Park ınn

Kocaeli'de Dünya Çevre Günü kutlandı!

Kocaeli 05.06.2024 - 14:00, Güncelleme: 05.06.2024 - 14:00
 

Kocaeli'de Dünya Çevre Günü kutlandı!

5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası, bugün öğrencilerle birlikte coşkuyla kutladı.

Kocaeli Valiliği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası bu yıl ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ teması ile kutlanan Çevre Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleniyor. Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde ilk program düzenlendi. Programa Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Berna Abiş, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, AKP İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş ile öğrenciler katıldı. Program, Sıfır Atık ve Çevre konulu film gösterimi, halk oyunları gösterisi ve çocuk korosu dinletisi ile başladı.   "HEDEFİMİZ MARKA KENT OLMAK" Programda ilk olarak konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Berna Abiş, “Dünyayı saran küresel ısınmaya bağlı iklim değişikleri, sağlıksız kentleşme, hava, su ve toprak kirliğine yol açarak doğal hayatı tahdit etmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla çalışmaları sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çevre temizliği açısından ülke ortalamasının üzerine çıkmış durumdayız. Sanayi şehri olmamıza rağmen kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile öndeyiz. Hepimizin tek dünyası var. Hedefimiz kentimizi yaşanabilir bir şehir ve marka kent haline getirmek” dedi.   "TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMALARIMIZ VAR" Ardından konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, “Yaşadığımız dünyada ve ülkemizde bizlere emanet olan dünyamızı korumak hepimizin görevi. Her yıl kutladığımız Çevre Haftası, bu yıl ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ teması ile kutlanıyor. Daha yaşanabilir bir dünya için üzerinde durmamız gereken konu çevre sorunlarıdır. Yoğun sanayinin bulunduğu şehrimizde çevrenin temizliği, Valilik olarak üzerinden durduğumuz en önemli konu. Çevre temizliği konusunda Valiliğimizin Türkiye’ye örnek çalışmaları bulunuyor” ifadelerini kullandı.   ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU Okullar arası atık pil toplama kampanyasında birinci olan okulların öğrencilerine Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ile Büyükşehir Beleidye Başkanvekili Berna Abiş tarafından ödülleri takdim edildi. İlçe birincisi olan okullar ise şöyle sıralandı: Çayırova Şehit İshak Öztürk İlkokulu, Darıca Ressam Hamdi Bey İlkokulu, Derince Cumhyuriyet İlkokulu, Gebze Emlak Konutları İlkokulu, Gölcük Turgut Özal İlkokulu, İzmit 28 Haziran İlkokulu, Kandıra Bağırganlı İlkokulu, Karamürsel 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu, Kartepe Suadiye Ortaokulu, Körfez Fatih İlkokulu.   Okullar arası atık yağ toplama kampanyasında ise birinci olan okullar; Darıca Aslan Çimento İlkokulu, Gebze Koç Ortaokulu, Kartepe Osmangazi İlkokulu, Körfez TÜPRAŞ İlKokulu oldu. Okullar arası sanat eseri yarışmasında ise ödül alan öğrenci Karamürsel Özel Çözüm Akademi Ortaokulu’ndan Zeynep Demir oldu. Proje yarışmasında Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Tahir Kasap ile Ali Akkuş ödül alan öğrenciler oldu.  
5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası, bugün öğrencilerle birlikte coşkuyla kutladı.

Kocaeli Valiliği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası bu yıl ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ teması ile kutlanan Çevre Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleniyor. Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde ilk program düzenlendi. Programa Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Berna Abiş, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, AKP İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş ile öğrenciler katıldı. Program, Sıfır Atık ve Çevre konulu film gösterimi, halk oyunları gösterisi ve çocuk korosu dinletisi ile başladı.

 

Kocaeli'de Dünya Çevre Günü kutlandı!

"HEDEFİMİZ MARKA KENT OLMAK"

Programda ilk olarak konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Berna Abiş, “Dünyayı saran küresel ısınmaya bağlı iklim değişikleri, sağlıksız kentleşme, hava, su ve toprak kirliğine yol açarak doğal hayatı tahdit etmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla çalışmaları sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çevre temizliği açısından ülke ortalamasının üzerine çıkmış durumdayız. Sanayi şehri olmamıza rağmen kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile öndeyiz. Hepimizin tek dünyası var. Hedefimiz kentimizi yaşanabilir bir şehir ve marka kent haline getirmek” dedi.

 

Kocaeli'de Dünya Çevre Günü kutlandı!

"TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Ardından konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, “Yaşadığımız dünyada ve ülkemizde bizlere emanet olan dünyamızı korumak hepimizin görevi. Her yıl kutladığımız Çevre Haftası, bu yıl ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ teması ile kutlanıyor. Daha yaşanabilir bir dünya için üzerinde durmamız gereken konu çevre sorunlarıdır. Yoğun sanayinin bulunduğu şehrimizde çevrenin temizliği, Valilik olarak üzerinden durduğumuz en önemli konu. Çevre temizliği konusunda Valiliğimizin Türkiye’ye örnek çalışmaları bulunuyor” ifadelerini kullandı.

 

Kocaeli'de Dünya Çevre Günü kutlandı!

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Okullar arası atık pil toplama kampanyasında birinci olan okulların öğrencilerine Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ile Büyükşehir Beleidye Başkanvekili Berna Abiş tarafından ödülleri takdim edildi. İlçe birincisi olan okullar ise şöyle sıralandı: Çayırova Şehit İshak Öztürk İlkokulu, Darıca Ressam Hamdi Bey İlkokulu, Derince Cumhyuriyet İlkokulu, Gebze Emlak Konutları İlkokulu, Gölcük Turgut Özal İlkokulu, İzmit 28 Haziran İlkokulu, Kandıra Bağırganlı İlkokulu, Karamürsel 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu, Kartepe Suadiye Ortaokulu, Körfez Fatih İlkokulu.

 

Kocaeli'de Dünya Çevre Günü kutlandı!

Okullar arası atık yağ toplama kampanyasında ise birinci olan okullar; Darıca Aslan Çimento İlkokulu, Gebze Koç Ortaokulu, Kartepe Osmangazi İlkokulu, Körfez TÜPRAŞ İlKokulu oldu. Okullar arası sanat eseri yarışmasında ise ödül alan öğrenci Karamürsel Özel Çözüm Akademi Ortaokulu’ndan Zeynep Demir oldu. Proje yarışmasında Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Tahir Kasap ile Ali Akkuş ödül alan öğrenciler oldu.

 

Kocaeli'de Dünya Çevre Günü kutlandı!

Kocaeli'de Dünya Çevre Günü kutlandı!

Kocaeli'de Dünya Çevre Günü kutlandı!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.