Park ınn

Leyla Atakan’a hayat veren Özge Borak: “BİR CUMHURİYET KADININI CANLANDIRMAKTAN GURUR DUYDUM”

Gündem 11.02.2024 - 23:55, Güncelleme: 12.02.2024 - 00:51
 

Leyla Atakan’a hayat veren Özge Borak: “BİR CUMHURİYET KADININI CANLANDIRMAKTAN GURUR DUYDUM”

Doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatını konu alan Leyla Hanım belgesel filminin başrol oyuncusu Özge Borak, “Cumhuriyetçi, Atatürk kadını olan ve herkesin ablası olacak kadar samimi bir kadının; yani rahmetli Leyla Atakan’ın hayatını canlandırıyor olmaktan gurur duydum” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle hayata geçirilen ve efsane başkan Leyla Atakan’ın hayatını anlatan Leyla Hanım belgesel filmi unutulmaz bir gala programına imza attı. Leyla Atakan’a hayat veren ünlü oyuncu Özge Borak, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gala programında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: Sevgili İzmit halkı, bizleri yalnız bırakmayıp heyecanımıza ortak olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Bu projeyi gerçekleştirmekte bize ön ayak olan, hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkürü borç bilirim.   BORAK’TAN TÜM EKİBE TEŞEKKÜR Öte yandan filmimizin her aşamasında her adımında yanımızda olan Koral Altın’a teşekkür ediyorum. Özel bir teşekkürüm de yönetmenimize. Hayatımda ilk kez bu kadar genç bir yönetmenle çalıştım. Bir o kadar da profesyonelce seti yöneten, ne istediğini gerçekten çok iyi bilen, çalışma şartlarımızı en iyi hale getiren yönetmenimiz İlke İşisağ’a çok teşekkür ediyorum.    “MUAZZAM BİR HAYAT ÖYKÜSÜ” Bu filmin ardında kocaman bir ekip var. Ekip arkadaşlarımın emeği çok büyük ve onlara da çok teşekkür ediyorum. Bizler de oyuncu arkadaşlarımızla beraber elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Başarılı olduk galiba, çünkü çok güzel ödüller aldık. Bana ilk olarak Leyla Atakan’ın hayatının çekileceği söylendiğinde tabi ki belli başlı bilgiler verdiler. Sonrasında ben de araştırma yaptım ve muazzam bir hayat öyküsüyle karşılaştım. Türkiye’de kadın olmak zorken bir de siyaset yapmaya çalışmak ve bunun altından layıkıyla kalkabilmek gerçekten takdire şayandır.    “GURUR DUYDUM” Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, onun açtığı yolda ilerleyip, halk tarafından seçilip, sadece ‘beni seçenlere hizmet veriyorum’ demeden bütün halka canla başla hizmet veren tam bir Cumhuriyetçi Atatürk kadını olan ve herkesin ablası olacak kadar samimi bir kadının; yani rahmetli Leyla Atakan’ın hayatını canlandırıyor olmaktan gurur duydum. Unutulmasın ki bizler hep birlikte hareket edebilen, gerektiğinde ekmeğini taştan çıkarmayı bilmiş olan, bazen Avrupa hayranlığıyla tenkit edilmiş olsak da birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce kadınlarda seçme ve seçilme hakkını kazanmış, Atatürk’ün önderliğinde birçok olanağa sahip olmuş bir ulusun fertleriyiz.    “AYDINLIK GÜNLER İÇİN BERABER ADIM ATMAK DİLEĞİYLE…” Hep birlikte el ele verirsek yapamayacağımız hiçbir şey olmadığını düşünüyorum. Benim şahsen bedeninizi nasıl kuşattığınızla hiçbir ilgim yok. Zihnimizi nasıl kuşattığımızdır asıl mesele. Ve zihnimizin başkaları tarafından kuşatılmamış olması asıl önemli olandır. Buna asla müsaade etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Aynı fikirde olmayabiliriz elbette ama aynı masada oturabilmeliyiz. Aynı paydada buluşmak odağında olursak altında kalkamayacağımız hiçbir şey yok. Aydınlık güzel günler için hep beraber adım atmak dileğiyle… 
Doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatını konu alan Leyla Hanım belgesel filminin başrol oyuncusu Özge Borak, “Cumhuriyetçi, Atatürk kadını olan ve herkesin ablası olacak kadar samimi bir kadının; yani rahmetli Leyla Atakan’ın hayatını canlandırıyor olmaktan gurur duydum” dedi
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle hayata geçirilen ve efsane başkan Leyla Atakan’ın hayatını anlatan Leyla Hanım belgesel filmi unutulmaz bir gala programına imza attı. Leyla Atakan’a hayat veren ünlü oyuncu Özge Borak, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gala programında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: Sevgili İzmit halkı, bizleri yalnız bırakmayıp heyecanımıza ortak olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Bu projeyi gerçekleştirmekte bize ön ayak olan, hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkürü borç bilirim.
 
