Park ınn

O ALANLARDA YÜZMEK YASAKLANDI

Kocaeli 03.06.2024 - 13:02, Güncelleme: 03.06.2024 - 13:02
 

O ALANLARDA YÜZMEK YASAKLANDI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "Kamu düzeni ve güvenliği ile genel sağlığın korunması amacıyla DSİ, İSU veya özel şahıs işletmelerine ait tesislerde serinleme veya yüzme amaçlı suya girmişler. İl genelinde yasaklamış bulunuyoruz." dedi.

Yavuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  138 BİN VATANDAŞIMIZ YÜZME EĞİTİMİ ALDI "İlimiz önemli bir turizm noktasında. Bu kapsamda yaklaşık 60 bin araç Kandıra bölgesine hafta sonu gelmekte ve İstanbul ve çevre illerden 300 bin civarında vatandaşımız bu yerlerden istifade etmektedir. Biliyorsunuz çeker akıntı diye tabir edilen akıntı vesilesiyle de zaman zaman ölümler ve boğulmalar meydana gelmektedir. Bununla ilgili olarak birçok tedbir alıyoruz. Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığımız yüzme bilmeyen kalmasın kampanyası yürütüyor ve bu kapsamda şu ana kadar 138 bin vatandaşımıza yüzme eğitimi vermiş bulunuyoruz. MUTLAKA ENGELLEMEK ZORUNDAYIZ 2024 yılından şu ana kadar ise 2 bin 520 kişiye yüzme öğretmeyi hedefliyoruz. Özellikle kamu düzeni ve güvenliği ile genel sağlığın korunması amacıyla akarsu, göl, gölet, baraj, selkapanı, regülatör, kanal, su döküntüsü, su üretim, deşarj, taşkın veya sulama kanalı ve benzeri DSİ, İSU veya özel şahıs işletmelerine ait tesislerde serinleme veya yüzme amaçlı suya girmişler. İl genelinde yasaklamış bulunuyoruz. Özellikle bu konuyla ilgili olarak vatandaşlarımızın dikkatli ve duyarlı olmalarına ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili kurumlar uyarıcı levhalar ve yine denetlemeler yoluyla buralara kontrolsüz girişlerin mutlaka engellemek durumundayız."    
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "Kamu düzeni ve güvenliği ile genel sağlığın korunması amacıyla DSİ, İSU veya özel şahıs işletmelerine ait tesislerde serinleme veya yüzme amaçlı suya girmişler. İl genelinde yasaklamış bulunuyoruz." dedi.

Yavuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

138 BİN VATANDAŞIMIZ YÜZME EĞİTİMİ ALDI

"İlimiz önemli bir turizm noktasında. Bu kapsamda yaklaşık 60 bin araç Kandıra bölgesine hafta sonu gelmekte ve İstanbul ve çevre illerden 300 bin civarında vatandaşımız bu yerlerden istifade etmektedir. Biliyorsunuz çeker akıntı diye tabir edilen akıntı vesilesiyle de zaman zaman ölümler ve boğulmalar meydana gelmektedir. Bununla ilgili olarak birçok tedbir alıyoruz. Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığımız yüzme bilmeyen kalmasın kampanyası yürütüyor ve bu kapsamda şu ana kadar 138 bin vatandaşımıza yüzme eğitimi vermiş bulunuyoruz.

MUTLAKA ENGELLEMEK ZORUNDAYIZ

2024 yılından şu ana kadar ise 2 bin 520 kişiye yüzme öğretmeyi hedefliyoruz. Özellikle kamu düzeni ve güvenliği ile genel sağlığın korunması amacıyla akarsu, göl, gölet, baraj, selkapanı, regülatör, kanal, su döküntüsü, su üretim, deşarj, taşkın veya sulama kanalı ve benzeri DSİ, İSU veya özel şahıs işletmelerine ait tesislerde serinleme veya yüzme amaçlı suya girmişler. İl genelinde yasaklamış bulunuyoruz. Özellikle bu konuyla ilgili olarak vatandaşlarımızın dikkatli ve duyarlı olmalarına ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili kurumlar uyarıcı levhalar ve yine denetlemeler yoluyla buralara kontrolsüz girişlerin mutlaka engellemek durumundayız."

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.