Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BİR BAYRAMIN ARDINDAN

Mübarek ramazan ayı su gibi geçti ve bayramı bile geride bıraktık. “Ne zaman bitecek” dediğimiz günlerin bile ardından yıllar geçtiğini görüyoruz. Aslında geçen günler değil, ömrümüz su gibi akıp geçiyor. En önemlisi ise bu geçen günlerden geriye kubbede hoş bir seda bırakmak oluyor. Bu dünyadan giderken herkes yaptığı ile anılıyor. O yüzden ramazanda da ne kadar çok iyilik ve insanlık yaptıysak bizi mutlu eden şeylerin onların olması gerektiğini düşünüyorum. Sevincin, barışın ve mutluluğun simgesi bayramların en hüzünlü kısmı ise mezar ziyaretleri oluyor. Yarım saatlik mezar ziyaretinde bile uzun yılları yaşıyor insanlar. Şöyle geriye dönüp bir baktığınızda geçen yıldan bugüne kimler gitmiş. Kimisin annesini, kimisi babasını, kimisi abisini, kardeşini ve çok sevdiklerini kaybetmiş. Gelecek bayrama kadar dana kimlerin aramızdan ayrılacağını bilemiyoruz. Hele ki mezar ziyaretlerinde şunun farkına varıyoruz, dünya çok küçük ve ömür de çok kısa…Bu kadar küçük bir dünya ve kısa zaman için, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun da deyimiyle filim ve fırıldak olmaya hiç de gerek yok aslında. O yüzden adam gibi yaşamak ve adam gibi gitmek gerek bu dünyadan…Ama Allah herkese ıkıl vermiş, yine de tercih herkesin kendisine kalmış…. FATİH SULTAN MEHMET ANILDI Bayram tatilinde Gebze için önemli bir anma programı da vardı. Fatih Sultan Mehmet vefatının 541. yılında yine Hünkar Çayırı’nda anıldı. Çok sade bir törenin yapıldığı törende ne yazık ki bugüne kadar olduğu gibi önceki gün de Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u göremedik. Vali Yavuz bir yana Kocaeli Büyükşehir protokolünden de kimse yoktu. Daha acı olanı, programa sadece siyasilerden Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç’ın katıldığını duyduk. Böylesine önemli bir program her yıl sağdan say 15 kişi, soldan say 15 kişi ile olmaz. Bu olay Gebze’nin büyük bir ayıbıdır. O bölgeye herkesin katılımı sağlanamıyorsa burada bir sıkıntı var demektir. O yüzden bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğine inanıyorum. Umarım mesajımız gerektiği yere ulaşmıştır ve gelecek yıllar bundan daha iyi anma programları yapılır.  
Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2022 - Perşembe

BİR BAYRAMIN ARDINDAN

Mübarek ramazan ayı su gibi geçti ve bayramı bile geride bıraktık. “Ne zaman bitecek” dediğimiz günlerin bile ardından yıllar geçtiğini görüyoruz. Aslında geçen günler değil, ömrümüz su gibi akıp geçiyor. En önemlisi ise bu geçen günlerden geriye kubbede hoş bir seda bırakmak oluyor. Bu dünyadan giderken herkes yaptığı ile anılıyor. O yüzden ramazanda da ne kadar çok iyilik ve insanlık yaptıysak bizi mutlu eden şeylerin onların olması gerektiğini düşünüyorum.

Sevincin, barışın ve mutluluğun simgesi bayramların en hüzünlü kısmı ise mezar ziyaretleri oluyor. Yarım saatlik mezar ziyaretinde bile uzun yılları yaşıyor insanlar. Şöyle geriye dönüp bir baktığınızda geçen yıldan bugüne kimler gitmiş. Kimisin annesini, kimisi babasını, kimisi abisini, kardeşini ve çok sevdiklerini kaybetmiş. Gelecek bayrama kadar dana kimlerin aramızdan ayrılacağını bilemiyoruz. Hele ki mezar ziyaretlerinde şunun farkına varıyoruz, dünya çok küçük ve ömür de çok kısa…Bu kadar küçük bir dünya ve kısa zaman için, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun da deyimiyle filim ve fırıldak olmaya hiç de gerek yok aslında. O yüzden adam gibi yaşamak ve adam gibi gitmek gerek bu dünyadan…Ama Allah herkese ıkıl vermiş, yine de tercih herkesin kendisine kalmış….

FATİH SULTAN MEHMET ANILDI

Bayram tatilinde Gebze için önemli bir anma programı da vardı. Fatih Sultan Mehmet vefatının 541. yılında yine Hünkar Çayırı’nda anıldı. Çok sade bir törenin yapıldığı törende ne yazık ki bugüne kadar olduğu gibi önceki gün de Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u göremedik. Vali Yavuz bir yana Kocaeli Büyükşehir protokolünden de kimse yoktu. Daha acı olanı, programa sadece siyasilerden Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç’ın katıldığını duyduk. Böylesine önemli bir program her yıl sağdan say 15 kişi, soldan say 15 kişi ile olmaz. Bu olay Gebze’nin büyük bir ayıbıdır. O bölgeye herkesin katılımı sağlanamıyorsa burada bir sıkıntı var demektir. O yüzden bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğine inanıyorum. Umarım mesajımız gerektiği yere ulaşmıştır ve gelecek yıllar bundan daha iyi anma programları yapılır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.