Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ERDOĞAN’A GEBZE’Yİ ANLATMAK!

Bir süredir yeniden il olma sürecini konuşuyoruz. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz “Cumhuriyet’in 100. Yılında yüz il olayı çerçevesinde Bitlis’in Ahlat ilçesinin de il olabileceğini konuşuyor ama AK Parti’nin Kocaeli İl başkanı “Böyle bir şey AK Parti’nin gündemlinde yok, algı oluşturulmaya çalışılıyor” diyor. Bugün bunu diyenler yarın Gebze’nin il olma olayı resmiyete döndüğünü sırada inanın sizden sonra sokaklara dökülüp, sizden çok alkışlamaya kalkışacaklardır. Bizim sıkıntımız o veya bu değil, kimin ne yaptığı ve nu konuştuğu önemli değil, biz Gebze’nin gücünü kullanamıyoruz. Gebze’nin gücünü başkalarına fark ettiremiyoruz. Bunu da birinci olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a fark ettirmemiz gerekiyor. Bunun için de çok farklı yollar deneyebiliriz. Bunun için en önemli kişi Gebze İmam Hatip Lisesi mezunu olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın isim olan Fahrettin Altun, yine her defasında Gebze’ye gelip sürekli bize Gebze’yi anlatan ve Erdoğan’a yakın isimlerin başında gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Erdoğan’a çok yakın isimlerden bölgemizde önemli yatırımları bulunan Fuat Tosyalı da olabilir. Bu isimlere; TRT Genel Müdür Yardımcısı Gebzeli Mustafa Malkoç ve Cumhurbaşkanlığı İkmal Müdürü Abdullah Yağcı ile Gebzeli olimpiyat ikincisi sporcumuz Eray Şamdan ve buna benzer yolu Gebze’den geçmiş bir çok ünlü isim de katkı sunabilir. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibinden olan Gebzeli Kayseri Valisi Gökmek Çiçek de Soylu üzerinden Erdoğan’ı rahatça etkileyebilir. Aslında işin en kolay yolu MHP üzerinden olabilir. Bugün hükümete açıkça destek veren MHP, hükümet üzerinde çok etkili ve söylediği her şeyi rahatça yaptırabiliyor. Bahçeli’ye ulaşmanın daha kolay olduğu bir dönemde MH üzerinden çok daha kolay ve çok daha olumsu sonuç alınacağına inanıyorum. Bir süre önce MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Gebze’nin il olmayı hak ettiğini ifade ederek açık destek verdiğini söylemişti. Bu desteği MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın da vermesi gerekir. Daha da ötesi Sayın Sancaklı daha da öteye giderek bu işi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye net bir şekilde anlatmalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi Cuma günü yeniden İzmit’e geliyor. Sanırım il olayı ile ilgili sıkıntı olacak endişesi ile bu seçim öncesi hiç Gebze’ye getirilmeyecek. Birileri hala daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 yıl önce Gebze Meydanında söylediği “Gebze’yi il yapmam” sözünü eveleyip geveliyor. Ne AK Parti 20 yıl önceki AK Parti, ne Erdoğan 20 yıl önceki Erdoğan, ne de Gebze 20 yıl önceki Gebze…Köprünün altından çok sular geçti ama hala daha bu sözler ısıtılıp Gebzelinin önüne sürülüyorsa sessiz atın tekmesi sert olurmuş, Gebzelinin de bu tepkiyi bu dönem de daha sert vereceğine inanıyorum.  
Ekleme Tarihi: 02 Ağustos 2022 - Salı

ERDOĞAN’A GEBZE’Yİ ANLATMAK!

Bir süredir yeniden il olma sürecini konuşuyoruz. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz “Cumhuriyet’in 100. Yılında yüz il olayı çerçevesinde Bitlis’in Ahlat ilçesinin de il olabileceğini konuşuyor ama AK Parti’nin Kocaeli İl başkanı “Böyle bir şey AK Parti’nin gündemlinde yok, algı oluşturulmaya çalışılıyor” diyor. Bugün bunu diyenler yarın Gebze’nin il olma olayı resmiyete döndüğünü sırada inanın sizden sonra sokaklara dökülüp, sizden çok alkışlamaya kalkışacaklardır.

Bizim sıkıntımız o veya bu değil, kimin ne yaptığı ve nu konuştuğu önemli değil, biz Gebze’nin gücünü kullanamıyoruz. Gebze’nin gücünü başkalarına fark ettiremiyoruz. Bunu da birinci olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a fark ettirmemiz gerekiyor. Bunun için de çok farklı yollar deneyebiliriz. Bunun için en önemli kişi Gebze İmam Hatip Lisesi mezunu olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın isim olan Fahrettin Altun, yine her defasında Gebze’ye gelip sürekli bize Gebze’yi anlatan ve Erdoğan’a yakın isimlerin başında gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Erdoğan’a çok yakın isimlerden bölgemizde önemli yatırımları bulunan Fuat Tosyalı da olabilir. Bu isimlere; TRT Genel Müdür Yardımcısı Gebzeli Mustafa Malkoç ve Cumhurbaşkanlığı İkmal Müdürü Abdullah Yağcı ile Gebzeli olimpiyat ikincisi sporcumuz Eray Şamdan ve buna benzer yolu Gebze’den geçmiş bir çok ünlü isim de katkı sunabilir. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibinden olan Gebzeli Kayseri Valisi Gökmek Çiçek de Soylu üzerinden Erdoğan’ı rahatça etkileyebilir. Aslında işin en kolay yolu MHP üzerinden olabilir. Bugün hükümete açıkça destek veren MHP, hükümet üzerinde çok etkili ve söylediği her şeyi rahatça yaptırabiliyor. Bahçeli’ye ulaşmanın daha kolay olduğu bir dönemde MH üzerinden çok daha kolay ve çok daha olumsu sonuç alınacağına inanıyorum. Bir süre önce MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Gebze’nin il olmayı hak ettiğini ifade ederek açık destek verdiğini söylemişti. Bu desteği MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın da vermesi gerekir. Daha da ötesi Sayın Sancaklı daha da öteye giderek bu işi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye net bir şekilde anlatmalıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi Cuma günü yeniden İzmit’e geliyor. Sanırım il olayı ile ilgili sıkıntı olacak endişesi ile bu seçim öncesi hiç Gebze’ye getirilmeyecek. Birileri hala daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 yıl önce Gebze Meydanında söylediği “Gebze’yi il yapmam” sözünü eveleyip geveliyor. Ne AK Parti 20 yıl önceki AK Parti, ne Erdoğan 20 yıl önceki Erdoğan, ne de Gebze 20 yıl önceki Gebze…Köprünün altından çok sular geçti ama hala daha bu sözler ısıtılıp Gebzelinin önüne sürülüyorsa sessiz atın tekmesi sert olurmuş, Gebzelinin de bu tepkiyi bu dönem de daha sert vereceğine inanıyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.