Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BİR BAYRAM DAHA BÖYLE GEÇTİ

29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları iki gün sürdü ve kutlamaların finali de güzeldi. Program içerisinde yine dikkat çeken Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in gençlerle ilgili yaptığı konuşma oldu. Konuşmasının bir bölümünde gençlere seslenen Güler; “Sevgili Gençler,  Unutmamalıyız ki, Atatürk’ün söylediği gibi “Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkûmdur.”…Sizler, Atatürk’ün deyimiyle “geleceğin ümidi”siniz. Sizler, Büyük önderin “Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bu emanete sahip çıkınız. Cumhuriyetimizin kuruluşunu iyi bilmek, o kuruluştaki gerçeği anlamak ve anladığınız şeyi hayata katmakla, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını daha da anlamlı hale getireceğinizden kuşkum yoktur.  Cumhuriyet genci olmanın sorumluluğuyla, kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanız, 15 Temmuz ihanetinden çıkaracağınız derslerle, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek olumsuzluklara fırsat vermemeniz ve hain emellere alet olmamanız büyük önem arz etmektedir. Heyecanınızı, bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar olacaktır. Bu konuda, yetişkin olan bizlere, anne, babalara ve onları geleceğe hazırlayacak olan aydın Türk öğretmenlerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.” Dedi. Umarım bu konuşmadan bir şeyler alan gençler olmuştur. ÖDÜL TÖRENİ AYRI BİR PROGRAM OLMALI Her yıl olduğu gibi bu sene de 289 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Gebze genelinde yapılan reisim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ancak bu ödül töreninin ayrı ve daha kapsamlı yapılması gerekiyor. Bu bayramdan bir gün önce veya sonra da yapıla bilir. Zira, tören içerisinde çok uzun sürüyor ve zaman zaman karışıklığa da neden oluyor. Kaymakamlık, ilçe milli eğitim ve ilçe spor müdürlüğü bunun için kafa yormalı bence…bunun yanı sıra program içerisinde bazı gösterilerin çok uzun olması da yine sıkıcı oldu. Ayrıca öğrencilerin de sabah 8.30’dan beri bu serin havada ayakta oldukları da unutulmamalı. Umarım bu çağrılar dikkate alınır. CHP DE TÖRENLERE KATILMALI Bir süre önce olduğu gibi bu bayramda da CHP alanda yoktu ve alternatif kutlamalar yapıldı. CHP’nin belli bir süre önce bu bayramları devlet içerisindeki bazı deri yapıların itibarsızlaştırmasına karşı alternatif kutlama yapmasını anlarım ama bugün buna gerek yok. Zira bir süredir bayramlarımız eskide olduğu gibi bugün de coşku içerisinde kutlanıyor. CHP de devlet programı kutlamalarına katılmalı ve törenlerde olduğunu göstermeli. Alternatif kutlamalarda sadece küçük bir partili kesim yer alıyor. Halkın arasında olamazsa CHP kendi açısından kötü sonuç doğurur, bizden söylemesi…  
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2021 - Cuma

BİR BAYRAM DAHA BÖYLE GEÇTİ

29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları iki gün sürdü ve kutlamaların finali de güzeldi. Program içerisinde yine dikkat çeken Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in gençlerle ilgili yaptığı konuşma oldu. Konuşmasının bir bölümünde gençlere seslenen Güler; “Sevgili Gençler,  Unutmamalıyız ki, Atatürk’ün söylediği gibi “Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkûmdur.”…Sizler, Atatürk’ün deyimiyle “geleceğin ümidi”siniz. Sizler, Büyük önderin “Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bu emanete sahip çıkınız. Cumhuriyetimizin kuruluşunu iyi bilmek, o kuruluştaki gerçeği anlamak ve anladığınız şeyi hayata katmakla, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını daha da anlamlı hale getireceğinizden kuşkum yoktur.  Cumhuriyet genci olmanın sorumluluğuyla, kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanız, 15 Temmuz ihanetinden çıkaracağınız derslerle, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek olumsuzluklara fırsat vermemeniz ve hain emellere alet olmamanız büyük önem arz etmektedir. Heyecanınızı, bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar olacaktır. Bu konuda, yetişkin olan bizlere, anne, babalara ve onları geleceğe hazırlayacak olan aydın Türk öğretmenlerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.” Dedi. Umarım bu konuşmadan bir şeyler alan gençler olmuştur.

ÖDÜL TÖRENİ AYRI BİR PROGRAM OLMALI

Her yıl olduğu gibi bu sene de 289 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Gebze genelinde yapılan reisim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ancak bu ödül töreninin ayrı ve daha kapsamlı yapılması gerekiyor. Bu bayramdan bir gün önce veya sonra da yapıla bilir. Zira, tören içerisinde çok uzun sürüyor ve zaman zaman karışıklığa da neden oluyor. Kaymakamlık, ilçe milli eğitim ve ilçe spor müdürlüğü bunun için kafa yormalı bence…bunun yanı sıra program içerisinde bazı gösterilerin çok uzun olması da yine sıkıcı oldu. Ayrıca öğrencilerin de sabah 8.30’dan beri bu serin havada ayakta oldukları da unutulmamalı. Umarım bu çağrılar dikkate alınır.

CHP DE TÖRENLERE KATILMALI

Bir süre önce olduğu gibi bu bayramda da CHP alanda yoktu ve alternatif kutlamalar yapıldı. CHP’nin belli bir süre önce bu bayramları devlet içerisindeki bazı deri yapıların itibarsızlaştırmasına karşı alternatif kutlama yapmasını anlarım ama bugün buna gerek yok. Zira bir süredir bayramlarımız eskide olduğu gibi bugün de coşku içerisinde kutlanıyor. CHP de devlet programı kutlamalarına katılmalı ve törenlerde olduğunu göstermeli. Alternatif kutlamalarda sadece küçük bir partili kesim yer alıyor. Halkın arasında olamazsa CHP kendi açısından kötü sonuç doğurur, bizden söylemesi…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.