Park ınn

Su seviyesi alarm veriyor: Sapanca Gölü'nden su alımı başladı

Kocaeli 11.06.2024 - 13:49, Güncelleme: 11.06.2024 - 13:49
 

Su seviyesi alarm veriyor: Sapanca Gölü'nden su alımı başladı

İSU Genel Müdürlüğü Yuvacık Barajı'nda azalan su seviyesi nedeniyle Sapanca Gölü'nden su alımına başlandığını duyurdu

İSU Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesinin ardından Sapanca Gölü'nden Yuvacık Barajı'na su takviyesi başladığını duyurdu. İSU'nun açıklamasına göre, barajın su seviyesi %78'e geriledi ve artan sıcaklıklar ve azalan yağışlar nedeniyle su kullanımı arttı.  İSU'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; " Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının yıllık yüzde 80’ini karşılayan Yuvacık Barajı’nda 10 Haziran itibarıyla yüzde 78 oranında su bulunmaktadır.  Artan sıcaklıklar ve mevsimsel yağış eksikliği nedeniyle su kullanımı yükselmekte, bu da içme suyu tüketim oranlarında artışa yol açmaktadır. Bu nedenle; Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin azalması üzerine B planı olarak kullandığımız içme suyu kaynağımız Sapanca Gölü’nden su alımına başlanılmıştır.Yuvacık Barajı’nda bulunan suyumuz ile Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu, Kullar İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak abonelerimize sağlıklı bir şekilde iletiyoruz. Yaşamın temeli, yarınlarımızın hazinesi, gözümüz gibi bakarak kalitesini koruduğumuz içme suyumuzu, tasarruf kurallarına önem vererek gönül rahatlığı ile çeşmelerinizden içebilir ve her türlü ihtiyaçlarınızda kullanabilirsiniz"
İSU Genel Müdürlüğü Yuvacık Barajı'nda azalan su seviyesi nedeniyle Sapanca Gölü'nden su alımına başlandığını duyurdu

İSU Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesinin ardından Sapanca Gölü'nden Yuvacık Barajı'na su takviyesi başladığını duyurdu. İSU'nun açıklamasına göre, barajın su seviyesi %78'e geriledi ve artan sıcaklıklar ve azalan yağışlar nedeniyle su kullanımı arttı. 

İSU'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

" Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının yıllık yüzde 80’ini karşılayan Yuvacık Barajı’nda 10 Haziran itibarıyla yüzde 78 oranında su bulunmaktadır.  Artan sıcaklıklar ve mevsimsel yağış eksikliği nedeniyle su kullanımı yükselmekte, bu da içme suyu tüketim oranlarında artışa yol açmaktadır. Bu nedenle; Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin azalması üzerine B planı olarak kullandığımız içme suyu kaynağımız Sapanca Gölü’nden su alımına başlanılmıştır.Yuvacık Barajı’nda bulunan suyumuz ile Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu, Kullar İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak abonelerimize sağlıklı bir şekilde iletiyoruz. Yaşamın temeli, yarınlarımızın hazinesi, gözümüz gibi bakarak kalitesini koruduğumuz içme suyumuzu, tasarruf kurallarına önem vererek gönül rahatlığı ile çeşmelerinizden içebilir ve her türlü ihtiyaçlarınızda kullanabilirsiniz"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.