Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ATATÜRK VE GENÇLİK

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını çeşitli etkinliklerle kutladı. Bence her yıl klasik kutlamalar yerine Atatürk’ü ve gençliği iyi anlayacak şeyler yapsak çok daha iyi olacak. En azından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini daha iyi okusak, daha iyi anlasak, geniş kitlelere ve gençlere çok daha iyi anlatsak daha faydalı olacağını düşünüyorum.  Atatürk Gençliğe Hitabe’de “Cebren ve hileli ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş” sözleri ile ne demek istiyordu. Veya “Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.” Sözleri ile ne anlatmaya çalışıyordu. Yine Atatürk’ün "Her şey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiç bir şeyi unutmayacaktır; geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençlerdedir." Sözleri üzerinde de çok tartışmamız gerekmiyor mu? Velhasılı kelam, sade ve günü kurtarmaya yönelik şeyleri artık bir kenara koymamız gerekiyor. Geleceğimiz olan gençlere daha iyi bir ülke bırakmak için onları üretime, hayata, tarıma ve iyi insan olmaya yönlendirmeliyiz. Bu gençler ayrıca kaybolan değerin ne olduğunu anlamalı, saygı ve sevgi olayını daha iyi bilmeli. Özgüven ile saygısızlığın ne olduğunu onlara daha iyi anlatmalıyız. Yoksa hepimizin geleceği olan gençlerimiz kavga ve gürültülerin arasında kaybolur gider biz de yılda bir kez yaptığımız kutlamalarla gençleri kurtardığımızı sanırız… Her şeye rağmen gençlerden çok ümitli olduğumu söyleyebilirim ama bunun için bize de çok önemli görevler düşüyor. Bu vesile ile tüm Gençlerimiz ve Aziz Milletimizin,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile istiklâl mücadelemizin tüm Şehit ve Gazilerini rahmet ve şükranla yâd ediyorum.  
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2022 - Cuma

ATATÜRK VE GENÇLİK

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını çeşitli etkinliklerle kutladı. Bence her yıl klasik kutlamalar yerine Atatürk’ü ve gençliği iyi anlayacak şeyler yapsak çok daha iyi olacak. En azından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini daha iyi okusak, daha iyi anlasak, geniş kitlelere ve gençlere çok daha iyi anlatsak daha faydalı olacağını düşünüyorum.  Atatürk Gençliğe Hitabe’de “Cebren ve hileli ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş” sözleri ile ne demek istiyordu. Veya “Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler.” Sözleri ile ne anlatmaya çalışıyordu.

Yine Atatürk’ün "Her şey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiç bir şeyi unutmayacaktır; geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençlerdedir." Sözleri üzerinde de çok tartışmamız gerekmiyor mu?

Velhasılı kelam, sade ve günü kurtarmaya yönelik şeyleri artık bir kenara koymamız gerekiyor. Geleceğimiz olan gençlere daha iyi bir ülke bırakmak için onları üretime, hayata, tarıma ve iyi insan olmaya yönlendirmeliyiz. Bu gençler ayrıca kaybolan değerin ne olduğunu anlamalı, saygı ve sevgi olayını daha iyi bilmeli. Özgüven ile saygısızlığın ne olduğunu onlara daha iyi anlatmalıyız. Yoksa hepimizin geleceği olan gençlerimiz kavga ve gürültülerin arasında kaybolur gider biz de yılda bir kez yaptığımız kutlamalarla gençleri kurtardığımızı sanırız…

Her şeye rağmen gençlerden çok ümitli olduğumu söyleyebilirim ama bunun için bize de çok önemli görevler düşüyor. Bu vesile ile tüm Gençlerimiz ve Aziz Milletimizin,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile istiklâl mücadelemizin tüm Şehit ve Gazilerini rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.