Park ınn

Kocaeli’de 27 bin 223 öğrenci LGS sınavına girecek

Kocaeli 31.05.2024 - 15:11, Güncelleme: 31.05.2024 - 15:11
 

Kocaeli’de 27 bin 223 öğrenci LGS sınavına girecek

Türkiye genelinde ve Kocaeli’de bu Pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı gerçekleştirilecek. İlimizde 27 bin 223 öğrenci LGS sınavına girecek

Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Liselere Geçiş Sistemi  (LGS), 2 Haziran 2024 Pazar günü saat 09:30 ve 11:30 olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilecek.   95 OKULDA LGS SINAVI YAPILACAK Kocaeli’de 27 bin 223 öğrencinin 95 Okul, 1693 salonda gireceği sınavlar için 3 bin 759 öğretmen ile okullar ve okul çevrelerinde 1113 güvenlik görevlisi görev yapacak.   ÖĞRENCİLER EN AZ YARIM SAAT ÖNCESİNDE HAZIR OLMALARI GEREKİYOR Sınav kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin sınav başlama saatinden en az yarım saat öncesinde sınava gireceği binada hazır olmaları gerekiyor.   İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ ÖĞRENCİLER İÇİN AÇIK OLACAK Öğrencilerin sınavlara girişleriyle ilgili tüm tedbirler Valilik koordinasyonunda alınmış olup, sınavlara katılacak adaylardan Nüfus Cüzdanı veya Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyenler için "Sınav Giriş Belgesi" ile 1 (bir) adet fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı düzenleninceye kadar geçerli olan "Geçici Kimlik Belgesi" vermek üzere, 2 Haziran 2024 Pazar günü İlçe Nüfus Müdürlükleri 07:30 ile 12:30 saatleri arasında açık olacak.   VALİLİK UYARDI Kocaeli Valiliği LGS sınavına ilişkin, “Sınav süresi boyunca özellikle sınavların gerçekleştirileceği okul çevrelerinde çocuklarımızın dikkatini dağıtacak, gürültüye sebebiyet verecek tutum ve davranışlardan uzak durulması büyük önem arz etmektedir. Sınava girecek olan evlatlarımıza üstün başarılar diliyor, eğitim-öğretim sürecinde her zaman yanlarında destekçileri olan ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Türkiye genelinde ve Kocaeli’de bu Pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı gerçekleştirilecek. İlimizde 27 bin 223 öğrenci LGS sınavına girecek

Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Liselere Geçiş Sistemi  (LGS), 2 Haziran 2024 Pazar günü saat 09:30 ve 11:30 olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

 

95 OKULDA LGS SINAVI YAPILACAK

Kocaeli’de 27 bin 223 öğrencinin 95 Okul, 1693 salonda gireceği sınavlar için 3 bin 759 öğretmen ile okullar ve okul çevrelerinde 1113 güvenlik görevlisi görev yapacak.

 

ÖĞRENCİLER EN AZ YARIM SAAT ÖNCESİNDE HAZIR OLMALARI GEREKİYOR

Sınav kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin sınav başlama saatinden en az yarım saat öncesinde sınava gireceği binada hazır olmaları gerekiyor.

 

İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ ÖĞRENCİLER İÇİN AÇIK OLACAK

Öğrencilerin sınavlara girişleriyle ilgili tüm tedbirler Valilik koordinasyonunda alınmış olup, sınavlara katılacak adaylardan Nüfus Cüzdanı veya Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyenler için "Sınav Giriş Belgesi" ile 1 (bir) adet fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı düzenleninceye kadar geçerli olan "Geçici Kimlik Belgesi" vermek üzere, 2 Haziran 2024 Pazar günü İlçe Nüfus Müdürlükleri 07:30 ile 12:30 saatleri arasında açık olacak.

 

VALİLİK UYARDI

Kocaeli Valiliği LGS sınavına ilişkin, “Sınav süresi boyunca özellikle sınavların gerçekleştirileceği okul çevrelerinde çocuklarımızın dikkatini dağıtacak, gürültüye sebebiyet verecek tutum ve davranışlardan uzak durulması büyük önem arz etmektedir. Sınava girecek olan evlatlarımıza üstün başarılar diliyor, eğitim-öğretim sürecinde her zaman yanlarında destekçileri olan ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.