Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BİR BAKAN DAHA GİTTİ!

Bir süredir Ekonomi Bakanı Lütfü Elvan’ın sessizliği konuşuluyor, yerine yardımcısı Nurettin Nebati konuşuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında direkt tek isim üzerinden konuşarak; “Faizi savunanlarla çalışamam” demişti. Bu sözlerin Lütfü Elvan için söylendiği açıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresinde var olduğunu düşündüğüm derin yapı bir taraftan Erdoğan’ı yanlış yönlendiriyor, diğer taraftan da muhalefete yeni bakanın kim olacağının kopyasını veriyordu. Derin yapı bir yerde tavşana “kaç” derken tazıya da adeta tut” der gibiydi. Sonuçta muhalefetin söyledi oldu ve bir gece yarısı yeni bir ekonomi bakanımız daha oldu. Faizi savunanlarla birlikte çalışmayacağını söyleyen Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu Türkiye Cumhuriyeti bugün ayda faize ne kadar para ödüyor doğrusu merak ediyorum. Birileri gece ışık yakınca darbe girişimi oluyor ama Erdoğan gece bakanın görevde alıyor, merkez bankası başkanını görevden alıyor bir değişiklik olmuyor. Şimdi gül gibi yeni bir bakanımız oldu. Bu tabloyu görünce; “Bir gece ansızın bakan olabilirim” demek geliyor içimden ama yağcılık olayını çok beceremediğim için bu şansımın olmadığını düşünüyorum. İSTİKRAR NEREDE SİZCE? Dün sosyal medyada bir vatandaş paylaşmış. Doğruluk derecesini bilmiyorum ama yine de doğru olacağına inanıyorum. Başkanlık sisteminde Ekonomide istikrar: 3 Maliye Bakanı 4 Tuik Başkanı 4 Merkez Bankası Başkanı görev yapmış Dolar Kuru 9 Tem 2018 :4,53 TL 2 Kasım 2021 :13,43 TL TL değer Kaybı % 64 Kamu borç stoku Tem 2018 : 970 Milyar TL Ekim 2021 : 2 trilyon 268 Milyar TL Artış % 134 ENGEL OLMAYALIM YETER! Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü….Engelli bir babanın çocuğu olarak “Engel olmayalım” yeter diyorum. Zira, bugün bakacaksınız ki mesajlar yayınlanacak, kutlamalar yapılacak, balonlar süslenecek ama yarından sonrası yok. Yaşadığımız çevrenin her yerinde her şeyimiz engellilere engel niteliğinde. Engellilere acımak yerine önlerini açmamız gerekiyor. Önlerindeki engeller kalkınca neler yapabileceklerini hepimiz görebiliyoruz. Bunun örneklerini hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz. CANER’E ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM Gebze’de ülkücü camianın sevilen isimlerinden eski emniyet mensubu Feyzullah Caner’in kalp krizi geçirdiğini duyunca şoke oldum. Çevresinde sevilen biri olan Feyzullah Caner’in sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenmek beni son derece mutlu etti. Herkesin bir birine somurtarak baktığı bir dönemde Feyzullah Caner gibi sürekli gülümseyen, konuştuğu zaman sözü dinlenen, susması gerektiği yerde susan insanlara hele ki bu dönemde çok ihtiyacımız var. Hele ki şu gergin ortamlarda bunu çok daha fazla hissediyoruz. Feyzullah Caner’i Allah sevdiklerine ve çocuklarına bağışlasın. Bir an önce sağlığına kavuşması bizi de son derece mutlu edecektir inşallah….
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2021 - Cuma

BİR BAKAN DAHA GİTTİ!

Bir süredir Ekonomi Bakanı Lütfü Elvan’ın sessizliği konuşuluyor, yerine yardımcısı Nurettin Nebati konuşuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında direkt tek isim üzerinden konuşarak; “Faizi savunanlarla çalışamam” demişti. Bu sözlerin Lütfü Elvan için söylendiği açıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresinde var olduğunu düşündüğüm derin yapı bir taraftan Erdoğan’ı yanlış yönlendiriyor, diğer taraftan da muhalefete yeni bakanın kim olacağının kopyasını veriyordu. Derin yapı bir yerde tavşana “kaç” derken tazıya da adeta tut” der gibiydi. Sonuçta muhalefetin söyledi oldu ve bir gece yarısı yeni bir ekonomi bakanımız daha oldu. Faizi savunanlarla birlikte çalışmayacağını söyleyen Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu Türkiye Cumhuriyeti bugün ayda faize ne kadar para ödüyor doğrusu merak ediyorum. Birileri gece ışık yakınca darbe girişimi oluyor ama Erdoğan gece bakanın görevde alıyor, merkez bankası başkanını görevden alıyor bir değişiklik olmuyor. Şimdi gül gibi yeni bir bakanımız oldu. Bu tabloyu görünce; “Bir gece ansızın bakan olabilirim” demek geliyor içimden ama yağcılık olayını çok beceremediğim için bu şansımın olmadığını düşünüyorum.

İSTİKRAR NEREDE SİZCE?

Dün sosyal medyada bir vatandaş paylaşmış. Doğruluk derecesini bilmiyorum ama yine de doğru olacağına inanıyorum. Başkanlık sisteminde Ekonomide istikrar:

3 Maliye Bakanı

4 Tuik Başkanı

4 Merkez Bankası Başkanı görev yapmış

Dolar Kuru

9 Tem 2018 :4,53 TL

2 Kasım 2021 :13,43 TL

TL değer Kaybı % 64

Kamu borç stoku

Tem 2018 : 970 Milyar TL

Ekim 2021 : 2 trilyon 268 Milyar TL

Artış % 134

ENGEL OLMAYALIM YETER!

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü….Engelli bir babanın çocuğu olarak “Engel olmayalım” yeter diyorum. Zira, bugün bakacaksınız ki mesajlar yayınlanacak, kutlamalar yapılacak, balonlar süslenecek ama yarından sonrası yok. Yaşadığımız çevrenin her yerinde her şeyimiz engellilere engel niteliğinde. Engellilere acımak yerine önlerini açmamız gerekiyor. Önlerindeki engeller kalkınca neler yapabileceklerini hepimiz görebiliyoruz. Bunun örneklerini hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz.

CANER’E ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Gebze’de ülkücü camianın sevilen isimlerinden eski emniyet mensubu Feyzullah Caner’in kalp krizi geçirdiğini duyunca şoke oldum. Çevresinde sevilen biri olan Feyzullah Caner’in sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenmek beni son derece mutlu etti. Herkesin bir birine somurtarak baktığı bir dönemde Feyzullah Caner gibi sürekli gülümseyen, konuştuğu zaman sözü dinlenen, susması gerektiği yerde susan insanlara hele ki bu dönemde çok ihtiyacımız var. Hele ki şu gergin ortamlarda bunu çok daha fazla hissediyoruz. Feyzullah Caner’i Allah sevdiklerine ve çocuklarına bağışlasın. Bir an önce sağlığına kavuşması bizi de son derece mutlu edecektir inşallah….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.