Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ERDOĞAN GEBZE'YE DE GELİYOR

Bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmit programını yazıp çiziyor. Erdoğan İzmit programı öncesi Gebze’ye de gelecek ama kimsenin umurunda değil. Program öncesi Bilişim Vadisini ziyaret edecek olan Erdoğan’ın büyük olasılıkla yerli otomobil TOGG ile ilgili inceleme yapması bekleniyor. Günlerdir gazetelerde, yayın organlarında Erdoğan’ın İzmit programı yazılıp çiziliyor. Hatta her sokak ve caddenin başına afişler asılmış ve vatandaşlar programa davet ediliyor. Gebze programı kimsenin umurunda değil. Gebze dışında olanları bir nebze anlarım da Gebze’de yaşayanları, yeri gelince bizden daha çok Gebzeli olduğu söyleyenleri anlamakta güçlük çekiyorum.  Gebze programı Erdoğan’ın programına sonradan ilave edilmiş olabilir ama Allah aşkına teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde neden kimse hiç “Gebze” ismini kullanmaz. O zaman burada bir kıskançlık mı var diyesi geliyor insanın. “Gebze’yi İzmit lobisi kıskanıyor” dediğimizde de biz haksız oluyoruz. Valilik basın yayından aranıyoruz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İzmit programına katılacak mısınız?” diye soruluyor. Kimse daha sonra da programa dahil olsa bile “Gebze programına katılacak mısınız?” diye arayıp sormuyor.  Evet, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmit’e gelecek ama İzmit programı öncesi önce Gebze bilişim vadisine gelecek. Bundan sonra da her programlı İzmit programı öncesi Bilişim vadisini ziyaret edeceğini düşünüyorum.  İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener geçen yıl geldiği Gebze programında merhum Alaettin Kurt ile ilgili bir ifadede bulunmuş; “Gebze, Gebze, Gebze diyerek vefat etti” demişti. Bize de sanıyorum bundan sonra hep yüksek sesle “Gebze”, “Gebze”, “Gebze” demek düşecek. Ne zamanki Gebze il olur ve bu ayrımcılıktan kurtulur o zaman sesimizi keseriz. Bugüne sonra da sanıyorum tek kurtuluş yolu da bu olacak. O zaman hep birlikte be seçim öncesi yüksek sesle “Gebze il olmalı” ifadesini daha fazla kullanalım….Bağırın, haykırın ve yüksek sesle söyleyin, korkmayın sonunda ölüm yok…Gitse gitse en fazla bazılarının koltuğu gider…
Ekleme Tarihi: 07 Ağustos 2022 - Pazar

ERDOĞAN GEBZE'YE DE GELİYOR

Bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmit programını yazıp çiziyor. Erdoğan İzmit programı öncesi Gebze’ye de gelecek ama kimsenin umurunda değil. Program öncesi Bilişim Vadisini ziyaret edecek olan Erdoğan’ın büyük olasılıkla yerli otomobil TOGG ile ilgili inceleme yapması bekleniyor. Günlerdir gazetelerde, yayın organlarında Erdoğan’ın İzmit programı yazılıp çiziliyor. Hatta her sokak ve caddenin başına afişler asılmış ve vatandaşlar programa davet ediliyor. Gebze programı kimsenin umurunda değil. Gebze dışında olanları bir nebze anlarım da Gebze’de yaşayanları, yeri gelince bizden daha çok Gebzeli olduğu söyleyenleri anlamakta güçlük çekiyorum. 
Gebze programı Erdoğan’ın programına sonradan ilave edilmiş olabilir ama Allah aşkına teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde neden kimse hiç “Gebze” ismini kullanmaz. O zaman burada bir kıskançlık mı var diyesi geliyor insanın. “Gebze’yi İzmit lobisi kıskanıyor” dediğimizde de biz haksız oluyoruz. Valilik basın yayından aranıyoruz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İzmit programına katılacak mısınız?” diye soruluyor. Kimse daha sonra da programa dahil olsa bile “Gebze programına katılacak mısınız?” diye arayıp sormuyor. 
Evet, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmit’e gelecek ama İzmit programı öncesi önce Gebze bilişim vadisine gelecek. Bundan sonra da her programlı İzmit programı öncesi Bilişim vadisini ziyaret edeceğini düşünüyorum. 
İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener geçen yıl geldiği Gebze programında merhum Alaettin Kurt ile ilgili bir ifadede bulunmuş; “Gebze, Gebze, Gebze diyerek vefat etti” demişti. Bize de sanıyorum bundan sonra hep yüksek sesle “Gebze”, “Gebze”, “Gebze” demek düşecek. Ne zamanki Gebze il olur ve bu ayrımcılıktan kurtulur o zaman sesimizi keseriz. Bugüne sonra da sanıyorum tek kurtuluş yolu da bu olacak. O zaman hep birlikte be seçim öncesi yüksek sesle “Gebze il olmalı” ifadesini daha fazla kullanalım….Bağırın, haykırın ve yüksek sesle söyleyin, korkmayın sonunda ölüm yok…Gitse gitse en fazla bazılarının koltuğu gider…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.