TOKİ mağdurları evlerini istiyor

Kocaeli 10.05.2023 - 15:01, Güncelleme: 10.05.2023 - 15:01
 

TOKİ mağdurları evlerini istiyor

TOKİ tarafından Gebze Kirazpınar’da 2020 yılının mayıs ayında inşaatında başlayan 577 konut hâlâ hak sahiplerine teslim edilmedi. Gebze Evlerinin geciken teslimatı yüzünden mağdur olan vatandaşlar inşaatın önünde buluştu ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Bir süredir evlerini alamayan ve mağdur olduklarını ve teslimatın her seferinde ileri bir tarihe ertelendiğini belirten vatandaşlar, bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. TOKİ’den ev alamadığı için kiralık ev de bulamayan bazı vatandaşların iki göç bir arada durduğu söylenirken, konutların ne zaman teslim edileceği konusunda da açıklama yapılmadığı ifade edildi. Evini alamayanlardan biri olan 60 yaşındaki Hatice Yıldız, “Hiç bir yerden bilgi alamıyoruz. Bize bir şey desinler. Desinler ki ‘2 sene bekleyeceksiniz’ biz ona göre önümüzü görelim. CİMER’e yazıyorum cevap gelmiyor, TOKİ’yi arıyorum her seferinde aynı şey. Sanki devlet sırrı, vermeyin. Kiracıyım, evimi bekliyorum, 60 yaşıma gelmişim. Birilerini beni duysun, ölüyorum artık. Bir zahmet teslim etsinler, ben de evimi göreyim” dedi. Yıldız, “Her şeyden önemlisi belirsizlik var ortada. Bu evlerden insan ümidini keser. 2020 Aralık ayında ben buraya geldiğimde zaten bu inşaat böyleydi. İlk defa gördüğümde o kadar mutlu olmuştum ki... Burası devletin, biz devlete güvendik. 2023 oldu, artık umudumuzu yitiriyoruz. Ben ev sahibi ile kavga ettim, yeni sözleşme imzalamak istemedim, durmadan kiralar artıyor çünkü ama en sonunda güvenemedim, mecbur kaldım kiramın kaç katını imzaladım. Bilseydim burası bu zamanda teslim olacak, ev sahibim ile oturur ona göre anlaşırdım. Bu kadar çok sıkıntı çekmemizin nedeni belirsizlik” diye konuştu.  Mağdurlardan olan ve Darıca’da yaşayan İbrahim Karasungur ise, “Kasım ayında teslim edilecek denildiği için iki çocuğumu Kirazpınar Ortaokuluna yazdırdım. Sabah 7’de Darıca’dan 10 kilometre geliyoruz, öğlen alıp 10 kilometre geri gidiyoruz. Eylül ayından bugüne böyleyiz ve hâlâ teslimat yok. 10 tane çalışan var şantiye sahasında, ilerlemiyor. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi. Yetkililere ulaşamadıklarını söyleyen Karasungur, “En son ‘Ramazan Bayramı’ndan önce muhakkak teslim olacak’ denildi ama hâlâ örnek daire dahi görmedik. 28 aydır ödeme yapıyoruz, evin kapısından içeri giremedik. Çocuklarıma ranza alacaktım, kasım ayında fiyatı 3 bin liraydı, aynı ranzanın fiyatı şimdi olmuş 8 bin 500 lira. Ve daha evler ne zaman teslim olacak belli değil” diye konuştu.
TOKİ tarafından Gebze Kirazpınar’da 2020 yılının mayıs ayında inşaatında başlayan 577 konut hâlâ hak sahiplerine teslim edilmedi. Gebze Evlerinin geciken teslimatı yüzünden mağdur olan vatandaşlar inşaatın önünde buluştu ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Bir süredir evlerini alamayan ve mağdur olduklarını ve teslimatın her seferinde ileri bir tarihe ertelendiğini belirten vatandaşlar, bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. TOKİ’den ev alamadığı için kiralık ev de bulamayan bazı vatandaşların iki göç bir arada durduğu söylenirken, konutların ne zaman teslim edileceği konusunda da açıklama yapılmadığı ifade edildi.

Evini alamayanlardan biri olan 60 yaşındaki Hatice Yıldız, “Hiç bir yerden bilgi alamıyoruz. Bize bir şey desinler. Desinler ki ‘2 sene bekleyeceksiniz’ biz ona göre önümüzü görelim. CİMER’e yazıyorum cevap gelmiyor, TOKİ’yi arıyorum her seferinde aynı şey. Sanki devlet sırrı, vermeyin. Kiracıyım, evimi bekliyorum, 60 yaşıma gelmişim. Birilerini beni duysun, ölüyorum artık. Bir zahmet teslim etsinler, ben de evimi göreyim” dedi. Yıldız, “Her şeyden önemlisi belirsizlik var ortada. Bu evlerden insan ümidini keser. 2020 Aralık ayında ben buraya geldiğimde zaten bu inşaat böyleydi. İlk defa gördüğümde o kadar mutlu olmuştum ki... Burası devletin, biz devlete güvendik. 2023 oldu, artık umudumuzu yitiriyoruz. Ben ev sahibi ile kavga ettim, yeni sözleşme imzalamak istemedim, durmadan kiralar artıyor çünkü ama en sonunda güvenemedim, mecbur kaldım kiramın kaç katını imzaladım. Bilseydim burası bu zamanda teslim olacak, ev sahibim ile oturur ona göre anlaşırdım. Bu kadar çok sıkıntı çekmemizin nedeni belirsizlik” diye konuştu. 

Mağdurlardan olan ve Darıca’da yaşayan İbrahim Karasungur ise, “Kasım ayında teslim edilecek denildiği için iki çocuğumu Kirazpınar Ortaokuluna yazdırdım. Sabah 7’de Darıca’dan 10 kilometre geliyoruz, öğlen alıp 10 kilometre geri gidiyoruz. Eylül ayından bugüne böyleyiz ve hâlâ teslimat yok. 10 tane çalışan var şantiye sahasında, ilerlemiyor. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi. Yetkililere ulaşamadıklarını söyleyen Karasungur, “En son ‘Ramazan Bayramı’ndan önce muhakkak teslim olacak’ denildi ama hâlâ örnek daire dahi görmedik. 28 aydır ödeme yapıyoruz, evin kapısından içeri giremedik. Çocuklarıma ranza alacaktım, kasım ayında fiyatı 3 bin liraydı, aynı ranzanın fiyatı şimdi olmuş 8 bin 500 lira. Ve daha evler ne zaman teslim olacak belli değil” diye konuştu.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.