Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ATATÜRK VE GEBZE’DE YÜZÜNCÜ YILI!

Önceki gün Basın Onur Günü idi…Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen programda biz de kutlamalara katıldık. Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra çok sayıda gazetecinin de katıldığı programda Atatürk’ün ilimize geldiği süreçle ilgili bilgi verildi. Gazetemizin tarihçi yazarı akademisyen kardeşimiz Recep Kankal ise 16 Ocak öncesi ve sonrası ile ilgili tarihe ışık tutacak bilgilere ulaştı. Atatürk’ün İzmit ziyareti öncesi ve sonrası Gebze, Dilovası ve Tavşancıl ve Çerkeşli Köyünü ziyaret ettiğini ortaya çıkardı ve bu günlerin Gebze tarafından unutulmaması gerektiğini söyledi. Tarihçi Kankal’ın verdiği bilgilere göre; Gazeteci Mecdi Sadrettin’in İkdam Gazetesindeki köşe yazılarında Gebze ziyaretine geniş bilgi veriyor. Atatürk’ün yaveri Cevat Abbas’ın da 44 yıllık silah arkadaşlığını hatıralarında Gebze ziyaretine önemli yer veriyor. Atatürk’ün Ankara, samsun, Bilecik ve birçok ile gelişi çeşitli etkinliklerle kutlanırken bugüne kadar Gebze’de bir adım atılmaması çok düşündürücü. Gelecek yıl Atatürk’ün Gebze’ye gelişinin gelecek yıl 100. Yılı…Gebze’nin tanıtımı için de bunu bir fırsat olarak görmeli ve gelecek yıl bunu tüm kurumların da katkıları ile kutlamalıyız. Hatta bir hafta “Atatürk Haftası” ilan edip Gebze ziyaretleri ile ilgili paneller yapılmalı ve o günün canlı şahitlerinden bu geziyi dinleyenlerin yakınları ve torunları tarihe ışık tutacak şekilde bunu gelecek nesillere anlatmalı. Bu ziyaretin geniş ayrıntılarını bugünkü Hedef Gazetesinin 7. Sayfasında geniş ayrıntıları ile bulacaksınız. Her bir satırını büyük bir titizlikle okumanızı ve katkı sunmanızı bekliyoruz. Bunun yanı sıra geniş bir tarih araştırması yaparak bu sayfayı özenle hazırlayan değerli hocamız Recep Kankal’a da teşekkür ediyoruz. Bu ziyaret ayrıca iyi bir kitap ve belgesel de yapılmalı ve tarih canlı şahitleri konuşturulmalıdır. Gelecek yıl, yani Atatürk’ün Gebze’ye gelişinin yüzüncü yılında hepimize büyük görevler düşüyor. O yüzden bu işin hazırlıklarını bugünden yapmalı ve gelecek yıl Atatürk’ün ve Gebze’nin hak ettiği bir program yapmalıyız. Umarım Gebze’deki STK’lar ve yerel yönetimler olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar bu sesi bugünden duymuş olurlar…    
Ekleme Tarihi: 18 Ocak 2022 - Salı

ATATÜRK VE GEBZE’DE YÜZÜNCÜ YILI!

Önceki gün Basın Onur Günü idi…Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen programda biz de kutlamalara katıldık. Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra çok sayıda gazetecinin de katıldığı programda Atatürk’ün ilimize geldiği süreçle ilgili bilgi verildi.

Gazetemizin tarihçi yazarı akademisyen kardeşimiz Recep Kankal ise 16 Ocak öncesi ve sonrası ile ilgili tarihe ışık tutacak bilgilere ulaştı. Atatürk’ün İzmit ziyareti öncesi ve sonrası Gebze, Dilovası ve Tavşancıl ve Çerkeşli Köyünü ziyaret ettiğini ortaya çıkardı ve bu günlerin Gebze tarafından unutulmaması gerektiğini söyledi.

Tarihçi Kankal’ın verdiği bilgilere göre; Gazeteci Mecdi Sadrettin’in İkdam Gazetesindeki köşe yazılarında Gebze ziyaretine geniş bilgi veriyor. Atatürk’ün yaveri Cevat Abbas’ın da 44 yıllık silah arkadaşlığını hatıralarında Gebze ziyaretine önemli yer veriyor.

Atatürk’ün Ankara, samsun, Bilecik ve birçok ile gelişi çeşitli etkinliklerle kutlanırken bugüne kadar Gebze’de bir adım atılmaması çok düşündürücü.

Gelecek yıl Atatürk’ün Gebze’ye gelişinin gelecek yıl 100. Yılı…Gebze’nin tanıtımı için de bunu bir fırsat olarak görmeli ve gelecek yıl bunu tüm kurumların da katkıları ile kutlamalıyız. Hatta bir hafta “Atatürk Haftası” ilan edip Gebze ziyaretleri ile ilgili paneller yapılmalı ve o günün canlı şahitlerinden bu geziyi dinleyenlerin yakınları ve torunları tarihe ışık tutacak şekilde bunu gelecek nesillere anlatmalı.

Bu ziyaretin geniş ayrıntılarını bugünkü Hedef Gazetesinin 7. Sayfasında geniş ayrıntıları ile bulacaksınız. Her bir satırını büyük bir titizlikle okumanızı ve katkı sunmanızı bekliyoruz. Bunun yanı sıra geniş bir tarih araştırması yaparak bu sayfayı özenle hazırlayan değerli hocamız Recep Kankal’a da teşekkür ediyoruz. Bu ziyaret ayrıca iyi bir kitap ve belgesel de yapılmalı ve tarih canlı şahitleri konuşturulmalıdır. Gelecek yıl, yani Atatürk’ün Gebze’ye gelişinin yüzüncü yılında hepimize büyük görevler düşüyor. O yüzden bu işin hazırlıklarını bugünden yapmalı ve gelecek yıl Atatürk’ün ve Gebze’nin hak ettiği bir program yapmalıyız. Umarım Gebze’deki STK’lar ve yerel yönetimler olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar bu sesi bugünden duymuş olurlar…

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.