Cengiz Ceylan
Köşe Yazarı
Cengiz Ceylan
 

DARICA KİTAP GÜNLERİ

  06 Şubat 2023 tarihinde Gece yarısı saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremin hemen ardından âdete bir deprem tusinamisi yaşanıyordu. Deprem fırtınası dinmek bilmiyordu; Saat 13,44 te ise Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7,9 büyüklüğünde önceki depremden ayrı bir deprem daha meydana gelmişti.  Kısa aralıkla meydana gelen bu depremlerin ardından kısa sürelerle peş peşe meydana gelen artçı depremlerle iyiden iyiye sarsılan bölgede, ağırlıklı olarak Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkâri, Adana, Osmaniye ve Hatay' illerimiz depremden en çok etkilenen illerimiz oldular.    Ülkemiz yüzyılın felaketini yaşamıştı. Yedisinden yetmişine herkes; deprem bölgesinde yaşanılan felaketten dolayı üzüntü duymuş, bu insanların acılarına ortak olmuş ve en kısa zamanda yaraların sarılmasına yardımcı olma yarışına girmişlerdi. Ülke genelinde yas ilan edildiği gibi, her türlü eğlence, konser, fuar hatta düğünler bile iptal edilmişti. Günlerce Radyo ve Televizyonlar müzik yayınlarına yer vermediler. Yaşanılan bu acıların üzerinden (82) seksen iki gün geçti. İnsanlar yavaş yavaş normal hayatlarına dönmeye başladılar. Belediyeler tarafından düzenli bir şekilde her yıl tekrarlanan fuarlarda bir bir açılmaya başlanıldı. Bu kapsamda Darıca Belediyesi de kitapseverleri; yazarlarla ve kitaplarıyla buluşturmak için gerçekleştirecekleri kitap fuarlarıyla ilgili çalışmalarını tamamladılar.   Darıca Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 3. Darıca Kitap Günleri; 02-09 Mayıs tarihleri arasında Darıca Belediyesi Kapalı Semt Pazarı’nda çok sayıda yayınevi ve yazarın katılımıile kapılarını kitapseverlere açacak. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ev sahipliğindeyapılacak olan 3. Kitap Günleri; binlerce kitabı meraklıları ile buluşturmanın yanı sıra imza günleri, söyleşi ve konferanslara da ev sahipliği yapacak. Darıca Belediyesi Kapalı Semt Pazarı’ndagerçekleşecek olan söyleşi ve konferanslarda alanlarında uzman birçok ünlü isim de ağırlanacak. Darıca 3. Kitap Günleri’nde ben de 03 Mayıs Çarşambagünü kitaplarımı değerli okuyucularım için imzalayacağım. Kitap Günleri’ni düzenleyen, ev sahibi ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür ederim.Darıcalı tüm kitapseverleri Kitap Günleri’nde görmekten mutluluk duyarım.     Cengiz Ceylan Eğitimci-Yazar  
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2023 - Cumartesi

DARICA KİTAP GÜNLERİ

 

06 Şubat 2023 tarihinde Gece yarısı saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremin hemen ardından âdete bir deprem tusinamisi yaşanıyordu. Deprem fırtınası dinmek bilmiyordu; Saat 13,44 te ise Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7,9 büyüklüğünde önceki depremden ayrı bir deprem daha meydana gelmişti.  Kısa aralıkla meydana gelen bu depremlerin ardından kısa sürelerle peş peşe meydana gelen artçı depremlerle iyiden iyiye sarsılan bölgede, ağırlıklı olarak Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkâri, Adana, Osmaniye ve Hatay' illerimiz depremden en çok etkilenen illerimiz oldular. 

 

Ülkemiz yüzyılın felaketini yaşamıştı. Yedisinden yetmişine herkes; deprem bölgesinde yaşanılan felaketten dolayı üzüntü duymuş, bu insanların acılarına ortak olmuş ve en kısa zamanda yaraların sarılmasına yardımcı olma yarışına girmişlerdi.

Ülke genelinde yas ilan edildiği gibi, her türlü eğlence, konser, fuar hatta düğünler bile iptal edilmişti. Günlerce Radyo ve Televizyonlar müzik yayınlarına yer vermediler.

Yaşanılan bu acıların üzerinden (82) seksen iki gün geçti. İnsanlar yavaş yavaş normal hayatlarına dönmeye başladılar. Belediyeler tarafından düzenli bir şekilde her yıl tekrarlanan fuarlarda bir bir açılmaya başlanıldı. Bu kapsamda Darıca Belediyesi de kitapseverleri; yazarlarla ve kitaplarıyla buluşturmak için gerçekleştirecekleri kitap fuarlarıyla ilgili çalışmalarını tamamladılar.

 

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 3. Darıca Kitap Günleri; 02-09 Mayıs tarihleri arasında Darıca Belediyesi Kapalı Semt Pazarı’nda çok sayıda yayınevi ve yazarın katılımıile kapılarını kitapseverlere açacak.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ev sahipliğindeyapılacak olan 3. Kitap Günleri; binlerce kitabı meraklıları ile buluşturmanın yanı sıra imza günleri, söyleşi ve konferanslara da ev sahipliği yapacak. Darıca Belediyesi Kapalı Semt Pazarı’ndagerçekleşecek olan söyleşi ve konferanslarda alanlarında uzman birçok ünlü isim de ağırlanacak.

Darıca 3. Kitap Günleri’nde ben de 03 Mayıs Çarşambagünü kitaplarımı değerli okuyucularım için imzalayacağım.

Kitap Günleri’ni düzenleyen, ev sahibi ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür ederim.Darıcalı tüm kitapseverleri Kitap Günleri’nde görmekten mutluluk duyarım.

 

 

Cengiz Ceylan

Eğitimci-Yazar


 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.