Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

Bahçeli’nin “Yüz İl” Çıkışı

Gebze’nin il olma konusunda büyük hayalleri var ancak bunu bir türlü gerçekleştiremiyoruz. Kocaelei eski milletvekili merhum Alaettin Kurt’un da en büyük hayali Gebze’nin il olması idi ama ömre yetmedi. Şuna inanıyorum ki merhum Alaettin Kurt bir dönem de milletvekili olsa Gebze 20 yıl önceden il olmuştu. Zira, Bayburt, Yalova, Bartın, Kilis gibi illerin nasıl il yapıldığını hepimiz çok iyi  biliyoruz. 2002 yılında çok güçlü bir şekilde iktidara gelen AK Parti’nin il olayına sıcak bakacağını sanıyorduk ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk Gebze mitinginde “Gebze’yi il yapmam” demesine rağmen yüzde 40’lara yakın bir oy almıştı Gebzelilerden. O oyların hepsi Erdoğan’ın değil, belki bir kısmı o dönem çaresizlik oyu idi ama yine de dikkate almak gerekiyor. Bugün artık ne Erdoğan eski Erdoğan, ne de Gebze eski Gebze….Köprünün altından çok sular geçti ve Gebze artık Büyükşehirli il olmayı fazlasıyla hak etti. En büyük eksiğimiz Gebze’de yaşayanlar olarak, biz Gebze’nin gücünü kullanamadık bugüne kadar, kullanacak gibi de değiliz. Biri bize “Höt” dediği zaman sanki ödümüz kopuyor. Halbuki iktidarından muhalefetine, ticaret odasından diğer STK’larına herkes güç birliği yapsa da bu şehrin sesi daha gür çıksa çok daha başarııl oluruz. MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, 10 Mayıs 2022 tarihinde meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, "100 il, 100 milyon nüfus hedefimiz var" dedi. Aynı Bahçeli'nin daha yanı partisinin son Kurultay'ında yaptığı ve partisinin yeni anayasa çalışmasının başlığını oluşturan '100 maddelik yeni anayasa' önerisinin içinde de bulunan 100 İl projesinin içinde Gebze'nin de yar alıp, almadığı merak edilirken, Bahçeli'nin  “Cumhuriyetin 100. yılında büyükşehirleri kapsayacak şekilde 100 il ve 1000 ilçeden oluşan bir idari sistemle ekonomide yerli ve milli diriliş sayesinde, siyasette birlik ve dayanışma ruhunun ayağa kalkışıyla Türkiye bölgesinde süper güç, küresel düzeyde de sözü dinlenen bir ülke seviyesine çıkmalıdır, inanıyorum ki mutlaka çıkacaktır.” Açıklaması da gündemde yerini korumuştu. Aslında sokağa baktığınızda son dönemde Bahçeli bir şey söylüyorsa bir bildiği vardır veya “Erdoğan kendi söyleyemediklerini Bahçeli üzerinden söyletiyor” algısı oluşmuştu. İl olayına da bu açıdan bakacak olursak Bahçeli’nin söyleminin altının dolu olduğuna inanıyorum. Zira iktidar olan bir Bahçeli’nin Erdoğan’ı rahatsız edecek böyle bir söylem içerisinde olacağını sanmıyorum. Zaten Erdoğan başta olmak üzere AK Parti’de bundan rahatsız olan da olmadı. O zaman Gebze olarak buna hazır olmamız gerekiyor, en ufak bir kıvılcımda yollara dökülmeli ve Gebze’nin hakkını almalıyız. Bunun için de sadece bir şeye ihtiyacımız var: o da samimiyet….
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2022 - Perşembe

Bahçeli’nin “Yüz İl” Çıkışı

Gebze’nin il olma konusunda büyük hayalleri var ancak bunu bir türlü gerçekleştiremiyoruz. Kocaelei eski milletvekili merhum Alaettin Kurt’un da en büyük hayali Gebze’nin il olması idi ama ömre yetmedi. Şuna inanıyorum ki merhum Alaettin Kurt bir dönem de milletvekili olsa Gebze 20 yıl önceden il olmuştu. Zira, Bayburt, Yalova, Bartın, Kilis gibi illerin nasıl il yapıldığını hepimiz çok iyi  biliyoruz. 2002 yılında çok güçlü bir şekilde iktidara gelen AK Parti’nin il olayına sıcak bakacağını sanıyorduk ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk Gebze mitinginde “Gebze’yi il yapmam” demesine rağmen yüzde 40’lara yakın bir oy almıştı Gebzelilerden. O oyların hepsi Erdoğan’ın değil, belki bir kısmı o dönem çaresizlik oyu idi ama yine de dikkate almak gerekiyor.

Bugün artık ne Erdoğan eski Erdoğan, ne de Gebze eski Gebze….Köprünün altından çok sular geçti ve Gebze artık Büyükşehirli il olmayı fazlasıyla hak etti. En büyük eksiğimiz Gebze’de yaşayanlar olarak, biz Gebze’nin gücünü kullanamadık bugüne kadar, kullanacak gibi de değiliz. Biri bize “Höt” dediği zaman sanki ödümüz kopuyor. Halbuki iktidarından muhalefetine, ticaret odasından diğer STK’larına herkes güç birliği yapsa da bu şehrin sesi daha gür çıksa çok daha başarııl oluruz.

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, 10 Mayıs 2022 tarihinde meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, "100 il, 100 milyon nüfus hedefimiz var" dedi. Aynı Bahçeli'nin daha yanı partisinin son Kurultay'ında yaptığı ve partisinin yeni anayasa çalışmasının başlığını oluşturan '100 maddelik yeni anayasa' önerisinin içinde de bulunan 100 İl projesinin içinde Gebze'nin de yar alıp, almadığı merak edilirken, Bahçeli'nin  “Cumhuriyetin 100. yılında büyükşehirleri kapsayacak şekilde 100 il ve 1000 ilçeden oluşan bir idari sistemle ekonomide yerli ve milli diriliş sayesinde, siyasette birlik ve dayanışma ruhunun ayağa kalkışıyla Türkiye bölgesinde süper güç, küresel düzeyde de sözü dinlenen bir ülke seviyesine çıkmalıdır, inanıyorum ki mutlaka çıkacaktır.” Açıklaması da gündemde yerini korumuştu.

Aslında sokağa baktığınızda son dönemde Bahçeli bir şey söylüyorsa bir bildiği vardır veya “Erdoğan kendi söyleyemediklerini Bahçeli üzerinden söyletiyor” algısı oluşmuştu. İl olayına da bu açıdan bakacak olursak Bahçeli’nin söyleminin altının dolu olduğuna inanıyorum. Zira iktidar olan bir Bahçeli’nin Erdoğan’ı rahatsız edecek böyle bir söylem içerisinde olacağını sanmıyorum. Zaten Erdoğan başta olmak üzere AK Parti’de bundan rahatsız olan da olmadı. O zaman Gebze olarak buna hazır olmamız gerekiyor, en ufak bir kıvılcımda yollara dökülmeli ve Gebze’nin hakkını almalıyız. Bunun için de sadece bir şeye ihtiyacımız var: o da samimiyet….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.