Park ınn

Kocaeli'de kira destekleri arttı! İşte yeni rakamlar...

Gündem 10.01.2024 - 18:05, Güncelleme: 10.01.2024 - 18:05
 

Kocaeli'de kira destekleri arttı! İşte yeni rakamlar...

Kentsel dönüşüm kapsamında evlerinden çıkan hak sahibi ve kiracılara yapılan yardımlarda 2024 yılı güncellemesi yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan kira yardım artışı kapsamında, yapılan desteklere yüzde 50 oranında artış sağlandı. Ev sahiplerine aylık, kiracılara bir kereye mahsus olarak verilen Kentsel dönüşümde kira desteği İstanbul'da 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltildi. Kocaeli’de de 2 bin 500 lira olan kira yardımı desteği 3 bin 750 liraya çıkartıldı. Kira yardımı riskli yapılarda 18 ay, riskli ve rezerv yapı alanlarında en fazla 48 ay kira yardımı yapılıyor.   KOCAELİ’DE ÜÇ ALAN Kocaeli’de kentsel dönüyüm çalışması İçmit’te Cedit, Derince’de Deniz, Gölcük’te ise Merkez mahallelerinde yürütülüyor. Buradan hak sahibi olan ve evlerini boşaltıp kiraya çıkan hak sahiplerine aylık kira yardımı gerçekleştiriliyor. Bu evlerde kiracı olarak oturanlara da bir kereye mahsus defaten ödeme yapılıyor. Kocaeli’de ayrıca kentsel dönüşüm kararı alarak bireysel olarak inşa edilen diğer dönüyüm alanlarındaki hak sahiplerine de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda bu ödemeler yapılıyor.   BİR DEFAYA MAHSUS ÖDEME Kiracı ve konutta oturma hakkı bulunan kişiler için de bir defalığına mahsus ödeme yapılacak. Kiracılar için İstanbul'da 11 bin lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 9 bin lira, Kocaeli’nin de içinde bulunduğu diğer büyükşehirlerde 7 bin 500 lira, diğer şehirlerde 6 bin lira ödeme gerçekleştirilecek. Sınırlı ayni hak sahibine ise İstanbul'da 27 bin 500 lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 22 bin 500 lira, Kocaeli’nin de içinde yer aldığı diğer büyükşehirlerde 18 bin 750 lira, diğer şehirlerde 15 bin lira ödenecek.   2024 YILI İL BAZLI KİRA YARDIMI TUTARLARI (TL) İstanbul: MALİK (AYLIK): 5.500, KİRACI (DEFATEN): 11.000, SINIRLI AYNİ HAK SAHİBİ (DEFATEN): 27.500 Ankara, Antalya, Bursa, İzmir: MALİK (AYLIK): 4.500, KİRACI (DEFATEN): 9.000, SINIRLI AYNİ HAK SAHİBİ (DEFATEN): 22.500 Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van MALİK (AYLIK): 3.750, KİRACI (DEFATEN) 7.500, SINIRLI AYNİ HAK SAHİBİ (DEFATEN): 18.750 Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat, Zonguldak: MALİK (AYLIK): 3.000, KİRACI (DEFATEN): 6.000,SINIRLI AYNİ HAK SAHİBİ (DEFATEN): 15.000
Kentsel dönüşüm kapsamında evlerinden çıkan hak sahibi ve kiracılara yapılan yardımlarda 2024 yılı güncellemesi yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan kira yardım artışı kapsamında, yapılan desteklere yüzde 50 oranında artış sağlandı.

Ev sahiplerine aylık, kiracılara bir kereye mahsus olarak verilen Kentsel dönüşümde kira desteği İstanbul'da 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltildi. Kocaeli’de de 2 bin 500 lira olan kira yardımı desteği 3 bin 750 liraya çıkartıldı. Kira yardımı riskli yapılarda 18 ay, riskli ve rezerv yapı alanlarında en fazla 48 ay kira yardımı yapılıyor.

 

KOCAELİ’DE ÜÇ ALAN

Kocaeli’de kentsel dönüyüm çalışması İçmit’te Cedit, Derince’de Deniz, Gölcük’te ise Merkez mahallelerinde yürütülüyor. Buradan hak sahibi olan ve evlerini boşaltıp kiraya çıkan hak sahiplerine aylık kira yardımı gerçekleştiriliyor. Bu evlerde kiracı olarak oturanlara da bir kereye mahsus defaten ödeme yapılıyor. Kocaeli’de ayrıca kentsel dönüşüm kararı alarak bireysel olarak inşa edilen diğer dönüyüm alanlarındaki hak sahiplerine de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda bu ödemeler yapılıyor.

 

BİR DEFAYA MAHSUS ÖDEME

Kiracı ve konutta oturma hakkı bulunan kişiler için de bir defalığına mahsus ödeme yapılacak. Kiracılar için İstanbul'da 11 bin lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 9 bin lira, Kocaeli’nin de içinde bulunduğu diğer büyükşehirlerde 7 bin 500 lira, diğer şehirlerde 6 bin lira ödeme gerçekleştirilecek. Sınırlı ayni hak sahibine ise İstanbul'da 27 bin 500 lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 22 bin 500 lira, Kocaeli’nin de içinde yer aldığı diğer büyükşehirlerde 18 bin 750 lira, diğer şehirlerde 15 bin lira ödenecek.

 

2024 YILI İL BAZLI KİRA YARDIMI TUTARLARI (TL)

İstanbul: MALİK (AYLIK): 5.500, KİRACI (DEFATEN): 11.000, SINIRLI AYNİ HAK SAHİBİ (DEFATEN): 27.500

Ankara, Antalya, Bursa, İzmir: MALİK (AYLIK): 4.500, KİRACI (DEFATEN): 9.000, SINIRLI AYNİ HAK SAHİBİ (DEFATEN): 22.500

Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van

MALİK (AYLIK): 3.750, KİRACI (DEFATEN) 7.500, SINIRLI AYNİ HAK SAHİBİ (DEFATEN): 18.750

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat, Zonguldak: MALİK (AYLIK): 3.000, KİRACI (DEFATEN): 6.000,SINIRLI AYNİ HAK SAHİBİ (DEFATEN): 15.000

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.