Filiz Şengül
Köşe Yazarı
Filiz Şengül
 

KENDİNE HOŞ GELDİN

Sevgili okurlarım merhaba,başlıktan anlayacağınız üzere bu gün kü yazımızın konusu kendimize zaman ayırıyor muyuz? Biliyorsunuz ki herkes bir hayat mücadelesi  içinde. Daha önceki yazılarımı okuyan okurlarım bilerler bir yazımda bu koşuşturmadan dolayı aynaya bakmaya fırsat bulamadığımızı yazmıştım. Evet maalesef öyle herkese ve herşeye zaman ayırırken kendimizi unuttuk en son ne zaman kendimize bir hediye alarak ödüllendirdik.Galiba çok uzun zamandır bunu yapmadık.  Peki kaliteli zaman geçirmek nedir? Öncelikle neyi seviyorsunuz bunu bilmeniz gerekir. Ülkemizde herkes vaktim olsa şunu yaparım veya param olsa neler yapmazdım ki der durur ve emin olun bu imkanları onlara sunulacak sihirli bir değnek olsa ve bir gecede tüm imkanlara sahip olsalar bile kıtlık bilinci onlara rahat bir yaşam yaşatmaz. Zenginlik sadece fazla paranın olması değildir. Aslında maddi manevi bir bütünlük arz eder. Çok parası olup şık giyinemeyen bir sürü insan olduğu gibi parası olup giydiğini kendine  yakıştıran zevk sahibi insanlarda vardır. Asolan maddeyi manaya indirgemektir. Kainatta herşey bir ahenk içinde ölçülü ve uyumludur .Stok kavramı insan dışındaki canlılarda yoktur . Her canlı ihtiyaç duyduğu kadar besin tüketir. Bizler ise herşeyin en fazlasını isteriz ve bunun için çalışırız ama kendimize zaman ayıramayız. Neden çünkü henüz istediğimiz kadar kazanamadık. Peki ne zaman harcayacağız ? Yada biz onu harcamadan o mu bizi harcayacak? Bu gün bir karar ver yarın kavramı yok. Bu gün hep erteledigin filmi izle. Hep yapmak istediğin şeyleri yap. Sen önemlisin kendinle geçirdiğin zamanı çöp olarak görme . Emin ol bu sana iyi gelecek biraz dur ve  kendini dinle. Uzun yolculuklarda bile dinlenme tesisleri vardır.  Hayatta bir yolculuk değil midir? Kaptanlarında dinlenmesi gerekir. Aksi takdirde uykusuzluk ve yorgunluk birleşince en usta şoför bile kaza yapabilir . Bu gün kendinize zaman ayırdınız ve dinleniz. Kendinize hoş geldiniz. Filiz Şengül 
Ekleme Tarihi: 27 Nisan 2024 - Cumartesi

KENDİNE HOŞ GELDİN


Sevgili okurlarım merhaba,başlıktan anlayacağınız üzere bu gün kü yazımızın konusu kendimize zaman ayırıyor muyuz? Biliyorsunuz ki herkes bir hayat mücadelesi  içinde. Daha önceki yazılarımı okuyan okurlarım bilerler bir yazımda bu koşuşturmadan dolayı aynaya bakmaya fırsat bulamadığımızı yazmıştım. Evet maalesef öyle herkese ve herşeye zaman ayırırken kendimizi unuttuk en son ne zaman kendimize bir hediye alarak ödüllendirdik.Galiba çok uzun zamandır bunu yapmadık.  Peki kaliteli zaman geçirmek nedir? Öncelikle neyi seviyorsunuz bunu bilmeniz gerekir. Ülkemizde herkes vaktim olsa şunu yaparım veya param olsa neler yapmazdım ki der durur ve emin olun bu imkanları onlara sunulacak sihirli bir değnek olsa ve bir gecede tüm imkanlara sahip olsalar bile kıtlık bilinci onlara rahat bir yaşam yaşatmaz. Zenginlik sadece fazla paranın olması değildir. Aslında maddi manevi bir bütünlük arz eder. Çok parası olup şık giyinemeyen bir sürü insan olduğu gibi parası olup giydiğini kendine  yakıştıran zevk sahibi insanlarda vardır. Asolan maddeyi manaya indirgemektir. Kainatta herşey bir ahenk içinde ölçülü ve uyumludur .Stok kavramı insan dışındaki canlılarda yoktur . Her canlı ihtiyaç duyduğu kadar besin tüketir. Bizler ise herşeyin en fazlasını isteriz ve bunun için çalışırız ama kendimize zaman ayıramayız. Neden çünkü henüz istediğimiz kadar kazanamadık. Peki ne zaman harcayacağız ? Yada biz onu harcamadan o mu bizi harcayacak? Bu gün bir karar ver yarın kavramı yok. Bu gün hep erteledigin filmi izle. Hep yapmak istediğin şeyleri yap. Sen önemlisin kendinle geçirdiğin zamanı çöp olarak görme . Emin ol bu sana iyi gelecek biraz dur ve  kendini dinle. Uzun yolculuklarda bile dinlenme tesisleri vardır.  Hayatta bir yolculuk değil midir? Kaptanlarında dinlenmesi gerekir. Aksi takdirde uykusuzluk ve yorgunluk birleşince en usta şoför bile kaza yapabilir . Bu gün kendinize zaman ayırdınız ve dinleniz. Kendinize hoş geldiniz.

Filiz Şengül 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.