Park ınn

Uğur Mumcu İzmit'te anıldı

Kocaeli 24.01.2024 - 15:52, Güncelleme: 24.01.2024 - 15:52
 

Uğur Mumcu İzmit'te anıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu katledilişinin 31. yıl dönümünde Kocaeli’ de anıldı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli Barosu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneğinin çağrısıyla İzmit Uğur Mumcu Parkında gerçekleştirilen anma etkinliğine sendikaların, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin temsilcileri ve Uğur Mumcu’nun meslektaşları da katıldı. Ortak açıklamada “Uğur Mumcu bugün yaşasaydı hukukun devletini anayasayı yazardı. Uygulanmayan AYM, AİHM kararlarını,; İstanbul sözleşmesinden neden çıkıldığını; Fetö’nün siyasi ayağını, emperyalistlerin orta doğu planlarını, tarikat siyaset ve ticaret üçgenini, kadın cinayetlerini çocuk gelinleri, talan edilen doğayı, depremi, enflasyonu, emekçilerin gittikçe yoksullaşmasını yazardı. Uğur Mumcu’yu bizden almasalar demokrasiden ve özgürlüklerden yana olanlar seslerini daha güçlü duyurabilirdi. O yine korkmaz halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı uğruna araştırmaya ve yazmaya devam ederdi” ifadelerine yer verildi. Açıklamanın ardından Uğur Mumcu heykelinin önüne karanfiller bırakıldı.
Gazeteci yazar Uğur Mumcu katledilişinin 31. yıl dönümünde Kocaeli’ de anıldı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli Barosu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneğinin çağrısıyla İzmit Uğur Mumcu Parkında gerçekleştirilen anma etkinliğine sendikaların, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin temsilcileri ve Uğur Mumcu’nun meslektaşları da katıldı.

Ortak açıklamada “Uğur Mumcu bugün yaşasaydı hukukun devletini anayasayı yazardı. Uygulanmayan AYM, AİHM kararlarını,; İstanbul sözleşmesinden neden çıkıldığını; Fetö’nün siyasi ayağını, emperyalistlerin orta doğu planlarını, tarikat siyaset ve ticaret üçgenini, kadın cinayetlerini çocuk gelinleri, talan edilen doğayı, depremi, enflasyonu, emekçilerin gittikçe yoksullaşmasını yazardı. Uğur Mumcu’yu bizden almasalar demokrasiden ve özgürlüklerden yana olanlar seslerini daha güçlü duyurabilirdi. O yine korkmaz halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı uğruna araştırmaya ve yazmaya devam ederdi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından Uğur Mumcu heykelinin önüne karanfiller bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.