19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ADLİ TIP FAZLASINI HAK EDİYOR!

Cuma günü bana göre Gebze en önemli ve tarihi bir gün yaşadı. Türkiye’de ilçe bazında ilk kez bir Adli Tıp Kurumu otopsi merkezi Gebze’de açıldı. Fatih Devlet Hastanesi morgunun bulundu alanda yapılan açılışa Adli Tıp Kurumu başkan yardımcısı başta olmak üzere İzmit ve Gebze’den çok sayıda üst düzey yönetici ile sağlık ve adliye çalışanı katıldı. Cumartesi günkü yazımda Adli Tıp’ın Gebze’ye kazandırılmasında katkısı olanlara teşekkür etmiştim ancak bu açılışın bir teşekkürden fazlasını hak ettiğini biliyorum. Adli Tıp’ın Gebze’de açılması fikrinin kimden çıktığını bilmiyorum ama Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay ile Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Aslında açılışta yapılan konuşmaları dinleyince, Adli Tıp Kurumu’nun Gebze’de çok geç kalmış bir açılış olduğunu düşündüm. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze’nin günlük nüfusunun 1 milyon olduğuna dikkat çekerek, yeni bir büyükşehir yapılması durumunda bu hakkın Gebze’nin olduğuna dikkat çekti. Hatta çok önemli bir noktaya daha dikkat çekerek; “Gebze ilçe olarak hizmet aldığı için birçok alanda da hak ettiği hizmetleri alamıyor ve eksik alıyor” dedi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise Bölge insanının bugüne kadar Yenibosna’ya kadar gidip ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi. Bunun çoğu kez biz de canlı şahidi olduk ve öğlen denen cenazeler ikindiye, ikindi denen bazı cenazeler ise akşam namazına bile yetişemedi. Açılış sonrası otopsi yapılan alanı da gezdik ve bir işlemin ortalama 60 dakikada sona ereceğini öğrendik. Geçmişte insanların İstanbul Adli Tıp kurumuna gidip gelmesi zaman zaman trafiğin de etkisi ile 7-8 saat sürüyordu. İnsanlar cenazesine mi ağlayacak yoksa yolda çektiği çileye mi bunan karar veremiyordu. Şimdi bu sorun kökünden çözüldü ve tüm işlemler artık Gebze’de yapılacak. Bir kez daha söylüyorum teşekkürün ötesinde bir hizmet ama yine de emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Darısı sağlık alanında çekilenlerin başına. Zira, bugün Gebze bölgesindeki cenaze sahipleri Yenibosna’ya gitmekten kurtuldu ama hastalarımız hala Umuttepe’ye gitmekten kurtulamadı. Aç karna tahlil vermek için Gebze’den 60 km Umuttepe’ye giden birçok hastanın ise yolda baygınlık geçirdiğini duyuyoruz. Yanı başımızda Farabi Araştırma Hastanesi var ama bir çok alanda hekim bulamıyor. Açılışın yapıldığı Fatih Devlet Hastanesinde ise iki yıldır doğumhane kapalı. Açılış öncesi konuyu Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile kısa süreli de olsa görüştük ve sorunun yakın zamanda çözüleceğini söyledi. Nüfusu 1 milyon olan Gebze’de iki yıla yakındır doğumhaneni kapatılması hangi mantıkla anlatılır ben anlayamadım. Umarım açılma süreci de bu kadar uzun sürmez…
Ekleme Tarihi: 04 Nisan 2022 - Pazartesi

ADLİ TIP FAZLASINI HAK EDİYOR!

Cuma günü bana göre Gebze en önemli ve tarihi bir gün yaşadı. Türkiye’de ilçe bazında ilk kez bir Adli Tıp Kurumu otopsi merkezi Gebze’de açıldı. Fatih Devlet Hastanesi morgunun bulundu alanda yapılan açılışa Adli Tıp Kurumu başkan yardımcısı başta olmak üzere İzmit ve Gebze’den çok sayıda üst düzey yönetici ile sağlık ve adliye çalışanı katıldı. Cumartesi günkü yazımda Adli Tıp’ın Gebze’ye kazandırılmasında katkısı olanlara teşekkür etmiştim ancak bu açılışın bir teşekkürden fazlasını hak ettiğini biliyorum. Adli Tıp’ın Gebze’de açılması fikrinin kimden çıktığını bilmiyorum ama Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay ile Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.

Aslında açılışta yapılan konuşmaları dinleyince, Adli Tıp Kurumu’nun Gebze’de çok geç kalmış bir açılış olduğunu düşündüm. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze’nin günlük nüfusunun 1 milyon olduğuna dikkat çekerek, yeni bir büyükşehir yapılması durumunda bu hakkın Gebze’nin olduğuna dikkat çekti. Hatta çok önemli bir noktaya daha dikkat çekerek; “Gebze ilçe olarak hizmet aldığı için birçok alanda da hak ettiği hizmetleri alamıyor ve eksik alıyor” dedi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise Bölge insanının bugüne kadar Yenibosna’ya kadar gidip ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi. Bunun çoğu kez biz de canlı şahidi olduk ve öğlen denen cenazeler ikindiye, ikindi denen bazı cenazeler ise akşam namazına bile yetişemedi. Açılış sonrası otopsi yapılan alanı da gezdik ve bir işlemin ortalama 60 dakikada sona ereceğini öğrendik. Geçmişte insanların İstanbul Adli Tıp kurumuna gidip gelmesi zaman zaman trafiğin de etkisi ile 7-8 saat sürüyordu. İnsanlar cenazesine mi ağlayacak yoksa yolda çektiği çileye mi bunan karar veremiyordu. Şimdi bu sorun kökünden çözüldü ve tüm işlemler artık Gebze’de yapılacak. Bir kez daha söylüyorum teşekkürün ötesinde bir hizmet ama yine de emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.

Darısı sağlık alanında çekilenlerin başına. Zira, bugün Gebze bölgesindeki cenaze sahipleri Yenibosna’ya gitmekten kurtuldu ama hastalarımız hala Umuttepe’ye gitmekten kurtulamadı. Aç karna tahlil vermek için Gebze’den 60 km Umuttepe’ye giden birçok hastanın ise yolda baygınlık geçirdiğini duyuyoruz. Yanı başımızda Farabi Araştırma Hastanesi var ama bir çok alanda hekim bulamıyor. Açılışın yapıldığı Fatih Devlet Hastanesinde ise iki yıldır doğumhane kapalı. Açılış öncesi konuyu Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile kısa süreli de olsa görüştük ve sorunun yakın zamanda çözüleceğini söyledi. Nüfusu 1 milyon olan Gebze’de iki yıla yakındır doğumhaneni kapatılması hangi mantıkla anlatılır ben anlayamadım. Umarım açılma süreci de bu kadar uzun sürmez…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.