Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BABA NASİHATİ……..!!!!!

Bugünkü alıntım baba nasihati ile ilgili. Beğenerek okuyacağınız umuyorum. İşte o nasihat… Babası yeni evlenen oğlunun evine tebrike gider.…..!?!?! Oturunca oğlundan bir Beyaz Kâğıt, bir Kalem ve bir Silgi getirmesini ister…….!!!! Genç…….: "Niçin…..?" der……. Baba……..: "Hele sen getir"  der…. Genç kalem ve kâğıdı getirir….... Silgi bulamamıştır. Babası: "Koş bir silgi satın al getir" der…..?!?! Oğlu epey şaşırmıştır, dışarı çıkar ve bir silgi satın alıp getirir…. Babasının yanına oturur…... Babası…….: "Yaz…" der…..,. Genç…….: "Ne yazayım….!?" der.. Baba…..,,,: "İstediğini yaz….." der. Genç bir cümle yazar….. Baba……..: "Şimdi onu sil" der…. Oğlu siler…….!!!! Baba: "Bir cümle daha yaz.” der. Oğlu…..: "Allah aşkına baba, ne istiyorsun ki……?" der…. Baba…..: "Yaz bir daha…." der… Oğlu yazar…... Baba:…… "Sil….” der…... Oğlu siler……. Baba yine…..: "Yaz…." der…... Oğlu……..: "Allah aşkına desene baba bi defa, ne bu..?" diye sorar… Baba: "Hele sen yaz…." der….. Oğlu tekrar yazar….. Baba….: "Sil….." der…... Oğlu tekrar siler…... Baba oğluna sorar…..: "Kâğıt hala beyaz mı….?" Oğlu……: "Evet……!!! Ama mesele nedir…..?" der….. Baba oğlunun omzuna dokunarak……; "İşte evlilik de böyledir, bir silgiye ihtiyacı vardır.……!?!?! Evlilikte hanımından göreceğin ve hoşuna gitmeyecek bazı durumları silmek için bir silgi taşımalısın yanında.……!!!! Hanımın da öyle bir silgi taşımalı beraberinde, senden sadır olacak ve hoşuna gitmeyecek şeyleri silmek için……..!!!?!?! Zira evlilik sayfası bir kaç gün içinde kapkara olacak.……!!!! Kadının huyu para yokken…….! Erkeğin huyu da para çokken anlaşılır…..!!!! Her halükârda sınavda olduğunu unutma oğul……!!!!! Sınavı kaybedersen, iki cihanın da harap olur……..!!!! Eşinden sevgi ve saygı bekliyorsan…….; Sen de ona göstereceksin……. Almadan vermek Allah'a aittir….. İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUM Değerli dostlar bir ramazanı daha geride bıraktık. Daha dün gibi başlayan ramazan kısa bir süre sonra bitiyor ve pazartesi günü bayrama kavuşacağız. Gebze’deki diğer tüm gazeteler gibi Hedef Gazetesi de bayram süresinde yayınlanmayacak. Perşembe günü yeniden buluşmak üzere, herkesi sağlıklı, mutlu ve huzurlu yayınlar diliyorum. Özellikle trafiğe çıkacak ve uzun yola gidecek olanlara acizane bir önerim var. Lütfen trafik terörüne prim vermeyin. Bir yere geç gitmekle cenazenizin gitmesi arasında dağlar kadar fark var.  Herkes geride bıraktıklarını da düşünerek trafikte öyle hareket etmeli. Tekrar hayırlı bayramlar, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum….
Ekleme Tarihi: 30 Nisan 2022 - Cumartesi

BABA NASİHATİ……..!!!!!

Bugünkü alıntım baba nasihati ile ilgili. Beğenerek okuyacağınız umuyorum. İşte o nasihat…

Babası yeni evlenen oğlunun evine tebrike gider.…..!?!?!

Oturunca oğlundan bir Beyaz Kâğıt, bir Kalem ve bir Silgi getirmesini ister…….!!!!

Genç…….: "Niçin…..?" der…….

Baba……..: "Hele sen getir"  der….

Genç kalem ve kâğıdı getirir…....

Silgi bulamamıştır.

Babası: "Koş bir silgi satın al getir" der…..?!?!

Oğlu epey şaşırmıştır, dışarı çıkar ve bir silgi satın alıp getirir….

Babasının yanına oturur…...

Babası…….: "Yaz…" der…..,.

Genç…….: "Ne yazayım….!?" der..

Baba…..,,,: "İstediğini yaz….." der.

Genç bir cümle yazar…..

Baba……..: "Şimdi onu sil" der….

Oğlu siler…….!!!!

Baba: "Bir cümle daha yaz.” der.

Oğlu…..: "Allah aşkına baba, ne istiyorsun ki……?" der….

Baba…..: "Yaz bir daha…." der…

Oğlu yazar…...

Baba:…… "Sil….” der…...

Oğlu siler…….

Baba yine…..: "Yaz…." der…...

Oğlu……..: "Allah aşkına desene baba bi defa, ne bu..?" diye sorar…

Baba: "Hele sen yaz…." der…..

Oğlu tekrar yazar…..

Baba….: "Sil….." der…...

Oğlu tekrar siler…...

Baba oğluna sorar…..: "Kâğıt hala beyaz mı….?"

Oğlu……: "Evet……!!! Ama mesele nedir…..?" der…..

Baba oğlunun omzuna dokunarak……;

"İşte evlilik de böyledir,

bir silgiye ihtiyacı vardır.……!?!?!

Evlilikte hanımından göreceğin ve hoşuna gitmeyecek bazı durumları silmek için bir silgi taşımalısın yanında.……!!!!

Hanımın da öyle bir silgi taşımalı beraberinde, senden sadır olacak ve hoşuna gitmeyecek şeyleri silmek için……..!!!?!?!

Zira evlilik sayfası bir kaç gün içinde kapkara olacak.……!!!!

Kadının huyu para yokken…….!

Erkeğin huyu da para çokken anlaşılır…..!!!!

Her halükârda sınavda olduğunu unutma oğul……!!!!!

Sınavı kaybedersen, iki cihanın da harap olur……..!!!!

Eşinden sevgi ve saygı bekliyorsan…….;

Sen de ona göstereceksin…….

Almadan vermek Allah'a aittir…..

İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUM

Değerli dostlar bir ramazanı daha geride bıraktık. Daha dün gibi başlayan ramazan kısa bir süre sonra bitiyor ve pazartesi günü bayrama kavuşacağız. Gebze’deki diğer tüm gazeteler gibi Hedef Gazetesi de bayram süresinde yayınlanmayacak. Perşembe günü yeniden buluşmak üzere, herkesi sağlıklı, mutlu ve huzurlu yayınlar diliyorum. Özellikle trafiğe çıkacak ve uzun yola gidecek olanlara acizane bir önerim var. Lütfen trafik terörüne prim vermeyin. Bir yere geç gitmekle cenazenizin gitmesi arasında dağlar kadar fark var.  Herkes geride bıraktıklarını da düşünerek trafikte öyle hareket etmeli. Tekrar hayırlı bayramlar, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
dost
(07.09.2023 11:11 - #72547)
teşekkür ederiz güzel tavsiler
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.