Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BİR GÜNLÜK ÇEVRE GÜNÜ!

Ülkemizde de 5 Haziran tarihi “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanıyor. Bu güne özel açıklamalar, yürüyüşler, koşular, çöp toplamalar, fidan dikmeler alıp başını gidiyor. Bu tarih hele ki bir seçim öncesine denk gelirse sormayın gerisini. Herkes çevreci kesiliyor, herkesin elinde bir fidan toprağa dikmenin mücadelesini yapıyor. Bu isimler bir de aktif siyasetin içinde ise sormayın gitsin, gittiği her yere gazeteci ile gidiyor. Attığı her adımın haber yapılmasını, her hareketinin objektiflere yansımasını istiyor. Arz talep meselesi ayrıca…Bu tür haberleri bize teklif dahi edemiyorlar ama bu söylediklerimi yapan gazeteci sayısı da az değil yani…. Bugünlerin öncesinde geçmişte programlar düzenlenir, ödüller verilirdi. Bugüne kadar şunu gördüm ki, Dilovası’nı en çok kim kirletiyorsa en çok çevre ödüllerini de o fabrikalara verdiler. Çünkü, bu alanda açık var, para da var ve para ile bu açığın kapatılması lazım. Peki nasıl olacak, bu işi yapanlara biraz koklatacaksınız, uyduruk yarışmalar, anketler ve programlarla sizi birinci yapacaklar ve ödülü alırken sizin de inanamayacağınız iltifatlar yapılacak. Bu tür uyduruk ödülleri bugüne kadar ne talip oldum ne aldım, ne de alana aracılık ettim. Ama memleket yağcı dolu, sadece sizin gibi birkaç kişinin duruş sergilemesi, ödül almaması veya aracı olmaması işe yaramıyor ki…Yağcıların güreş alanındaki sporcuları yağlaması gibi bu ülkede elinde içi yağ dolu ibrikle dolaş bir sürü yalaka var.  Madem herkes bu kadar çevreci de dünyayı bu kadar kim kirletiyor o zaman? Bırakın dünyayı, yanı başımızdaki Marmara Denizi geçen yıl kin kustu bize ve her taraf müsilajla doldu. Aylarca denizin üzerindeki pisliği temizleme çalışması yapıldı. Dağlar, dereler ve ormanlar denizden de beter. Piknik yapmaya ve çevre kutlaması yapmaya gidenler bile ormanlara ve çevreye zarar vererek geri dönüyor. Bunun için birinci önceliğimiz samimi olmamız gerekiyor. İkincisi oy ve makam kaygısı olmayacak. Yüce Allah bize öyle bir ülke bahşetmiş ki her yanı ayrı bir güzellik, her tarafı ayrı bir cennet….Ama biz ise bu cennet vatanın her tarafını oy uğruna, çıkar uğruna ve menfaatlerimiz uğruna mahfetmişiz. Şimdi ise kimseden utanmadan etkinlikler, gösteriler ve programlar yapıyoruz ve çevre günün kutluyoruz. …Ben yıllardır bezdim, usandım bu göstermelik, samimiyetsiz ve saçma görüntülerden….umarım bir gün bunu yapanlar da iş işten geçmeden bunu anlarlar ve vazgeçerler…  
Ekleme Tarihi: 06 Haziran 2022 - Pazartesi

BİR GÜNLÜK ÇEVRE GÜNÜ!

Ülkemizde de 5 Haziran tarihi “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanıyor. Bu güne özel açıklamalar, yürüyüşler, koşular, çöp toplamalar, fidan dikmeler alıp başını gidiyor. Bu tarih hele ki bir seçim öncesine denk gelirse sormayın gerisini. Herkes çevreci kesiliyor, herkesin elinde bir fidan toprağa dikmenin mücadelesini yapıyor. Bu isimler bir de aktif siyasetin içinde ise sormayın gitsin, gittiği her yere gazeteci ile gidiyor. Attığı her adımın haber yapılmasını, her hareketinin objektiflere yansımasını istiyor. Arz talep meselesi ayrıca…Bu tür haberleri bize teklif dahi edemiyorlar ama bu söylediklerimi yapan gazeteci sayısı da az değil yani….
Bugünlerin öncesinde geçmişte programlar düzenlenir, ödüller verilirdi. Bugüne kadar şunu gördüm ki, Dilovası’nı en çok kim kirletiyorsa en çok çevre ödüllerini de o fabrikalara verdiler. