Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

YENİDEN GEBZE’DE OLMAK!

Kurban Bayramı ile birleştirdiğimiz yıllık iznimizi memleketim Giresun’da geçirdim. Daha çok anne ve babamın yanında oldum ve onlar ile birlikte köyün yaşlılarının dualarını almak istedim. Birçoğu ise çok küçük, yardımlarla unutulmayacak dualar etti. Sadece bayramın bir ve ikinci gününü güneşli idi ve Türkiye kavrulurken biz ise yağmur ve soğuktan dışarı çıkamaz durumda idik. Yaylada kuzinenin sonuna kadar yandığı bir ortam vardı. Bizi izleyen birçok insana şaka gibi geliyordu ancak kış gibi odun yaktığımızı söyleyebilirim. Bu süreçte birkaç gün televizyonda haber izlemenin dışında hiç televizyon izlemedim, zaten izlemek istesen de hava bulutlu olduğu için müsaade etmiyordu. Cep telefonu da çoğu zaman çekmedi, Watsap ve facebook üzerinden arayanlarla iletişim kurma imkanımız oldu. Şunu fark ettim ki evde iken izlemesek de sürekli açık olan televizyon ne kadar az açılırsa o kadar iyi oluyor. Bazen de telefonsuz da yapabiliyormuşuz diyorum. Yani telefonun da sürekli zır-zır çalması iyi bir şey değilmiş. Memleketim Giresun’a gelince…Anadolu’nun bir çok ilinde olduğu gibi her yanı ayrı bir cennet. Yeşilin, suyun ve toprağın bakir olduğu Giresun’da hele ki yaylaların güneşli  bir günü ömre bedel…Özellikle imkanı olanların bakir olan Giresun ve Espiye yaylalarını ziyaret etmelerini öneririm. Ama şunu gördük ki son ekonomik kriz ve hayat pahalılığı Anadolu’ya daha çok vurmuş. Özellikle yaylalarda ve yüksek kesimlerde büyük sorun yaşanıyor ve hayat çok daha pahalı…Buna rağmen insanlar çok mutlu, sağlıklı ve huzurlu…Herkes kaderine razı olmuş ve üç alan üçe göre, beş alan beşe göre bir hayat sürdürüyor. Hele ki gündüz yolculuğu yaparken Gerede, Ilgaz, Kurşunlu, Çankırı, Osmancık, Tosya, Merzifon, Havza, Samsun ve Terme’ye kadar olan alanlarda dağların bomboş olması ve hiç yok denecek kadar az hayvan görünmesi insanın yüreğini yakıyor. Umarım devletimiz bu politikadan biraz daha hızlı geçiş yapar ve Anadolu tarım ve hayvancılık alanında yeniden kalkınmış olur. ÜMİT MEDYA DARICA’YA TAŞINDI Bayram öncesi yazmıştım ama yeniden hatırlatmakta fayda var. Bünyesinde Hedef Gazetesi ve Hedef TV bulunan Ümit Medya, İstasyon Caddesi As Ufuk Otomotiv’in bulunduğu yerde kendi plazası yapılıncaya kadar Darıca Çınaraltı meydanına taşındı. Bundan sonra tüm dostları ve okuyucularımızı Darıca Çınaraltı meydanına çay kahve içmeye bekliyoruz.  
Ekleme Tarihi: 26 Temmuz 2022 - Salı

YENİDEN GEBZE’DE OLMAK!

Kurban Bayramı ile birleştirdiğimiz yıllık iznimizi memleketim Giresun’da geçirdim. Daha çok anne ve babamın yanında oldum ve onlar ile birlikte köyün yaşlılarının dualarını almak istedim. Birçoğu ise çok küçük, yardımlarla unutulmayacak dualar etti. Sadece bayramın bir ve ikinci gününü güneşli idi ve Türkiye kavrulurken biz ise yağmur ve soğuktan dışarı çıkamaz durumda idik. Yaylada kuzinenin sonuna kadar yandığı bir ortam vardı. Bizi izleyen birçok insana şaka gibi geliyordu ancak kış gibi odun yaktığımızı söyleyebilirim. Bu süreçte birkaç gün televizyonda haber izlemenin dışında hiç televizyon izlemedim, zaten izlemek istesen de hava bulutlu olduğu için müsaade etmiyordu. Cep telefonu da çoğu zaman çekmedi, Watsap ve facebook üzerinden arayanlarla iletişim kurma imkanımız oldu.

Şunu fark ettim ki evde iken izlemesek de sürekli açık olan televizyon ne kadar az açılırsa o kadar iyi oluyor. Bazen de telefonsuz da yapabiliyormuşuz diyorum. Yani telefonun da sürekli zır-zır çalması iyi bir şey değilmiş.

Memleketim Giresun’a gelince…Anadolu’nun bir çok ilinde olduğu gibi her yanı ayrı bir cennet. Yeşilin, suyun ve toprağın bakir olduğu Giresun’da hele ki yaylaların güneşli  bir günü ömre bedel…Özellikle imkanı olanların bakir olan Giresun ve Espiye yaylalarını ziyaret etmelerini öneririm. Ama şunu gördük ki son ekonomik kriz ve hayat pahalılığı Anadolu’ya daha çok vurmuş. Özellikle yaylalarda ve yüksek kesimlerde büyük sorun yaşanıyor ve hayat çok daha pahalı…Buna rağmen insanlar çok mutlu, sağlıklı ve huzurlu…Herkes kaderine razı olmuş ve üç alan üçe göre, beş alan beşe göre bir hayat sürdürüyor.

Hele ki gündüz yolculuğu yaparken Gerede, Ilgaz, Kurşunlu, Çankırı, Osmancık, Tosya, Merzifon, Havza, Samsun ve Terme’ye kadar olan alanlarda dağların bomboş olması ve hiç yok denecek kadar az hayvan görünmesi insanın yüreğini yakıyor. Umarım devletimiz bu politikadan biraz daha hızlı geçiş yapar ve Anadolu tarım ve hayvancılık alanında yeniden kalkınmış olur.

ÜMİT MEDYA DARICA’YA TAŞINDI

Bayram öncesi yazmıştım ama yeniden hatırlatmakta fayda var. Bünyesinde Hedef Gazetesi ve Hedef TV bulunan Ümit Medya, İstasyon Caddesi As Ufuk Otomotiv’in bulunduğu yerde kendi plazası yapılıncaya kadar Darıca Çınaraltı meydanına taşındı. Bundan sonra tüm dostları ve okuyucularımızı Darıca Çınaraltı meydanına çay kahve içmeye bekliyoruz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.