Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE BELEDİYESİNE YAKIŞMIYOR!

Gebze Belediyesinin bu hafta sonu önemli bir organizasyonu var. Tarihi Kırkpınar öncesi son antrenman olarak görülen ve Gebze’de de bu sene 27.si yapılacak olan tarihi Hünkar Çayırı güreşleri ile ilgili tanıtım toplantısı vardı. Her sabah Hedef TV’de yaptığımız canlı yayın programını iptal ederek önemli bulduğumuz için biz de bu toplantıya katıldık.  Toplantının ilk on dakikalık bölümü ile ilgili Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz açıklama yaptı ve Gebze’de görüşlerle ilgili bilgiler verdi. Hatta bir çok güreşçi küçük yaşlarda Gebze Hünkar Çayırında sahne aldığını ifade ederek, Gebze eski belediye başkanı Ahmet Penbegüllü’yü rahmetle anınca biraz duygulandık. Çünkü bugüne kadar 26 kez yapılan güreşlerin tamamına şahitlik eden biri olarak bir eser bırakmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözlemlemiş olduk.  Programın on dakika sonraki bölümünde ise Gebze dışından gelen bir TV kanalı canlı yayın yaptığı için Başkan Büyükgöz yeniden başa alarak güreşler ve spor alanında yapılacaklarla ilgili bilgi verdi. Daha sonra toplantıya katılan pehlivanlar konuştu ve nihayet sıra bize geldi derken canlı yayın devam ettiği için yeniden başkan Büyükgöz ve pehlivanlar yeniden röportaj için kürsüye davet edildi. Biz de gazetecilerin burada dolgu malzemesi olarak kullanıldığını ifade ederek ayağa kalktık ve bizimle birlikte gazetecilerin de büyük bir bölümü toplantıdan ayrılmak zorunda kaldı.  İşin özeti şu, herkesin yaptığı işin ve her mesleğin kendisine göre bir saygınlığı vardır ve bu herkesin de saygı duyması gerekir. Siz işinizi gücünüzü bırakıyor ve Gebze adına buralara gidiyorsunuz ama daha sonra dolgu malzemesi yapılmak istendiğinize şahit oluyorsunuz. Bu toplantı basın toplantısı olduğuna göre neden kişiye ve kuruma özel hale getirildi anlamış değilim. Sizin bir kanalla yapacağınız canlı yayın veya başka programlar kimseyi ilgilendirmez, istediğiniz kadar para verir, istediğiniz kadar program yapabilirsiniz ama iş gazetecileri dolgu malzemesi olarak kullanmaya gelince buna ben alet olmam. Ayrıca bu tür televizyon kanalları ekerken yok, dikerken yok, sularken yok yerken herkesten önce Gebze’ye geliyor. Bu işlere kimler aracılık ediyor merak ediyorum. Gebze Belediyesine her ay düzenli olarak fatura kesen televizyon kanalları neden bu tür önemli organizasyonlarda Gebze adına sorumluluk almazlar veya bu kurumlara sorumluluk verilmez de başka birileri ortaya çıkar? Bu sene 27.si yapılacak olan Hünkar Çayırı Güreşlerinin tarihi sürecini, yaşanan olayları ve elde edilen başarıları ve Ahmet Penbegüllü’yü rahmetle anmak varken bu kadar gereksiz şeyleri kaleme almak zorunda kalıyoruz. Çoğu kez sustuk ama Gebze adına yapılan acemilikler Gebze Belediyesine yakışmıyor. 30 yılı aşkın süredir bu şehirde yaşıyorum ve kimsenin yaptığı işe saygısızlık yapmadım, bu mesleğin onurunu korumaya çalışan bir gazeteci olarak ben de mesleğime saygı duyulmasını istiyorum. Bunu benim gibi düşünen tüm gazetecilerin de dillendirmesi gerekiyor…  
Ekleme Tarihi: 14 Haziran 2022 - Salı

GEBZE BELEDİYESİNE YAKIŞMIYOR!

