Sevgi Töngel
Köşe Yazarı
Sevgi Töngel
 

ÇOCUKLARA SEVGİYİ MEVLANA İLE ÖĞRETELİM

Sevgi, öğretmenin tek yoludur. Çocuk sevgi ile büyür, sevgi ile gelişir ve sevgi ile kişilik ve kimlik kazanır Temelinde sevgi olmayan eğitim başarıya ulaşamaz. Bir kuş bile yavrusunu yuvadan ayırmadan önce ona uçmayı öğretir. Sonra onu sevgi ile eğitir. Tıpkı bizlerde çocuklarımızı bir kuş gibi eğitmek zorundayız. Eğitimciler, çocukları sevgi dünyasında gezdirerek eğitmelidirler, Gönül kapılarını hep açık bırakmalıdırlar Çocuklar bu kapıdan girerler ve sevgi bahçelerinden bilgileri alıp tüm dünyaya yayarlar. Çocuklarım en çok ihtiyaç duyduğu şey sevgidir. Çocuklarımıza okul öncesinden başlayarak doğru sevgi anlayışı oluşturulmalıyız Sevmeyi, çok küçük yaşlarda öğretmeliyiz tüm çocuklara. Sevmeyi bilenler ilkel benlikle yalnız karşı cinse değil, İnsanı, hayvanı, doğayı, yaratandan ötürü yaratılmış olan her şeyi severler. Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü gibi, olumlu duygu ve davranışları Mevlana ile öğretelim Mevlana’nın insanları, din, dil, ırk, mezhep, kadın, erkek ayırmadan kucaklayan evrensel yaşam felsefesini anlatalım çocuklarımıza. Çocuklarınızın akıllarını her zaman sevgiye, iyiye, doğruya, güzele, bütün insanlığın hayrına olacak şekilde kullanmayı öğretelim. Mutlu bireyler yetiştirmek istiyorsak insanlara henüz çocukken nasıl yaşayacaklarını hayata nasıl bakacaklarını, kendilerini nasıl seveceklerini. Öğretmekten geçiyor. Eğer bunlar küçük yaşlarda çocuklara öğretilirse yaşam tarzı haline gelecek ve huzurlu bir hayat sürecekler Sevgi bütün güzelliklerin, bütün iyiliklerin kaynağıdır. Bütün güzellikler sevgi ile hayat bulur. Mutlu yarınlara güzel geleceklere sevgi ile ulaşılır. Sevgi tohumları ekelim bütün çocuklarımızın kalplerine. Barısı öğretelim kardeşliği öğretelim, merhametli olmayı öğretelim, adaletli olmayı öğretelim, güzel olan ne varsa öğretelim çocuklarımıza, dünyamız cennet bahçesine dönsün Kalbinde sevgi olanlara, sevdiklerine değer verenlere, şiddet ve nefret dilini değilde sevgi dilini kullananlara selam olsun. Barışın, sevginin egemen olduğu, savaşların şiddetin olmadığı bir dünya umuduyla        
Ekleme Tarihi: 17 Ağustos 2023 - Perşembe

ÇOCUKLARA SEVGİYİ MEVLANA İLE ÖĞRETELİM

Sevgi, öğretmenin tek yoludur. Çocuk sevgi ile büyür, sevgi ile gelişir ve sevgi ile kişilik ve kimlik kazanır Temelinde sevgi olmayan eğitim başarıya ulaşamaz.

Bir kuş bile yavrusunu yuvadan ayırmadan önce ona uçmayı öğretir. Sonra onu sevgi ile eğitir. Tıpkı bizlerde çocuklarımızı bir kuş gibi eğitmek zorundayız. Eğitimciler, çocukları sevgi dünyasında gezdirerek eğitmelidirler,

Gönül kapılarını hep açık bırakmalıdırlar Çocuklar bu kapıdan girerler ve sevgi bahçelerinden bilgileri alıp tüm dünyaya yayarlar.

Çocuklarım en çok ihtiyaç duyduğu şey sevgidir. Çocuklarımıza okul öncesinden başlayarak doğru sevgi anlayışı oluşturulmalıyız Sevmeyi, çok küçük yaşlarda öğretmeliyiz tüm çocuklara. Sevmeyi bilenler ilkel benlikle yalnız karşı cinse değil, İnsanı, hayvanı, doğayı, yaratandan ötürü yaratılmış olan her şeyi severler.

Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü gibi, olumlu duygu ve davranışları Mevlana ile öğretelim

Mevlana’nın insanları, din, dil, ırk, mezhep, kadın, erkek ayırmadan kucaklayan evrensel yaşam felsefesini anlatalım çocuklarımıza.

Çocuklarınızın akıllarını her zaman sevgiye, iyiye, doğruya, güzele, bütün insanlığın hayrına olacak şekilde kullanmayı öğretelim.

Mutlu bireyler yetiştirmek istiyorsak insanlara henüz çocukken nasıl yaşayacaklarını hayata nasıl bakacaklarını, kendilerini nasıl seveceklerini. Öğretmekten geçiyor. Eğer bunlar küçük yaşlarda çocuklara öğretilirse yaşam tarzı haline gelecek ve huzurlu bir hayat sürecekler

Sevgi bütün güzelliklerin, bütün iyiliklerin kaynağıdır. Bütün güzellikler sevgi ile hayat bulur.

Mutlu yarınlara güzel geleceklere sevgi ile ulaşılır. Sevgi tohumları ekelim bütün çocuklarımızın kalplerine. Barısı öğretelim kardeşliği öğretelim, merhametli olmayı öğretelim, adaletli olmayı öğretelim, güzel olan ne varsa öğretelim çocuklarımıza, dünyamız cennet bahçesine dönsün

Kalbinde sevgi olanlara, sevdiklerine değer verenlere, şiddet ve nefret dilini değilde sevgi dilini kullananlara selam olsun.

Barışın, sevginin egemen olduğu, savaşların şiddetin olmadığı bir dünya umuduyla

 

 

 

 


Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.