Park ınn

Mühendisler, KOÜ'de geleceğin teknolojisini anlattı

Kocaeli 13.05.2024 - 17:09, Güncelleme: 13.05.2024 - 17:09
 

Mühendisler, KOÜ'de geleceğin teknolojisini anlattı

Ford Otosan mühendisleri, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin düzenlediği seminere katılarak elektrikli araçlar hakkında bilgi verdi

Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü tarafından Hibrit- Elektrik ve Fuel Cell taşıtları konulu seminer düzenledi. Mühendislik Fakültesi Savaş Ayberk Konferans salonunda düzenlenen seminere; Ford Otosan’da güç aktarma sistemi mühendisi olarak görev yapan Mehmet Durmuş ile Esra Balkanlı Ünlü katıldı.   ELEKTRİKLİ ARAÇLARI ANLATTILAR Mehmet Durmuş, yaptığı sunumda elektrikli araçların teknolojisi ve gelişim süreci hakkında konuştu. Elektrikli araçları, elektrikli bir motor tarafından tertiplenen araçlar olarak tanımlayan Durmuş, elektrikli araçların aksamlarından bahsetti. Elektrikli araç aksamlarını içten yanmalı araç aksamlarıyla kıyaslayan Durmuş, elektrikli araç aksamlarının içten yanmalı araçlardakine göre daha az yer kapladığını, konfor sağladığını, daha uzun ömürlü olduğunu ve bakım ihtiyacının diğer araçlara göre çok daha az olduğunu söyledi. Araç içi çoğu parçaların da küçük olduğunu belirten Durmuş, elektrikli araçların karbondioksit ve karbonmonoksit salmaması sebebiyle çevre dostu olarak nitelendirildiğini belirtti. Elektrikli araçlardaki otonom sürüş teknolojisine de değinen Durmuş, Tesla’nın bu alanda zirvede olduğunu ifade etti. Mehmet Durmuşun ardından Fuel Cell teknolojisi hakkında sunum yapan Ford Otosan güç aktarma sistem mühendisi Esra Balkanlı Ünlü, bu teknolojinin detayları hakkında bilgiler verdi. Fuel Cell’in bir denge meselesi olduğunu dile getiren Ünlü, Fuel Cell teknolojisinin hidrojen yakıt hücresini kullanarak elektrik ürettiğini aktardı. 1800’lü yıllardan beri Fuel Cell teknolojisi üzerine çalışıldığını ve deneyler yapıldığını aktaran Ünlü, bu teknolojinin her geçen gün ilerleme kat ettiğini söyledi. Fuel Cell üretiminin maliyetinin düşük olduğunu vurgulayan Ünlü, verimininse oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. Ünlü, Fuel Cell teknolojisinin gelecekte geniş bir istihdam alanı oluşturmasını beklediklerini söyledi.   
Ford Otosan mühendisleri, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin düzenlediği seminere katılarak elektrikli araçlar hakkında bilgi verdi

Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü tarafından Hibrit- Elektrik ve Fuel Cell taşıtları konulu seminer düzenledi. Mühendislik Fakültesi Savaş Ayberk Konferans salonunda düzenlenen seminere; Ford Otosan’da güç aktarma sistemi mühendisi olarak görev yapan Mehmet Durmuş ile Esra Balkanlı Ünlü katıldı.

 

Mühendisler, KOÜ'de geleceğin teknolojisini anlattı 

ELEKTRİKLİ ARAÇLARI ANLATTILAR

Mehmet Durmuş, yaptığı sunumda elektrikli araçların teknolojisi ve gelişim süreci hakkında konuştu. Elektrikli araçları, elektrikli bir motor tarafından tertiplenen araçlar olarak tanımlayan Durmuş, elektrikli araçların aksamlarından bahsetti. Elektrikli araç aksamlarını içten yanmalı araç aksamlarıyla kıyaslayan Durmuş, elektrikli araç aksamlarının içten yanmalı araçlardakine göre daha az yer kapladığını, konfor sağladığını, daha uzun ömürlü olduğunu ve bakım ihtiyacının diğer araçlara göre çok daha az olduğunu söyledi. Araç içi çoğu parçaların da küçük olduğunu belirten Durmuş, elektrikli araçların karbondioksit ve karbonmonoksit salmaması sebebiyle çevre dostu olarak nitelendirildiğini belirtti. Elektrikli araçlardaki otonom sürüş teknolojisine de değinen Durmuş, Tesla’nın bu alanda zirvede olduğunu ifade etti. Mehmet Durmuşun ardından Fuel Cell teknolojisi hakkında sunum yapan Ford Otosan güç aktarma sistem mühendisi Esra Balkanlı Ünlü, bu teknolojinin detayları hakkında bilgiler verdi. Fuel Cell’in bir denge meselesi olduğunu dile getiren Ünlü, Fuel Cell teknolojisinin hidrojen yakıt hücresini kullanarak elektrik ürettiğini aktardı. 1800’lü yıllardan beri Fuel Cell teknolojisi üzerine çalışıldığını ve deneyler yapıldığını aktaran Ünlü, bu teknolojinin her geçen gün ilerleme kat ettiğini söyledi. Fuel Cell üretiminin maliyetinin düşük olduğunu vurgulayan Ünlü, verimininse oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. Ünlü, Fuel Cell teknolojisinin gelecekte geniş bir istihdam alanı oluşturmasını beklediklerini söyledi. 

 

Mühendisler, KOÜ'de geleceğin teknolojisini anlattı 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.