Filiz Şengül
Köşe Yazarı
Filiz Şengül
 

YALNIZ DEĞİLSİNİZ

YALNIZ DEĞİLSİNİZ  Sevgili okurlarım merhaba. Bu gün de güneş hanenizi selamlayarak doğdu. Dışarısı ne kadar sıcak olursa olsun insanın içi zemheriyse hiç bir güneş ısıtmaz. Aynen öylede hiç bir karanlıkta içinizde ki aydınlığı kapatamaz. Ne acayiptir ki iyi ile kötü güzel ile çirkin zıttıyla değer bulur. Herkes neye daha fazla sahipse onla imtihan oluyor. Çok merhametli biri zalimle,  cömert biri cimriyle ve liste uzayıp gidiyor. Hayat her labirentte karşımıza farklı derece zorluluklar çıkarıyor. Gerçekten her iyiliğin bedeli bir kötülük müdür ya da halk tabiriyle söylersek iyilikten maraz mı doğar? Aslında bana göre her ikiside değil. Kırık olan testi ancak içindekini sızdırır. Yani burda dışarıdan alınan darbe içinde ki maddeyi acı yada tatlı yapmaz . Neyse yine odur.Mayası sağlam olan bir kişi iyiliğe nankörlükle cevap vermez. İyi olan insanda nankörlük gördü diye değerinden bir şey kaybetmez. Nasıl ki altın çamurun içinde de olsa yine altındır aynı şekilde değersiz bir teneke de ne kadar süslenirse süslensin yine tenekedir .İyi bir insan kötülükte görse aynı şekilde karşılık veremez. Mesafe koyar ve uzak durur ve bazen görmezden gelir. Bu da anlayana çok güzel bir cevaptır. Yani ben senin seviyene inemem sen de buraya çıkamazsın o yüzden seni göremem demektir . Maalesef hepimiz illaki hayatımızın bir noktasında böyle nankör insanlarla karşılaşmak durumunda kalabiliyoruz. Yalnız değilsin iz. Biz çok kalabalık bir aileyiz. Kırıldın üzüldün ama yinede kötülük yapmadın biliyorum çünkü mayanda yok. Bırakın kirli sular aksın. Tatlı sular nehre karışırken kirli sular kanalizasyona ulaşacak. Velhasılı sizde olan iyiliği onların kötülüğü yenemeyecek . Güneşin aydınlatamadığı bir gece var mıdır ki gece kararıp kalsın. Silkelen ve kendine gel. Sen böyle güzelsin sahip olduğun ahlaki değerlerle varsın. Hepiniz sevgiyle kalın... Eğitimci Yazar  Filiz Şengül
Ekleme Tarihi: 17 Nisan 2024 - Çarşamba

YALNIZ DEĞİLSİNİZ

YALNIZ DEĞİLSİNİZ 

Sevgili okurlarım merhaba. Bu gün de güneş hanenizi selamlayarak doğdu. Dışarısı ne kadar sıcak olursa olsun insanın içi zemheriyse hiç bir güneş ısıtmaz. Aynen öylede hiç bir karanlıkta içinizde ki aydınlığı kapatamaz. Ne acayiptir ki iyi ile kötü güzel ile çirkin zıttıyla değer bulur. Herkes neye daha fazla sahipse onla imtihan oluyor. Çok merhametli biri zalimle,  cömert biri cimriyle ve liste uzayıp gidiyor. Hayat her labirentte karşımıza farklı derece zorluluklar çıkarıyor. Gerçekten her iyiliğin bedeli bir kötülük müdür ya da halk tabiriyle söylersek iyilikten maraz mı doğar? Aslında bana göre her ikiside değil. Kırık olan testi ancak içindekini sızdırır. Yani burda dışarıdan alınan darbe içinde ki maddeyi acı yada tatlı yapmaz . Neyse yine odur.Mayası sağlam olan bir kişi iyiliğe nankörlükle cevap vermez. İyi olan insanda nankörlük gördü diye değerinden bir şey kaybetmez. Nasıl ki altın çamurun içinde de olsa yine altındır aynı şekilde değersiz bir teneke de ne kadar süslenirse süslensin yine tenekedir .İyi bir insan kötülükte görse aynı şekilde karşılık veremez. Mesafe koyar ve uzak durur ve bazen görmezden gelir. Bu da anlayana çok güzel bir cevaptır. Yani ben senin seviyene inemem sen de buraya çıkamazsın o yüzden seni göremem demektir . Maalesef hepimiz illaki hayatımızın bir noktasında böyle nankör insanlarla karşılaşmak durumunda kalabiliyoruz. Yalnız değilsin iz. Biz çok kalabalık bir aileyiz. Kırıldın üzüldün ama yinede kötülük yapmadın biliyorum çünkü mayanda yok. Bırakın kirli sular aksın. Tatlı sular nehre karışırken kirli sular kanalizasyona ulaşacak. Velhasılı sizde olan iyiliği onların kötülüğü yenemeyecek . Güneşin aydınlatamadığı bir gece var mıdır ki gece kararıp kalsın. Silkelen ve kendine gel. Sen böyle güzelsin sahip olduğun ahlaki değerlerle varsın. Hepiniz sevgiyle kalın...

Eğitimci Yazar 

Filiz Şengül

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bozkurt emlak
(18.04.2024 09:07 - #72633)
Yüreğine sağlık bu kadar güzel yazıları her zaman bekliyoruz başarılar
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.