Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

PROF. GÜNEŞ’İN SİTEM DOLU VEDASI

Darıca Farabi Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş dün sitem dolu bir açıklama yaparak Farabi’deki görevine veda etti. Ne olduğunu biz de çok anlamamıştık ancak bu şekilde vedasının uygun olmadığını ifade etmek isterim. Bir süre önce makamının çevresinde İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan ile sert bir tartışma yaşadığını duymuştum ve kışı bir süre sonra iki isimden birinin Darıca’dan gideceğini söylemiştim . Konu onunla bağlantılı mı bilemiyorum ama Mustafa Güneş Farabi’ye beklenmedik bir şekilde veda etti. Giderken de; sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Güneş siyasetçilere de sert eleştiride bulunarak; “Kıymetli arkadaşlarım ve dostlarım, Kocaeli Darıca Farabi EAH başhekimlik görevim sözleşme sürecim dolduğundan sona ermiş bulunmaktadır. İl ve yerel siyasetinin ve yine meşru olmayan isteklerini elde edemeyen ve bu süreçte sürekli aleyhimde çalışma yapan diğer dinamiklerin blokajı nedeniyle yeni sözleşmem il müdürlüğü tarafından yenilenememiştir. İleri zamanlarda konu ile ilgili süreçte yaşananları açıklayacağımı bilmenizi isterim. Bu süreçte birlikte güzel işlere imza attığım yönetim ekibime, tüm hastane personelime, desteklerini esirgemeyen dostlarıma ve her zaman yapıcı haberlerle yanımızda olan başta bölge olmak üzere tüm basın mensuplarına saygı, sevgi ve hürmetlerimi iletiyorum. Allah'a emanet olunuz.” Dedi. Açıklamanın en ağır bölümü ise; “İl ve yerel siyasetinin ve yine meşru olmayan isteklerini elde edemeyen ve bu süreçte sürekli aleyhimde çalışma yapan diğer dinamiklerin blokajı nedeniyle yeni sözleşmem il müdürlüğü tarafından yenilenememiştir.” İfadesi oldu. Şimdi Darıca’dan ayrılırken Mustafa Hoca’ya önemli bir görev düşüyor. Kendisine yapılan bütün yanlışları kamuoyu ile paylaşması gerekiyor. Zira bir sonraki gelecek olan kişiye de aynısı yapılmasın. Bir hastane başhekiminin bu tür bir açıklama ile Darıca’dan gitmesinin doğru olmayacağını düşünüyorum. Yetersiz ise daha önceden görevden alınabilir veya istifası istenebilirdi. İş bu noktaya geldiğine göre bizim bilmediğimiz çok şeylerin olduğuna inanıyorum. Sanırım bu konuda il ve ilçe sağlık müdürlüklerinin de söyleyeceği sözler olmalı ama bize söylemezler.  Bu arada devlet kurumlarında siyasetten ziyade işini iyi yapanların olmasını her zaman savunurum. İşini iyi yapamayan insan zamanla sizi de kendisini de partiyi de zarara uğratıyor. O yüzden Allah rızası için görevini iyi yapan insanlara sadece sizin dediğinizi yapmıyor diye dokunmayın, görevini yapamayanları da bir an önce buradan uzaklaştırın….Yoksa  sistem iyice kokuşmaya yüz tutacak…  
Ekleme Tarihi: 05 Eylül 2022 - Pazartesi

PROF. GÜNEŞ’İN SİTEM DOLU VEDASI

Darıca Farabi Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş dün sitem dolu bir açıklama yaparak Farabi’deki görevine veda etti. Ne olduğunu biz de çok anlamamıştık ancak bu şekilde vedasının uygun olmadığını ifade etmek isterim. Bir süre önce makamının çevresinde İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan ile sert bir tartışma yaşadığını duymuştum ve kışı bir süre sonra iki isimden birinin Darıca’dan gideceğini söylemiştim . Konu onunla bağlantılı mı bilemiyorum ama Mustafa Güneş Farabi’ye beklenmedik bir şekilde veda etti. Giderken de; sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Güneş siyasetçilere de sert eleştiride bulunarak; “Kıymetli arkadaşlarım ve dostlarım, Kocaeli Darıca Farabi EAH başhekimlik görevim sözleşme sürecim dolduğundan sona ermiş bulunmaktadır. İl ve yerel siyasetinin ve yine meşru olmayan isteklerini elde edemeyen ve bu süreçte sürekli aleyhimde çalışma yapan diğer dinamiklerin blokajı nedeniyle yeni sözleşmem il müdürlüğü tarafından yenilenememiştir. İleri zamanlarda konu ile ilgili süreçte yaşananları açıklayacağımı bilmenizi isterim. Bu süreçte birlikte güzel işlere imza attığım yönetim ekibime, tüm hastane personelime, desteklerini esirgemeyen dostlarıma ve her zaman yapıcı haberlerle yanımızda olan başta bölge olmak üzere tüm basın mensuplarına saygı, sevgi ve hürmetlerimi iletiyorum.

Allah'a emanet olunuz.” Dedi.

Açıklamanın en ağır bölümü ise; “İl ve yerel siyasetinin ve yine meşru olmayan isteklerini elde edemeyen ve bu süreçte sürekli aleyhimde çalışma yapan diğer dinamiklerin blokajı nedeniyle yeni sözleşmem il müdürlüğü tarafından yenilenememiştir.” İfadesi oldu. Şimdi Darıca’dan ayrılırken Mustafa Hoca’ya önemli bir görev düşüyor. Kendisine yapılan bütün yanlışları kamuoyu ile paylaşması gerekiyor. Zira bir sonraki gelecek olan kişiye de aynısı yapılmasın. Bir hastane başhekiminin bu tür bir açıklama ile Darıca’dan gitmesinin doğru olmayacağını düşünüyorum. Yetersiz ise daha önceden görevden alınabilir veya istifası istenebilirdi. İş bu noktaya geldiğine göre bizim bilmediğimiz çok şeylerin olduğuna inanıyorum. Sanırım bu konuda il ve ilçe sağlık müdürlüklerinin de söyleyeceği sözler olmalı ama bize söylemezler. 

Bu arada devlet kurumlarında siyasetten ziyade işini iyi yapanların olmasını her zaman savunurum. İşini iyi yapamayan insan zamanla sizi de kendisini de partiyi de zarara uğratıyor. O yüzden Allah rızası için görevini iyi yapan insanlara sadece sizin dediğinizi yapmıyor diye dokunmayın, görevini yapamayanları da bir an önce buradan uzaklaştırın….Yoksa  sistem iyice kokuşmaya yüz tutacak…

 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.