Yaşaroğlu, imza gününde Çayırovalılarla buluştu

Kültür-Sanat 19.02.2024 - 13:13, Güncelleme: 19.02.2024 - 13:13
 

Yaşaroğlu, imza gününde Çayırovalılarla buluştu

22 yıllık yazarlığında sekiz ve dokuzuncu eserleri; “Mona Roza’nın Hikayesi, Tek Gül” ve Necip Fazıl’a atfettiği “Kaldırımların Emzirdiği Çocuk Şair” adlı eserleri bu yıl yayınlanan Çayırova’nın edebiyattaki değerlerinden, Türk Dil ve Edebiyat Derneği – TDED Gebze Şube Başkanı Eğitimci Yazar Musa Yaşaroğlu son söyleşisini, ilkinde olduğu gibi 12 yıl sonra yine Çayırova’da düzenledi.

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Musa Yaşaroğlu konuklarını eşi Mehtap, çiftin kızları Mihrima, Miray ve Mevi Yaşaroğlu ile birlikte karşıladı. Sunuculuğunu Türk Dil ve Edebiyat Derneği – TDED Gebze Şube Üyesi Zehra Demirci’nin üstlendiği etkinlikte ilk TDED Gebze Şube Başkan Yardımcısı Hacer Alioğlu Yakuti söz alıp derneğe ve şubeye dair bilgilendirmede bulundu. Yakuti, Gebze’de Sultan Orhan Camii’nin karşısında yer alan şubenin haftanın her günü açık olduğunu; edebiyat söyleşileri, şiir akşamı, sinema akşamları, kitap okuma etkinlikleri ve tahlilleri, yazarlık, etkili hitabet ve diksiyon, ney kursu gibi faaliyetlerin sürdüğünü belirtti. Derneğin kapısının tüm edebiyatseverlere, şiir severlere açık olduğunu kaydedip davette bulundu.   DURSUN VE ÖĞRENCİSİNDEN TÜRKÜ RESİTALİ Türk Halk Müziği sanatçısı ve eğitmeni Ünal Dursun bağlaması eşliğinde türküler seslendirirken bir türkü de, Dursun’un öğrencilerinden Turgay Emeksiz okudu. İlginin yoğun olduğu etkinliği Çayırova Belediye Başkanı ve AK Parti Çayırova Belediye Başkan adayı Bünyamin Çiftçi ile birlikte AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Erhan Sarıdede, Gelecek Partisi Çayırova İlçe Başkanı İbrahim Fazlıoğlu,  CHP Çayırova Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Melek Canıbeyaz Ayas da izledi.   ÇİFTÇİ, “BÖYLE ETKİNLİKLER HAKKIMIZ “ Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, 2019’da göreve geldiklerinde hedeflerinden birinin Musa Yaşaroğlu’nun imza günü etkinliğinde olduğu gibi insanların keyifle dinleyeceği kültür sanat söyleşilerini başlatmak ve daha iyi noktalara getirmek olduğunu söyledi. Çiftçi, “Çok iyi bir ilçeyiz ama ilçemizde de böyle etkinlikler hakkımız. Eğitim ve sporda olduğu gibi kültürde de çalışmalarımız sürüyor” dedi. Belediye bünyesindeki Türk Halk Müziği korosunun kurucusu ve eğitmeni Ünal Dursun’un da desteğiyle konser, kitap fuarı, söyleşi gibi etkinliklerin bundan sonra da devam etmesini dileyen Çiftçi, Musa Yaşaroğlu’na başarılarının devamını diledi. Yaşaroğlu’nu etkinlikte yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etti. Yazar Musa Yaşaroğlu imza gününde kendisini yalnız bırakmayan ailesi, akrabaları, köylüleri, Bayburtlu öğretmenleri, öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarına, tüm siyasilere ve konuklara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Çayırova kültürel olarak çok ileri boyutta. İlk kitabım 2012’de yayınlandıktan sonra yine Çayırova’da söyleşi düzenlemiştik. Bugün de aynı mutluluğu yaşıyorum. Bir diğer mutluluğum, bu kadar insanı biriktirmiş olmak. Bir insan birçok alanda başarılı olabilir ama en büyük kazanç, insan birikimidir. Hiçbir maddi bedel de o kazancın karşılığı değil. Sizleri kazandığım için çok mutluyum” dedi.
22 yıllık yazarlığında sekiz ve dokuzuncu eserleri; “Mona Roza’nın Hikayesi, Tek Gül” ve Necip Fazıl’a atfettiği “Kaldırımların Emzirdiği Çocuk Şair” adlı eserleri bu yıl yayınlanan Çayırova’nın edebiyattaki değerlerinden, Türk Dil ve Edebiyat Derneği – TDED Gebze Şube Başkanı Eğitimci Yazar Musa Yaşaroğlu son söyleşisini, ilkinde olduğu gibi 12 yıl sonra yine Çayırova’da düzenledi.
Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Musa Yaşaroğlu konuklarını eşi Mehtap, çiftin kızları Mihrima, Miray ve Mevi Yaşaroğlu ile birlikte karşıladı. Sunuculuğunu Türk Dil ve Edebiyat Derneği – TDED Gebze Şube Üyesi Zehra Demirci’nin üstlendiği etkinlikte ilk TDED Gebze Şube Başkan Yardımcısı Hacer Alioğlu Yakuti söz alıp derneğe ve şubeye dair bilgilendirmede bulundu. Yakuti, Gebze’de Sultan Orhan Camii’nin karşısında yer alan şubenin haftanın her günü açık olduğunu; edebiyat söyleşileri, şiir akşamı, sinema akşamları, kitap okuma etkinlikleri ve tahlilleri, yazarlık, etkili hitabet ve diksiyon, ney kursu gibi faaliyetlerin sürdüğünü belirtti. Derneğin kapısının tüm edebiyatseverlere, şiir severlere açık olduğunu kaydedip davette bulundu.
 
