19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

28 ŞUBAT’IN SİLİNMEYEN İZLERİ!

28 Şubat postmodern darbesinde vatani görevimi yerine getirmek için Lübeburgaz 65. Mekanize Piyade Tugayı’nda askerdim. O dönem ne olduğunu gençliğin de verdiği duygularla çok iyi anlayamamıştık ancak daha sonra ortada çok derin yaralarının olduğunu gözlemledik. İmam Hatip ve İlahiyat son sınıfa gelmiş öğrencilerden başlarını açmaları istenmesi nasıl bir aptallık ve nasıl bir geri zekalılık ürünüydü bugün çok daha iyi anlıyoruz.  İnançlı insanlar sindirildi, bastırıldı ve yerine göre işkencelere tabi tutuldu. Bizden gibi görünen ama hiçbir zaman bizden olmayanların kılıcının her yanını kestiği dönemde ülkenin Başbakanı Rahmetli Erbakan bile büyük bedel ödedi. Ne kadar sabırlı ve ne kadar iyi bir devlet adamı olduğunu bugün çok daha iyi anlıyoruz. Allah o günleri bize bir daha yaşatmasın ama bugünkü iktidarın bazı uygulamaları da benzer türden. Umarım bu hatalardan ders çıkartılır ve kısa sürede vazgeçilir. 28 Şubat’ın yerelde ise en büyük bedelini Gebze eski belediye başkanı rahmetli Ahmet Penbegüllü ödedi. Duruşu, fikri ve ilkelerinden asla vazgeçmeyen Ahmet Penbegüllü, uyduruk gerekçelerle cezaevine atıldı ve arkadaşları ile birlikte 13 ay DGM’lerde yargılandıktan sonra berat etti. Cezaevinde kanser hastalığına yakalandığı için ağır bir bedel ödedi ve vefat etti ve 28 Şubat’ın silinmeyen izleri arasında yer aldı. O ve arkadaşlarına ihanet edenler ise bugün hiçbir şey olmamış gibi aramızda insan kılığında gezmeye devam ediyor. Dün, AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı mezarı başında bir anma programı düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Mezarı başında yapılan konuşmalar ve anlatılan anılar ise içler acısı idi. Allah bu süreçleri bir daha insanımıza yaşatmasın…Gebze’de yakın tarihte neler yayanmış onları önce biz çok iyi bilmeli ve gelecek nesillere de birinci ağızdan anlatmalıyız. Allah bu millete bir daha 28 Şubat’lar yaşatmasın” derken, merhum Ahmet Penbegüllü’ye de rahmet, ailesi ve yakınları ile tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. ORHAN KÜTÜK’Ü TEBRİK EDİYORUM Türk Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Orhan Kütük son yapılan kongrede genel başkan yardımcısı oldu. Geçmişte Gebze Ülkü Ocakları Başkanlığı da yapan Orhan Kütük’ü gençlik yıllarından beri yakından tanıyoruz. Bu göreve seçilmesi bölge adına da isabet olmuş. Türk Eğitim Sen’de eğitimciler adına önemli mücadeleler vermişti. Bugün Kamu Sen Kocaeli Temsilciliğinin yanı sıra Türk Eğitim Sen Gebze Şube Başkanlığı görevini de yürütüyor. Türk Eğitim Sen Genel Başkan yardımcısı olması Gebze bölgesinde de büyük bir memnuniyetle karşılandı. Birkaç gündür çok sayıda seveni sosyal medya hesaplarından kendisine başarı dileklerini iletiyor. Biz de yeni görevinin Orhan Kütük ve tüm Türk Eğitim Camiasına hayırlı olması dileklerimizi iletiyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyoruz.
Ekleme Tarihi: 01 Mart 2022 - Salı

28 ŞUBAT’IN SİLİNMEYEN İZLERİ!

28 Şubat postmodern darbesinde vatani görevimi yerine getirmek için Lübeburgaz 65. Mekanize Piyade Tugayı’nda askerdim. O dönem ne olduğunu gençliğin de verdiği duygularla çok iyi anlayamamıştık ancak daha sonra ortada çok derin yaralarının olduğunu gözlemledik. İmam Hatip ve İlahiyat son sınıfa gelmiş öğrencilerden başlarını açmaları istenmesi nasıl bir aptallık ve nasıl bir geri zekalılık ürünüydü bugün çok daha iyi anlıyoruz.  İnançlı insanlar sindirildi, bastırıldı ve yerine göre işkencelere tabi tutuldu. Bizden gibi görünen ama hiçbir zaman bizden olmayanların kılıcının her yanını kestiği dönemde ülkenin Başbakanı Rahmetli Erbakan bile büyük bedel ödedi. Ne kadar sabırlı ve ne kadar iyi bir devlet adamı olduğunu bugün çok daha iyi anlıyoruz. Allah o günleri bize bir daha yaşatmasın ama bugünkü iktidarın bazı uygulamaları da benzer türden. Umarım bu hatalardan ders çıkartılır ve kısa sürede vazgeçilir.

28 Şubat’ın yerelde ise en büyük bedelini Gebze eski belediye başkanı rahmetli Ahmet Penbegüllü ödedi. Duruşu, fikri ve ilkelerinden asla vazgeçmeyen Ahmet Penbegüllü, uyduruk gerekçelerle cezaevine atıldı ve arkadaşları ile birlikte 13 ay DGM’lerde yargılandıktan sonra berat etti. Cezaevinde kanser hastalığına yakalandığı için ağır bir bedel ödedi ve vefat etti ve 28 Şubat’ın silinmeyen izleri arasında yer aldı. O ve arkadaşlarına ihanet edenler ise bugün hiçbir şey olmamış gibi aramızda insan kılığında gezmeye devam ediyor.

Dün, AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı mezarı başında bir anma programı düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Mezarı başında yapılan konuşmalar ve anlatılan anılar ise içler acısı idi. Allah bu süreçleri bir daha insanımıza yaşatmasın…Gebze’de yakın tarihte neler yayanmış onları önce biz çok iyi bilmeli ve gelecek nesillere de birinci ağızdan anlatmalıyız. Allah bu millete bir daha 28 Şubat’lar yaşatmasın” derken, merhum Ahmet Penbegüllü’ye de rahmet, ailesi ve yakınları ile tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

ORHAN KÜTÜK’Ü TEBRİK EDİYORUM

Türk Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Orhan Kütük son yapılan kongrede genel başkan yardımcısı oldu. Geçmişte Gebze Ülkü Ocakları Başkanlığı da yapan Orhan Kütük’ü gençlik yıllarından beri yakından tanıyoruz. Bu göreve seçilmesi bölge adına da isabet olmuş. Türk Eğitim Sen’de eğitimciler adına önemli mücadeleler vermişti. Bugün Kamu Sen Kocaeli Temsilciliğinin yanı sıra Türk Eğitim Sen Gebze Şube Başkanlığı görevini de yürütüyor. Türk Eğitim Sen Genel Başkan yardımcısı olması Gebze bölgesinde de büyük bir memnuniyetle karşılandı. Birkaç gündür çok sayıda seveni sosyal medya hesaplarından kendisine başarı dileklerini iletiyor. Biz de yeni görevinin Orhan Kütük ve tüm Türk Eğitim Camiasına hayırlı olması dileklerimizi iletiyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.