Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ANNE BABA HAKKI

Mübarek Ramazan ayındayız ve herkes iyilik yapmanın veya yapıyor gibi görünmenin peşinde. Elbette gereğini yapmalı ve kul hakkına girmemeliyiz. Bu haklardan en önemlisi de şüphesiz anne ve baba hakkıdır. Bugün sizleri anne baba hakkı ile ilgili bir alıntıyı aktarmak istiyorum. İşte o paylaşım: Anne ve baba hakkı vefatlarından sonra bile ölünceye kadar devam eder Arkadaşım maaşını almış, yapacağı ödemelerin listesini hazırlıyordu. - Çocukların okul taksidi: 500 ₺ - Gıda giderleri: 900 ₺ - Anneme: 200 ₺ - Babama: 200 ₺ Gözüm farkında olmadan listeye ilişti. Anne ve baba kelimelerini görünce: “- Senin annen de baban da yıllar önce vefat etmedi mi?" diye sordum. Arkadaşım: “- Evet" deyince “- Peki, bu listeye niçin onları da yazdın?" dedim. Arkadaşım tebessüm etti. “- Evet, onlar yıllar önce vefat ettiler ama kalbimde yaşamaya devam ediyorlar. Şimdi her zamankinden daha fazla bana muhtaçlar. Onlar için sadaka vermeyeyim mi?" dedi. Bu hassasiyeti karşısında kendimden utandım ve anladım ki; “- Evlatlar olarak anne babalarımıza karşı vazifelerimiz vefatlarından sonra bile ölünceye kadar devam eder." Yâ Rabbi! Ölmüş anne ve babalarımıza gani gani rahmet eyle! Sağ olanlara da en iyi hizmet etmeyi nasip eyle! Âmin! SİLGİ VE BİLGİ İkisi de 5 harftir……, Başlarındaki harfleri atarsak geriye ilgi kalır……..! İlgi olmadan ne silgiye ne de bilgiye ulaşabilirsin……..!!!!!
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2022 - Cumartesi

ANNE BABA HAKKI

Mübarek Ramazan ayındayız ve herkes iyilik yapmanın veya yapıyor gibi görünmenin peşinde. Elbette gereğini yapmalı ve kul hakkına girmemeliyiz. Bu haklardan en önemlisi de şüphesiz anne ve baba hakkıdır. Bugün sizleri anne baba hakkı ile ilgili bir alıntıyı aktarmak istiyorum. İşte o paylaşım:

Anne ve baba hakkı vefatlarından sonra bile ölünceye kadar devam eder

Arkadaşım maaşını almış, yapacağı ödemelerin listesini hazırlıyordu.

- Çocukların okul taksidi: 500 ₺

- Gıda giderleri: 900 ₺

- Anneme: 200 ₺

- Babama: 200 ₺

Gözüm farkında olmadan listeye ilişti.

Anne ve baba kelimelerini görünce:

“- Senin annen de baban da yıllar önce vefat etmedi mi?" diye sordum.

Arkadaşım:

“- Evet" deyince

“- Peki, bu listeye niçin onları da yazdın?" dedim.

Arkadaşım tebessüm etti.

“- Evet, onlar yıllar önce vefat ettiler ama kalbimde yaşamaya devam ediyorlar. Şimdi her zamankinden daha fazla bana muhtaçlar. Onlar için sadaka vermeyeyim mi?" dedi.

Bu hassasiyeti karşısında kendimden utandım ve anladım ki;

“- Evlatlar olarak anne babalarımıza karşı vazifelerimiz vefatlarından sonra bile ölünceye kadar devam eder."

Yâ Rabbi! Ölmüş anne ve babalarımıza gani gani rahmet eyle! Sağ olanlara da en iyi hizmet etmeyi nasip eyle! Âmin!

SİLGİ VE BİLGİ

İkisi de 5 harftir……,

Başlarındaki harfleri atarsak geriye ilgi kalır……..!

İlgi olmadan ne silgiye ne de bilgiye ulaşabilirsin……..!!!!!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.