Gebze Belediyesinin bu hafta sonu önemli bir organizasyonu var. Tarihi Kırkpınar öncesi son antrenman olarak görülen ve Gebze’de de bu sene 27.si yapılacak olan tarihi Hünkar Çayırı güreşleri ile ilgili tanıtım toplantısı vardı. Her sabah Hedef TV’de yaptığımız canlı yayın programını iptal ederek önemli bulduğumuz için biz de bu toplantıya katıldık. 

Toplantının ilk on dakikalık bölümü ile ilgili Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz açıklama yaptı ve Gebze’de görüşlerle ilgili bilgiler verdi. Hatta bir çok güreşçi küçük yaşlarda Gebze Hünkar Çayırında sahne aldığını ifade ederek, Gebze eski belediye başkanı Ahmet Penbegüllü’yü rahmetle anınca biraz duygulandık. Çünkü bugüne kadar 26 kez yapılan güreşlerin tamamına şahitlik eden biri olarak bir eser bırakmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözlemlemiş olduk. 

Programın on dakika sonraki bölümünde ise Gebze dışından gelen bir TV kanalı canlı yayın yaptığı için Başkan Büyükgöz yeniden başa alarak güreşler ve spor alanında yapılacaklarla ilgili bilgi verdi. Daha sonra toplantıya katılan pehlivanlar konuştu ve nihayet sıra bize geldi derken canlı yayın devam ettiği için yeniden başkan Büyükgöz ve pehlivanlar yeniden röportaj için kürsüye davet edildi. Biz de gazetecilerin burada dolgu malzemesi olarak kullanıldığını ifade ederek ayağa kalktık ve bizimle birlikte gazetecilerin de büyük bir bölümü toplantıdan ayrılmak zorunda kaldı. 

İşin özeti şu, herkesin yaptığı işin ve her mesleğin kendisine göre bir saygınlığı vardır ve bu herkesin de saygı duyması gerekir. Siz işinizi gücünüzü bırakıyor ve Gebze adına buralara gidiyorsunuz ama daha sonra dolgu malzemesi yapılmak istendiğinize şahit oluyorsunuz. Bu toplantı basın toplantısı olduğuna göre neden kişiye ve kuruma özel hale getirildi anlamış değilim. Sizin bir kanalla yapacağınız canlı yayın veya başka programlar kimseyi ilgilendirmez, istediğiniz kadar para verir, istediğiniz kadar program yapabilirsiniz ama iş gazetecileri dolgu malzemesi olarak kullanmaya gelince buna ben alet olmam. Ayrıca bu tür televizyon kanalları ekerken yok, dikerken yok, sularken yok yerken herkesten önce Gebze’ye geliyor. Bu işlere kimler aracılık ediyor merak ediyorum. Gebze Belediyesine her ay düzenli olarak fatura kesen televizyon kanalları neden bu tür önemli organizasyonlarda Gebze adına sorumluluk almazlar veya bu kurumlara sorumluluk verilmez de başka birileri ortaya çıkar?

Bu sene 27.si yapılacak olan Hünkar Çayırı Güreşlerinin tarihi sürecini, yaşanan olayları ve elde edilen başarıları ve Ahmet Penbegüllü’yü rahmetle anmak varken bu kadar gereksiz şeyleri kaleme almak zorunda kalıyoruz. Çoğu kez sustuk ama Gebze adına yapılan acemilikler Gebze Belediyesine yakışmıyor. 30 yılı aşkın süredir bu şehirde yaşıyorum ve kimsenin yaptığı işe saygısızlık yapmadım, bu mesleğin onurunu korumaya çalışan bir gazeteci olarak ben de mesleğime saygı duyulmasını istiyorum. Bunu benim gibi düşünen tüm gazetecilerin de dillendirmesi gerekiyor…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.