Kocaeli Üniversitesi rektörü'nden sokak köpekleri çıkışı: Çubukla kovalamakla çözülmez

Kocaeli 01.02.2024 - 20:25, Güncelleme: 01.02.2024 - 20:25
 

Kocaeli Üniversitesi rektörü'nden sokak köpekleri çıkışı: Çubukla kovalamakla çözülmez

Kocaeli Üniversitesi rektörü Nuh Zafer Cantürk, Bugün Kartepe Park Otel’de düzenlediği Bir basın toplantısı ile Kocaeli Üniversitenin çalışmalarına ve sorunlarına ilişkin konuştu

2023 yılında Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Bugün Kartepe Park Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Basın toplantısında Kocaeli Üniversitesinin güncel çalışmaları ve sorunlarına değinen Rektör Cantürk, Kocaeli Üniversitesindeki sokak köpekleri konusuna da değindi. Kampüs içindeki köpekler için biz çözüm bulunamadığını ifade eden Cantürk’ün açıklamaları şu şekilde: SOKAK KÖPEKLERİ “Köpeklerden korkuyor muyuz? Evet. Ben de korkuyorum. Ben Başhekim olduğum dönemde de köpeklerin hastanenin içine girmemesi için bir takım çalışmalar yapmıştık. Kulaklarına ses cihazlı küpeler taktık, uyarı gönderelim diye. Ama şöyle bir sorun var: bizim köpeklerimiz yaşlı, kulakları işitmiyor. O sese cihazlarına bile tepki vermiyorlar. 600’DEN 90’A DÜŞÜRDÜK Çok uğraştık ama tabi bu sorun Anıtpark’ta dolaşırken de karşınıza çıkıyor. Biz kampüsümüzdeki köpek sayısını azaltmak için bir manevra yaptık, 600 civarında olan köpek sayımızı 90’lara kadar düşürdük. Yaz bitti, havalar soğudu, köpekler sahaya geldi. HAYVANLARI SEVİYORUZ Kampüsümüzün C kapısı çıkışında bu köpeklerin beslenebilmesi için bir alan oluşturduk. Biz evet köpekleri seviyoruz ama insanları daha çok seviyoruz. Bu zaman kadar bir köpeğe de kış demedim ben. Eğer bizim çocuklarımıza zarar veriyorsa bu meselenin çözülmesi lazım. Buna bir çare bulalım ama çubuğu elimde alıp da kovalamamızla çözülecek bir sorun değil bu.”
Kocaeli Üniversitesi rektörü Nuh Zafer Cantürk, Bugün Kartepe Park Otel’de düzenlediği Bir basın toplantısı ile Kocaeli Üniversitenin çalışmalarına ve sorunlarına ilişkin konuştu

2023 yılında Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Bugün Kartepe Park Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Basın toplantısında Kocaeli Üniversitesinin güncel çalışmaları ve sorunlarına değinen Rektör Cantürk, Kocaeli Üniversitesindeki sokak köpekleri konusuna da değindi. Kampüs içindeki köpekler için biz çözüm bulunamadığını ifade eden Cantürk’ün açıklamaları şu şekilde:

SOKAK KÖPEKLERİ

“Köpeklerden korkuyor muyuz? Evet. Ben de korkuyorum. Ben Başhekim olduğum dönemde de köpeklerin hastanenin içine girmemesi için bir takım çalışmalar yapmıştık. Kulaklarına ses cihazlı küpeler taktık, uyarı gönderelim diye. Ama şöyle bir sorun var: bizim köpeklerimiz yaşlı, kulakları işitmiyor. O sese cihazlarına bile tepki vermiyorlar.

600’DEN 90’A DÜŞÜRDÜK

Çok uğraştık ama tabi bu sorun Anıtpark’ta dolaşırken de karşınıza çıkıyor. Biz kampüsümüzdeki köpek sayısını azaltmak için bir manevra yaptık, 600 civarında olan köpek sayımızı 90’lara kadar düşürdük. Yaz bitti, havalar soğudu, köpekler sahaya geldi.

HAYVANLARI SEVİYORUZ

Kampüsümüzün C kapısı çıkışında bu köpeklerin beslenebilmesi için bir alan oluşturduk. Biz evet köpekleri seviyoruz ama insanları daha çok seviyoruz. Bu zaman kadar bir köpeğe de kış demedim ben. Eğer bizim çocuklarımıza zarar veriyorsa bu meselenin çözülmesi lazım. Buna bir çare bulalım ama çubuğu elimde alıp da kovalamamızla çözülecek bir sorun değil bu.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.