Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

GTO SEÇİMLERİ VE GEBZE

Gebze Ticaret Odası’nda yine “baskın seçim” olarak adlandıracağımız bir seçim yaşanacak. Mevcut başkan Nail Çiler’in yeniden aday olacağına kesin gözü ile bakılan seçimlerin büyük bir çekişme içerisinde geçmesi bekleniyor. Çiler’in yaptıklarını çok iyi bulanlar olduğu gibi tacir ve tüccar için yetersiz kaldığını ve etrafının daha iyi insanlarla doldurulması gerektiğini söyleyenler de bir hayli fazla. “Nail Çiler geçen seçim öncesi bize son kez aday olduğunu söylemiş, bize söz vermişti, bu kez aday olmasın diyenler de” bir hayli fazla. Artıları eksileri elbette olabilir ama iletişim konusunda toplumun büyük çoğunluğu ile kurduğu teması ve çağırıldığı hemen her davete katıldığını inkar edemeyiz. Buna bir de Gebze’de her gün ortalama 4-5 cenazenin yaşandığını düşünürsek Nail Çiler hemen her cenaze sahibine dokunmaya çalışmıştır. Şimdi ise çok yakınında olduğunu düşündüğümüz birçok ismin karşı cephede olması bizi bir hayli şaşırttı. Ne kadarı seçime kadar geri döner bilmem ama muhalif kanadın da güçlü olduğunu unutmamak gerekiyor. Bir süre önce Özcan Dal’ın adaylığını duyunca “Tutmaz demiş, haber yapma gereği bile duymamıştım, nitekim öyle de oldu ve adaylıktan çekildi. Neden aday olduğunu neden çekildiğini ben anlayamadım. MÜSİAD’ın kendisine destek vermediğini gerekçe göstererek oradan da istifa etmiş ama ben inandırıcı bulmadım. Muhalefetin çalışmalarına gelince; herkes ayrı bir telden çalıyor gibi bir imaj var ortada. Henüz başkan adayı belli değil ama millet çok çalışıyor gibi görünüyor. Başkan adayının belli olmadığı yerde uğultu çok çıkar ve çalışılıyormuş gibi görünür ama başarı elde edilemez. Bence önce başkan adayının kim olduğu açıklanmalı. Meclis üyeleri belli olduktan sonra herkes aday olabilir, doğru olan bugün seçim öncesi risk alarak aday olmaktır. Oda’nın kurucu başkanı İbrahim Başaran 20 yıla yakın başkanlık yaptı ve sonra kaybederek gitti, kendisi adına da Gebze adına da hoş olmadı. Bugün iki dönem başkanlık yapan Nail Çiler’in de kaybederek gitmesini doğru bulmam. Her seçim çekişmeli geçiyordu ama bu seçimlerin çok daha çekişmeli geçeceğini düşünüyorum. Temennim Gebze’ ve Gebze Ticaret Odasına yakışan bir seçim olmasıdır. Ayak oyunları, ihtiraslar, kıskançlıklar ve menfaatler bir kenara bırakılarak Gebze’nin hak ettiği yeni bir yönetim seçilmelidir. Şu gerçek unutulmamalı ki Gebze Ticaret Odası ne kadar güçlü olursa Gebze de o kadar güçlü olur…Yoksa neden il yapılamadığımızı hala kendi aramızda konuşur dururuz ama fayda vermez. Asıl üzüntüm şu ki gerek Gebze belediyesinde gerekse Gebze Ticaret Odasında bir meclis üyeliği için yırtındığımız kadar Gebze’nin il olması için yırtınmıyoruz. Zaten en acı olan da bu değil mi?
Ekleme Tarihi: 13 Eylül 2022 - Salı

GTO SEÇİMLERİ VE GEBZE

Gebze Ticaret Odası’nda yine “baskın seçim” olarak adlandıracağımız bir seçim yaşanacak. Mevcut başkan Nail Çiler’in yeniden aday olacağına kesin gözü ile bakılan seçimlerin büyük bir çekişme içerisinde geçmesi bekleniyor. Çiler’in yaptıklarını çok iyi bulanlar olduğu gibi tacir ve tüccar için yetersiz kaldığını ve etrafının daha iyi insanlarla doldurulması gerektiğini söyleyenler de bir hayli fazla. “Nail Çiler geçen seçim öncesi bize son kez aday olduğunu söylemiş, bize söz vermişti, bu kez aday olmasın diyenler de” bir hayli fazla.

Artıları eksileri elbette olabilir ama iletişim konusunda toplumun büyük çoğunluğu ile kurduğu teması ve çağırıldığı hemen her davete katıldığını inkar edemeyiz. Buna bir de Gebze’de her gün ortalama 4-5 cenazenin yaşandığını düşünürsek Nail Çiler hemen her cenaze sahibine dokunmaya çalışmıştır. Şimdi ise çok yakınında olduğunu düşündüğümüz birçok ismin karşı cephede olması bizi bir hayli şaşırttı. Ne kadarı seçime kadar geri döner bilmem ama muhalif kanadın da güçlü olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bir süre önce Özcan Dal’ın adaylığını duyunca “Tutmaz demiş, haber yapma gereği bile duymamıştım, nitekim öyle de oldu ve adaylıktan çekildi. Neden aday olduğunu neden çekildiğini ben anlayamadım. MÜSİAD’ın kendisine destek vermediğini gerekçe göstererek oradan da istifa etmiş ama ben inandırıcı bulmadım.

Muhalefetin çalışmalarına gelince; herkes ayrı bir telden çalıyor gibi bir imaj var ortada. Henüz başkan adayı belli değil ama millet çok çalışıyor gibi görünüyor. Başkan adayının belli olmadığı yerde uğultu çok çıkar ve çalışılıyormuş gibi görünür ama başarı elde edilemez. Bence önce başkan adayının kim olduğu açıklanmalı. Meclis üyeleri belli olduktan sonra herkes aday olabilir, doğru olan bugün seçim öncesi risk alarak aday olmaktır.

Oda’nın kurucu başkanı İbrahim Başaran 20 yıla yakın başkanlık yaptı ve sonra kaybederek gitti, kendisi adına da Gebze adına da hoş olmadı. Bugün iki dönem başkanlık yapan Nail Çiler’in de kaybederek gitmesini doğru bulmam.

Her seçim çekişmeli geçiyordu ama bu seçimlerin çok daha çekişmeli geçeceğini düşünüyorum. Temennim Gebze’ ve Gebze Ticaret Odasına yakışan bir seçim olmasıdır. Ayak oyunları, ihtiraslar, kıskançlıklar ve menfaatler bir kenara bırakılarak Gebze’nin hak ettiği yeni bir yönetim seçilmelidir. Şu gerçek unutulmamalı ki Gebze Ticaret Odası ne kadar güçlü olursa Gebze de o kadar güçlü olur…Yoksa neden il yapılamadığımızı hala kendi aramızda konuşur dururuz ama fayda vermez. Asıl üzüntüm şu ki gerek Gebze belediyesinde gerekse Gebze Ticaret Odasında bir meclis üyeliği için yırtındığımız kadar Gebze’nin il olması için yırtınmıyoruz. Zaten en acı olan da bu değil mi?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.