Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ANTALYA’DAN BARIŞ ÇIKMADI!

Dünya bir savaşın peşine takıldı gidiyor. Rusya ile Ukrayna arasında büyük bir kargaşa var ve masum insanlar, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar ölüyor. Biz ise böyle bir dünyada göstermelik ve samimiyetten uzak yapmacık programlarla ve mesajlarla 8 Mart dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Sadece Bosna savaşında kaç kadının tecavüze uğradığını, kaç kadının zulme uğradığını, kaç kadının öldürüldüğünü öğrensek bize yeter de artar bile. Bugün de Ukrayna’da en çok kadınlar ve çocuklar mağdur oluyor ama biz ise sadece edebiyatını yapıyoruz. Ukrayna’ya gaz verenler kenara çekilip sadece cek-caklarla günü kurtarmaya çalışıyor. Dün en büyük umudumuz Antalya idi ama olmadı. Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı bir toplantıda bir araya geldiler ama bir sonuç çıkmadı. Rusya’nın istekleri ise tamamen Ukrayna’yı yok etme cinsindendi. Her şeye rağmen böyle bir görüşmenin Türkiye’de yapılması ve ortamın Türkiye tarafından sağlanması devlet adına çok önemli. Keşke daha iyi bir sonuç çıksa, insanlık ölmese ve kazanan barış olsaydı…Dünya bu sistemle yönetildiği sürece, günü birlik barış sağlanabilir ama çok geleceğe yönelik bir adım olacağına inanmıyorum. Dünyanın bir bölümünde yaşayan ve kendisini üstün ırk gören bir takım sırtlan sürücü insanlara ve mazlumlara ihanet etti ve bugün onların ahı ve bedduası tuttu. Şimdi ise tüm sırtlan gibi her tarafa saldıranlar bunun cezasını çekiyor. Allah daha beterinden korusun… VATANDAŞ BÖYLE DEVLET ADAMI İSTİYOR! Sosyal medyada herkesin büyük beğeni ile paylaştığı Aksaray Valisinin tutumu büyük takdir toplamıştı. BİM’in deposunu kontrol eden Hamza Aydoğdu, "Biz de bugün ilimizde bulunan market ve market zincirlerinin şubelerini gezerek inceleme ve denetimlerde bulunduk. Tüm market sahiplerini ve müdürlerini Valilik olarak gerekli uyarılarda bulunduk. Devlet olarak Türkiye'de ayçiçeği üretiminde son yıllarda önemli artışlar yaşanmaktadır. Bilindiği üzer bir Pandemi süreci geçirdik şu anda da Rusya Ukrayna savaşından dolayı bazı kendini bilmez menfaatçi guruplar halkımızı yanlış yönlendirerek izdihamlar oluşturmaya çalışmakta hiç kimse merak etmesin Türkiye'nin tüm vatandaşlara yetecek Ayçiçek yağıda var. Malzemesi de var. Biz burada stokçuluk yapmaya çalışan, insanları galeyana getiren fırsatçı insanları kınıyoruz. Hiç kimse fırsatçılık ve stokçuluk yapmaya çalışmasının bunun bedelini çok ağır öder" dedi. Hatta buradan toplanan bütün yağların Valilik önünde vatandaşa ücretsiz dağıtılması gerektiğini de söyledi. Bu yağların ne kadarının vatandaşa dağıtılıp dağıtılmadığını bilmem ama vatandaş böyle devlet adamı istiyor. O yüzden bu zor günlerde yöneticilerin devlet ve millet adına biraz daha fazla risk alması gerektiğine inanıyorum….
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2022 - Cuma

ANTALYA’DAN BARIŞ ÇIKMADI!

Dünya bir savaşın peşine takıldı gidiyor. Rusya ile Ukrayna arasında büyük bir kargaşa var ve masum insanlar, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar ölüyor. Biz ise böyle bir dünyada göstermelik ve samimiyetten uzak yapmacık programlarla ve mesajlarla 8 Mart dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Sadece Bosna savaşında kaç kadının tecavüze uğradığını, kaç kadının zulme uğradığını, kaç kadının öldürüldüğünü öğrensek bize yeter de artar bile. Bugün de Ukrayna’da en çok kadınlar ve çocuklar mağdur oluyor ama biz ise sadece edebiyatını yapıyoruz. Ukrayna’ya gaz verenler kenara çekilip sadece cek-caklarla günü kurtarmaya çalışıyor.

Dün en büyük umudumuz Antalya idi ama olmadı. Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı bir toplantıda bir araya geldiler ama bir sonuç çıkmadı. Rusya’nın istekleri ise tamamen Ukrayna’yı yok etme cinsindendi. Her şeye rağmen böyle bir görüşmenin Türkiye’de yapılması ve ortamın Türkiye tarafından sağlanması devlet adına çok önemli. Keşke daha iyi bir sonuç çıksa, insanlık ölmese ve kazanan barış olsaydı…Dünya bu sistemle yönetildiği sürece, günü birlik barış sağlanabilir ama çok geleceğe yönelik bir adım olacağına inanmıyorum. Dünyanın bir bölümünde yaşayan ve kendisini üstün ırk gören bir takım sırtlan sürücü insanlara ve mazlumlara ihanet etti ve bugün onların ahı ve bedduası tuttu. Şimdi ise tüm sırtlan gibi her tarafa saldıranlar bunun cezasını çekiyor. Allah daha beterinden korusun…

VATANDAŞ BÖYLE DEVLET ADAMI İSTİYOR!

Sosyal medyada herkesin büyük beğeni ile paylaştığı Aksaray Valisinin tutumu büyük takdir toplamıştı. BİM’in deposunu kontrol eden Hamza Aydoğdu, "Biz de bugün ilimizde bulunan market ve market zincirlerinin şubelerini gezerek inceleme ve denetimlerde bulunduk. Tüm market sahiplerini ve müdürlerini Valilik olarak gerekli uyarılarda bulunduk. Devlet olarak Türkiye'de ayçiçeği üretiminde son yıllarda önemli artışlar yaşanmaktadır. Bilindiği üzer bir Pandemi süreci geçirdik şu anda da Rusya Ukrayna savaşından dolayı bazı kendini bilmez menfaatçi guruplar halkımızı yanlış yönlendirerek izdihamlar oluşturmaya çalışmakta hiç kimse merak etmesin Türkiye'nin tüm vatandaşlara yetecek Ayçiçek yağıda var. Malzemesi de var. Biz burada stokçuluk yapmaya çalışan, insanları galeyana getiren fırsatçı insanları kınıyoruz. Hiç kimse fırsatçılık ve stokçuluk yapmaya çalışmasının bunun bedelini çok ağır öder" dedi. Hatta buradan toplanan bütün yağların Valilik önünde vatandaşa ücretsiz dağıtılması gerektiğini de söyledi. Bu yağların ne kadarının vatandaşa dağıtılıp dağıtılmadığını bilmem ama vatandaş böyle devlet adamı istiyor. O yüzden bu zor günlerde yöneticilerin devlet ve millet adına biraz daha fazla risk alması gerektiğine inanıyorum….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.