Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GEBZE’DE BİR PENBEGÜLLÜ VARDI!

Gebze eski belediye başkanlarından Ahmet Penbegüllü’nün bugün 15. Ölüm yıldönümü. Sosyal demokrat bir yönetimden sonra 1994 yılında Gebze Belediye Başkanlığı görevine kazanan Ahmet Penbegüllü, kısa 28 Şubat’ın bedelini canı ile ödedi. Göreve geldiğinde belediye girişine yazdırdığı “Rüşvet alan da veren de melundur” hadisi birilerinin çok zoruna gitti. Belki O’nun döneminde de yanlış yapanlar, el altından iş çevirenler, vatandaşı terse yatırmak isteyenler olmuştur ama o ise yakaladığını hiç affetmedi ve anında belediyeden sepetledi. Çok zor bir dönemde göreve geldi ve başkan olduktan sonra büyük çoğunluğu siyasi olarak alınan 763 kişiyi belediyeden attı. Uzun süre Gebze Belediyesi önünde eylemler yapıldı ama o geri adım atmadı. İl beş yılda çok başarılı bir dönemi geride bıraktı. Açılamayan yollar, araba gitmeyen caddeler, kapalı olan sokaklar o dönemde hizmete açıldı. Sadece bugün çok rahat ettiğimiz Yeni Bağdat Caddesinin açılması bile bize göre bir devrim niteliğindedir. Her bu caddeyi kullandığımızda kendisini ve emeği geçenleri saygı ve rahmetle anıyoruz.  Başkanlığının ikinci döneminde ise büyük bir haksızlığa uğrayarak arkadaşları ile gözaltına alındı ve 13 ay ceza evinde kaldı. O zaman yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemeleri ve nezarethanelerde büyük işkenceler gördüğü söylendi. Seçilmiş bir belediye başkanına değil bir canlıya dahi yapılmayacak kötü muamelelere tabi tutuldu. Bugün demokrasi vi insan hakları diye bağıranların birçoğu da o süreçken hep zevk aldı. Hatta belli kesimler bile içeride daha fazla kalması için çaba gösterdi. Kendisine ve arkadaşlarına yöneltilen sorular ise düzmece ve çok komikti. Büyük bir haksızlığın yanı sıra cezaevinde kanser hastalığına yakalandı ve uzun süre bu hastalıkla mücadele etti. AK Parti’nin kendisine vefasızlığına İbrahim Pehlivan’ın “Gebze’de sen varken bize aday olmak yakışmaz” diyerek gelip aday olması da eklenince sürece çok üzüldü ve psikolojik olarak kahroldu adeta…Ve sürecin devamında vefat etti, cenazesi ise görülmeye değerdi. İnsanların tabutuna ele atarken ki görüntüleri bugün bile gözlerimin önünde… Elbette insandı O’nun da hataları vardı ama artılarının çok çok daha fazla olduğuna inanıyorum. Bugün ise kendisini mezarı başında anacağız. Eserleri ile Gebze’nin gelişimine, güzelleşmesine katkı sundu. Ama O’na ve Gebze’ye ihanet edenlerin hepsi hiçbir şey olmamış gibi hala Gebze’de dolaşmaya devam ediyor. Ama yüce Allah’ın da adaletinin olduğunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Rahmetli Ahmet Penbegüllü’ye bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınları ile tüm sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum.   
Ekleme Tarihi: 31 Ağustos 2022 - Çarşamba

GEBZE’DE BİR PENBEGÜLLÜ VARDI!

Gebze eski belediye başkanlarından Ahmet Penbegüllü’nün bugün 15. Ölüm yıldönümü. Sosyal demokrat bir yönetimden sonra 1994 yılında Gebze Belediye Başkanlığı görevine kazanan Ahmet Penbegüllü, kısa 28 Şubat’ın bedelini canı ile ödedi. Göreve geldiğinde belediye girişine yazdırdığı “Rüşvet alan da veren de melundur” hadisi birilerinin çok zoruna gitti. Belki O’nun döneminde de yanlış yapanlar, el altından iş çevirenler, vatandaşı terse yatırmak isteyenler olmuştur ama o ise yakaladığını hiç affetmedi ve anında belediyeden sepetledi. Çok zor bir dönemde göreve geldi ve başkan olduktan sonra büyük çoğunluğu siyasi olarak alınan 763 kişiyi belediyeden attı. Uzun süre Gebze Belediyesi önünde eylemler yapıldı ama o geri adım atmadı. İl beş yılda çok başarılı bir dönemi geride bıraktı. Açılamayan yollar, araba gitmeyen caddeler, kapalı olan sokaklar o dönemde hizmete açıldı. Sadece bugün çok rahat ettiğimiz Yeni Bağdat Caddesinin açılması bile bize göre bir devrim niteliğindedir. Her bu caddeyi kullandığımızda kendisini ve emeği geçenleri saygı ve rahmetle anıyoruz. 
Başkanlığının ikinci döneminde ise büyük bir haksızlığa uğrayarak arkadaşları ile gözaltına alındı ve 13 ay ceza evinde kaldı. O zaman yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemeleri ve nezarethanelerde büyük işkenceler gördüğü söylendi. Seçilmiş bir belediye başkanına değil bir canlıya dahi yapılmayacak kötü muamelelere tabi tutuldu. Bugün demokrasi vi insan hakları diye bağıranların birçoğu da o süreçken hep zevk aldı. Hatta belli kesimler bile içeride daha fazla kalması için çaba gösterdi. Kendisine ve arkadaşlarına yöneltilen sorular ise düzmece ve çok komikti. Büyük bir haksızlığın yanı sıra cezaevinde kanser hastalığına yakalandı ve uzun süre bu hastalıkla mücadele etti. AK Parti’nin kendisine vefasızlığına İbrahim Pehlivan’ın “Gebze’de sen varken bize aday olmak yakışmaz” diyerek gelip aday olması da eklenince sürece çok üzüldü ve psikolojik olarak kahroldu adeta…Ve sürecin devamında vefat etti, cenazesi ise görülmeye değerdi. İnsanların tabutuna ele atarken ki görüntüleri bugün bile gözlerimin önünde…
Elbette insandı O’nun da hataları vardı ama artılarının çok çok daha fazla olduğuna inanıyorum. Bugün ise kendisini mezarı başında anacağız. Eserleri ile Gebze’nin gelişimine, güzelleşmesine katkı sundu. Ama O’na ve Gebze’ye ihanet edenlerin hepsi hiçbir şey olmamış gibi hala Gebze’de dolaşmaya devam ediyor. Ama yüce Allah’ın da adaletinin olduğunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Rahmetli Ahmet Penbegüllü’ye bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınları ile tüm sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.