başlayan çalışmalar, 26 Mayıs’taki Türkiye Şampiyonası’na kadar devam etti. 8-13 yaş arasından oluşan minikler, antrenörleri eşliğinde koordinasyon, dayanıklılık, savunma oyunları, hücum oyunları ve set çalışmalarına ağırlık verdi

ÇOK ÇALIŞTILAR VE BAŞARDILAR

26 Mayıs’taki Türkiye Şampiyonası’na ise Kocaeli Hado Akademi, finalde 2 takımla boy göstererek, büyük bir başarının altına imza attı. Akademinin sporcuları ise Kayahan Cantaş, Mustafa Eren Ergin, Arda Kahya, Gülçin Özgür, İbrahim Ömer Karatepe, Yusuf Mirza Öztürk, Zeynep Çalık, Berrak Yürekli, Elif Ece Kocaağa, Yiğit Onur Karabulut, Poyraz Ali Erdoğan’dan oluştu. Turnuvada şampiyonluğa ulaşan takım Mustafa Eren Ergin, Arda Kahya ve Kayahan Cantaş’dan oluştu. Şampiyon üçlü organizasyon sonrasında yaptığı açıklamada bu başarı için çok çalıştıklarını belirtirken hedeflerinin milli takım olduğunu söyledi.

KARAYİĞİT: GELECEĞİN HADO SPORCULARI GELİYOR

Branşın Kocaeli sorumlusu Uğur Karayiğit, verdikleri eğitim hakkında, “HADO, Türkiye’de artık 48 üniversitede oynuyor. Bu da demek oluyor ki profesyonellik yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Biz de geleceğin sporcularını yetiştirmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz, çalışmalarımızı daha da artırmak ve öğrenci sayımızı katlayarak bu yola devam etmek” dedi.

TİTİZ VE DİSİPLİNLİ BİR EĞİTİMDEN GEÇTİLER

HADO branşı, her geçen ülkemizde yayılmaya devam ediyor... Bu kapsamda Kocaeli'de Uğur Karayiğit önderliğinde yürütülen faaliyetlerde 5 aylık kurs kapsamında çocuklara HADO eğitimi verildi. Başiskele İlçe Spor Müdürlüğü'nde antrenmanlarını gerçekleştiren Hado Akademi Takımı, Türkiye Şampiyonası'nı şampiyonlukla noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.