Park ınn

Türk Kızılay’ının Kuruluş Yıldönümü Kutlama Mesajı

Kocaeli 10.06.2024 - 12:05, Güncelleme: 10.06.2024 - 12:05
 

Türk Kızılay’ının Kuruluş Yıldönümü Kutlama Mesajı

1868 yılında Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerleri Yardım Cemiyeti adıyla kurulan, "Kızılay" adını Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği ve daha sonra Türk Kızılay Derneği adını alan kurumun, bugün 156. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.

Bilgi birikimi ve tecrübesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan, yaşanan her afette, her önemli hadisede, mağdurların ve mazlumların gölgesine sığındığı bir güven kapısı olan Türk Kızılay’ı: kurulduğu günden bugüne kadar din, dil, soy ayrımı yapmadan bütün insanî ihtiyaçları karşılamış ve herhangi bir çıkar gözetmeksizin tüm insanlığın yardımına koşmuştur.   Medeniyetimizin bir tezahürü ve ülkemizin yüz akı olan Türk Kızılay’ı, sınır tanımayan faaliyetleri dolayısıyla, hem uluslararası yardım kuruluşları arasında güvenilirliği ve itibarıyla ön plâna çıkmış hem de milletimizin gönlünde önemli bir yer edinmiştir.   Türk Kızılay’ının, dünya barışına sağladığı katkı ve insanlık adına sürdürdüğü hizmetler ile kendini geliştirme, insanlara en iyi hizmeti sunma anlayışıyla çalışmalarını başarıyla devam ettireceğine yürekten inanıyorum.   Bu vesileyle insanlık adına üstlendiği bu ulvi görevi özveriyle yerine getiren Türk Kızılay’ın kuruluşunun 156.yıl dönümünü kutluyor, tüm gönüllülerine şükranlarımı sunuyorum.  
1868 yılında Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerleri Yardım Cemiyeti adıyla kurulan, "Kızılay" adını Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği ve daha sonra Türk Kızılay Derneği adını alan kurumun, bugün 156. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.

Bilgi birikimi ve tecrübesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan, yaşanan her afette, her önemli hadisede, mağdurların ve mazlumların gölgesine sığındığı bir güven kapısı olan Türk Kızılay’ı: kurulduğu günden bugüne kadar din, dil, soy ayrımı yapmadan bütün insanî ihtiyaçları karşılamış ve herhangi bir çıkar gözetmeksizin tüm insanlığın yardımına koşmuştur.

 

Medeniyetimizin bir tezahürü ve ülkemizin yüz akı olan Türk Kızılay’ı, sınır tanımayan faaliyetleri dolayısıyla, hem uluslararası yardım kuruluşları arasında güvenilirliği ve itibarıyla ön plâna çıkmış hem de milletimizin gönlünde önemli bir yer edinmiştir.

 

Türk Kızılay’ının, dünya barışına sağladığı katkı ve insanlık adına sürdürdüğü hizmetler ile kendini geliştirme, insanlara en iyi hizmeti sunma anlayışıyla çalışmalarını başarıyla devam ettireceğine yürekten inanıyorum.

 

Bu vesileyle insanlık adına üstlendiği bu ulvi görevi özveriyle yerine getiren Türk Kızılay’ın kuruluşunun 156.yıl dönümünü kutluyor, tüm gönüllülerine şükranlarımı sunuyorum.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.