DURSUN VE ÖĞRENCİSİNDEN TÜRKÜ RESİTALİ
Türk Halk Müziği sanatçısı ve eğitmeni Ünal Dursun bağlaması eşliğinde türküler seslendirirken bir türkü de, Dursun’un öğrencilerinden Turgay Emeksiz okudu. İlginin yoğun olduğu etkinliği Çayırova Belediye Başkanı ve AK Parti Çayırova Belediye Başkan adayı Bünyamin Çiftçi ile birlikte AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Erhan Sarıdede, Gelecek Partisi Çayırova İlçe Başkanı İbrahim Fazlıoğlu,  CHP Çayırova Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Melek Canıbeyaz Ayas da izledi.
 
ÇİFTÇİ, “BÖYLE ETKİNLİKLER HAKKIMIZ “
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, 2019’da göreve geldiklerinde hedeflerinden birinin Musa Yaşaroğlu’nun imza günü etkinliğinde olduğu gibi insanların keyifle dinleyeceği kültür sanat söyleşilerini başlatmak ve daha iyi noktalara getirmek olduğunu söyledi. Çiftçi, “Çok iyi bir ilçeyiz ama ilçemizde de böyle etkinlikler hakkımız. Eğitim ve sporda olduğu gibi kültürde de çalışmalarımız sürüyor” dedi. Belediye bünyesindeki Türk Halk Müziği korosunun kurucusu ve eğitmeni Ünal Dursun’un da desteğiyle konser, kitap fuarı, söyleşi gibi etkinliklerin bundan sonra da devam etmesini dileyen Çiftçi, Musa Yaşaroğlu’na başarılarının devamını diledi. Yaşaroğlu’nu etkinlikte yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etti.
Yazar Musa Yaşaroğlu imza gününde kendisini yalnız bırakmayan ailesi, akrabaları, köylüleri, Bayburtlu öğretmenleri, öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarına, tüm siyasilere ve konuklara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Çayırova kültürel olarak çok ileri boyutta. İlk kitabım 2012’de yayınlandıktan sonra yine Çayırova’da söyleşi düzenlemiştik. Bugün de aynı mutluluğu yaşıyorum. Bir diğer mutluluğum, bu kadar insanı biriktirmiş olmak. Bir insan birçok alanda başarılı olabilir ama en büyük kazanç, insan birikimidir. Hiçbir maddi bedel de o kazancın karşılığı değil. Sizleri kazandığım için çok mutluyum” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.