BORAK’TAN TÜM EKİBE TEŞEKKÜR
Öte yandan filmimizin her aşamasında her adımında yanımızda olan Koral Altın’a teşekkür ediyorum. Özel bir teşekkürüm de yönetmenimize. Hayatımda ilk kez bu kadar genç bir yönetmenle çalıştım. Bir o kadar da profesyonelce seti yöneten, ne istediğini gerçekten çok iyi bilen, çalışma şartlarımızı en iyi hale getiren yönetmenimiz İlke İşisağ’a çok teşekkür ediyorum. 
 
“MUAZZAM BİR HAYAT ÖYKÜSÜ”
Bu filmin ardında kocaman bir ekip var. Ekip arkadaşlarımın emeği çok büyük ve onlara da çok teşekkür ediyorum. Bizler de oyuncu arkadaşlarımızla beraber elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Başarılı olduk galiba, çünkü çok güzel ödüller aldık. Bana ilk olarak Leyla Atakan’ın hayatının çekileceği söylendiğinde tabi ki belli başlı bilgiler verdiler. Sonrasında ben de araştırma yaptım ve muazzam bir hayat öyküsüyle karşılaştım. Türkiye’de kadın olmak zorken bir de siyaset yapmaya çalışmak ve bunun altından layıkıyla kalkabilmek gerçekten takdire şayandır. 
 
“GURUR DUYDUM”
Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, onun açtığı yolda ilerleyip, halk tarafından seçilip, sadece ‘beni seçenlere hizmet veriyorum’ demeden bütün halka canla başla hizmet veren tam bir Cumhuriyetçi Atatürk kadını olan ve herkesin ablası olacak kadar samimi bir kadının; yani rahmetli Leyla Atakan’ın hayatını canlandırıyor olmaktan gurur duydum. Unutulmasın ki bizler hep birlikte hareket edebilen, gerektiğinde ekmeğini taştan çıkarmayı bilmiş olan, bazen Avrupa hayranlığıyla tenkit edilmiş olsak da birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce kadınlarda seçme ve seçilme hakkını kazanmış, Atatürk’ün önderliğinde birçok olanağa sahip olmuş bir ulusun fertleriyiz. 
 
“AYDINLIK GÜNLER İÇİN BERABER ADIM ATMAK DİLEĞİYLE…”
Hep birlikte el ele verirsek yapamayacağımız hiçbir şey olmadığını düşünüyorum. Benim şahsen bedeninizi nasıl kuşattığınızla hiçbir ilgim yok. Zihnimizi nasıl kuşattığımızdır asıl mesele. Ve zihnimizin başkaları tarafından kuşatılmamış olması asıl önemli olandır. Buna asla müsaade etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Aynı fikirde olmayabiliriz elbette ama aynı masada oturabilmeliyiz. Aynı paydada buluşmak odağında olursak altında kalkamayacağımız hiçbir şey yok. Aydınlık güzel günler için hep beraber adım atmak dileğiyle… 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.