Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

AFET VE DEPREME HAZIR DEĞİLİZ!

Bir süredir bölgemizde yağan kar ve tipi şunu gösteriyor ki. Ne İstanbul ne de Gebze olarak deprem ve afetlere hazır değiliz. Allah göstermesin böyle bir karın ardından da pekala deprem ve başka afetler de olabilir, ama bilinen bir gerçek var ki Gebze bölgesi en kısa sürede kilitlenecek ve çok büyük sıkıntılar çekeceğiz. Zaten kısa bir süre önce programa aldığımız İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ilk 24 saatte herkesi kendi hazırlığı ve bilgisinin kurtaracağını söylemişti. Bizim hazırlığımız ve bilgimize kalırsa işin çok da zor olacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra yer yönetimler de yeterince bu işe hazırlık yapamamışlar. Sadece beş on kişiden oluşan kurtarma ekiplerinin kimseye çok faydası olmayacağını bilmemiz gerekiyor. 17 Ağustos depreminin acılarını hep birlikte yaşadık ama bu acılardan hala daha ders çıkartamadık. Bu işleri hep birer magazin konusu ve angarya olarak görüyoruz. Bazı yerel yönetimlerde ise işe yaramadığı düşünülen insanların bu alanlarda görevlendirilmesi gerçekten çok düşündürücü. Bunu bilmek için uzman olmaya gerek yok, perşembenin gelişi çarşambadan belli olduğuna göre topyekün hazırlıklı olmamız gerekiyor. Ama bugünkü tabloya bakacak olursak durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Allah sonumuzu hayreylesin, olası bir afet ve deprem durumunda gerçekten de durum çok vahim olacak. Umarım bu yazıyı okuyan bir kişi olsun kendisini sorgulama ihtiyacı hisseder… EYLİKBAĞI’NDA BİR HASAN BULAN VARDI! Beylikbağı bölgesinin simge isimlerinden Hasan Bulan da vefat etti. Bölgenin sevilen ve sayılan simalarından Hasan Bulan bir süredir çeşitli hastalıklar yüzünden tedavi görüyordu. Dün de cenazesini ebediyete uğurladık ve çok sayı4da seveni bu kış günü kendisini yalnız bırakmadı. Her zaman söylerim kubbede hoş bir seda bırakmak her şeyden daha güzeldir. Vefatından sonra başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay olmak üzere çok sayıda seveni “Hayırsever ve ehli iman olduğuna şahitlik ederiz” türünden paylaşımlar yaptı. Hatta Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, cenaze öncesi yaptığı konuşmalarında, “Ben de iyi bir insan ve hayırsever birisi olduğuna şahitlik ederim” dedi.  Yaşarken ve koltuklarda iken herkes size methiyeler düzebilir ama en önemlisi öldükten sonra iyi anılmaktır. O bölgede yaşayan bir insan olarak biz de Hasan Bulan’ın ehli iman olduğuna her zaman şahitlik ederiz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah çektiği sıkıntıları günahlarına keffaret eylesin, mekanı cennet olsun.
Ekleme Tarihi: 27 Ocak 2022 - Perşembe

AFET VE DEPREME HAZIR DEĞİLİZ!

Bir süredir bölgemizde yağan kar ve tipi şunu gösteriyor ki. Ne İstanbul ne de Gebze olarak deprem ve afetlere hazır değiliz. Allah göstermesin böyle bir karın ardından da pekala deprem ve başka afetler de olabilir, ama bilinen bir gerçek var ki Gebze bölgesi en kısa sürede kilitlenecek ve çok büyük sıkıntılar çekeceğiz. Zaten kısa bir süre önce programa aldığımız İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ilk 24 saatte herkesi kendi hazırlığı ve bilgisinin kurtaracağını söylemişti. Bizim hazırlığımız ve bilgimize kalırsa işin çok da zor olacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra yer yönetimler de yeterince bu işe hazırlık yapamamışlar. Sadece beş on kişiden oluşan kurtarma ekiplerinin kimseye çok faydası olmayacağını bilmemiz gerekiyor. 17 Ağustos depreminin acılarını hep birlikte yaşadık ama bu acılardan hala daha ders çıkartamadık. Bu işleri hep birer magazin konusu ve angarya olarak görüyoruz. Bazı yerel yönetimlerde ise işe yaramadığı düşünülen insanların bu alanlarda görevlendirilmesi gerçekten çok düşündürücü. Bunu bilmek için uzman olmaya gerek yok, perşembenin gelişi çarşambadan belli olduğuna göre topyekün hazırlıklı olmamız gerekiyor. Ama bugünkü tabloya bakacak olursak durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Allah sonumuzu hayreylesin, olası bir afet ve deprem durumunda gerçekten de durum çok vahim olacak. Umarım bu yazıyı okuyan bir kişi olsun kendisini sorgulama ihtiyacı hisseder…

EYLİKBAĞI’NDA BİR HASAN BULAN VARDI!

Beylikbağı bölgesinin simge isimlerinden Hasan Bulan da vefat etti. Bölgenin sevilen ve sayılan simalarından Hasan Bulan bir süredir çeşitli hastalıklar yüzünden tedavi görüyordu. Dün de cenazesini ebediyete uğurladık ve çok sayı4da seveni bu kış günü kendisini yalnız bırakmadı. Her zaman söylerim kubbede hoş bir seda bırakmak her şeyden daha güzeldir. Vefatından sonra başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay olmak üzere çok sayıda seveni “Hayırsever ve ehli iman olduğuna şahitlik ederiz” türünden paylaşımlar yaptı. Hatta Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, cenaze öncesi yaptığı konuşmalarında, “Ben de iyi bir insan ve hayırsever birisi olduğuna şahitlik ederim” dedi.  Yaşarken ve koltuklarda iken herkes size methiyeler düzebilir ama en önemlisi öldükten sonra iyi anılmaktır. O bölgede yaşayan bir insan olarak biz de Hasan Bulan’ın ehli iman olduğuna her zaman şahitlik ederiz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah çektiği sıkıntıları günahlarına keffaret eylesin, mekanı cennet olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.