Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BECERİKSİZ MUHALEFET!

Bugün ülkenin uzun zamandır kötü yönetildiği söyleniyorsa bunda elbette ülkeyi yöneten hükümetin büyük sorumluluğu var ama muhalefet de az suçlu değil. Bir ülke 20 yıl kötü yönetiliyor ve muhalefet bunda başarılı olamıyorsa burada iyi bir muhalif politika üretilemiyor demektir. Bugün çektiğimiz sıkıntıların temelinde iktidarın sorumluluğu büyük ama muhalefetin de büyük eksikleri var. Buradan sözü şuraya getirmek istiyorum. AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay ve İlçe Başkan Yardımcıları Vahit Terzi ve Ali Osman Tefil, önceki gün gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, son günlerde yaşanan dövizdeki gelişmelere fırsatçıların da katkı sunduğuna dikkat çekti. Günay; “Zor günlerde hepimiz güç birliği olmalıyız, sıkıntılar var biliyoruz ama bunda fırsatçıların da katkısı var.  İyi olursak da hep birlikte olacağız kötü olursak da…Bugün bir dalgalanma yaşıyoruz ama sokaktaki vatandaş zaman zaman tepki gösteriyor ama muhalefetten umudu olan da yok, yani vatandaşlar çözüm yolunun da yine AK Parti’de olduğunu söylüyor. Muhalefetin ‘Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’ anlayışı var, bunu asla doğru bulmuyoruz. Kendileri ne yapacaklarını söyleyemiyorlar, çünkü yapacak planları yok, tıpkı İstanbul’da olduğu gibi…” dedi. Bu söyler AK Partili bir başkana ait ama sokakta karşılığı da yok değil. Zira toplumun bir bölümü yine çözümün AK Parti’de olacağını görüyor. “AK Parti gitmeden bu iş düzelmez” diyenler de az değil. Yani işin özeti, ülke bu kadar ekonomik olarak yangın yerine dönmüş ve her şey almış başını giderken toplumun büyük bir bölümü hala muhalefetten umut beklemiyorsa asıl sorun buradadır. 2023 seçimlerinin her açıdan zor olacağı açık bir gerçek. Ama buna rağmen yeniden Tayyip Erdoğan ve AK Parti bu seçimlerden galip gelirse muhalefetin baştan ayağa yenilenmesi gerekir. Bu işe de önce genel başkanlardan başlanmalı ve topluca tüm partilerde ciddi bir siyasi temizlik yapılmalıdır. Bekleyelim bakalım hep birlikte ne göreceğiz. TEBRİKLER BÜLENT ÇEVİK! Asgari ücret toplantılarının ardından herkes çeşitli yorum ve tahminlerde bulundu. Bir çoğu bugünkü açıklanana rakamın çok altını, bir çoğu da bu rakamın çok üstünü tahmin etti. Gebze Eskişehirliler Dernek Başkanı ve muhasebeci Bülent Çevik son iki yıldır asgari ücretle ilgili yaptığı paylaşımlarda hedefi 12’den vurdu. Geçen yıl ve bu sene yaptığı sosyal medya paylaşımlarını da hesaplarından paylaşan Çevik’in geçen yıl 25 TL saptığı görüldü. Bu sene tam isabet tahminde bulunan Bülent Çevik’i tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyoruz…Ne dersiniz gelecek yıl Bülent Çevik asgari ücret tespit komisyonuna davet edilir mi?
Ekleme Tarihi: 17 Aralık 2021 - Cuma

BECERİKSİZ MUHALEFET!

Bugün ülkenin uzun zamandır kötü yönetildiği söyleniyorsa bunda elbette ülkeyi yöneten hükümetin büyük sorumluluğu var ama muhalefet de az suçlu değil. Bir ülke 20 yıl kötü yönetiliyor ve muhalefet bunda başarılı olamıyorsa burada iyi bir muhalif politika üretilemiyor demektir. Bugün çektiğimiz sıkıntıların temelinde iktidarın sorumluluğu büyük ama muhalefetin de büyük eksikleri var. Buradan sözü şuraya getirmek istiyorum. AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay ve İlçe Başkan Yardımcıları Vahit Terzi ve Ali Osman Tefil, önceki gün gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, son günlerde yaşanan dövizdeki gelişmelere fırsatçıların da katkı sunduğuna dikkat çekti. Günay; “Zor günlerde hepimiz güç birliği olmalıyız, sıkıntılar var biliyoruz ama bunda fırsatçıların da katkısı var.  İyi olursak da hep birlikte olacağız kötü olursak da…Bugün bir dalgalanma yaşıyoruz ama sokaktaki vatandaş zaman zaman tepki gösteriyor ama muhalefetten umudu olan da yok, yani vatandaşlar çözüm yolunun da yine AK Parti’de olduğunu söylüyor. Muhalefetin ‘Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’ anlayışı var, bunu asla doğru bulmuyoruz. Kendileri ne yapacaklarını söyleyemiyorlar, çünkü yapacak planları yok, tıpkı İstanbul’da olduğu gibi…” dedi.

Bu söyler AK Partili bir başkana ait ama sokakta karşılığı da yok değil. Zira toplumun bir bölümü yine çözümün AK Parti’de olacağını görüyor. “AK Parti gitmeden bu iş düzelmez” diyenler de az değil. Yani işin özeti, ülke bu kadar ekonomik olarak yangın yerine dönmüş ve her şey almış başını giderken toplumun büyük bir bölümü hala muhalefetten umut beklemiyorsa asıl sorun buradadır. 2023 seçimlerinin her açıdan zor olacağı açık bir gerçek. Ama buna rağmen yeniden Tayyip Erdoğan ve AK Parti bu seçimlerden galip gelirse muhalefetin baştan ayağa yenilenmesi gerekir. Bu işe de önce genel başkanlardan başlanmalı ve topluca tüm partilerde ciddi bir siyasi temizlik yapılmalıdır. Bekleyelim bakalım hep birlikte ne göreceğiz.

TEBRİKLER BÜLENT ÇEVİK!

Asgari ücret toplantılarının ardından herkes çeşitli yorum ve tahminlerde bulundu. Bir çoğu bugünkü açıklanana rakamın çok altını, bir çoğu da bu rakamın çok üstünü tahmin etti. Gebze Eskişehirliler Dernek Başkanı ve muhasebeci Bülent Çevik son iki yıldır asgari ücretle ilgili yaptığı paylaşımlarda hedefi 12’den vurdu. Geçen yıl ve bu sene yaptığı sosyal medya paylaşımlarını da hesaplarından paylaşan Çevik’in geçen yıl 25 TL saptığı görüldü. Bu sene tam isabet tahminde bulunan Bülent Çevik’i tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyoruz…Ne dersiniz gelecek yıl Bülent Çevik asgari ücret tespit komisyonuna davet edilir mi?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.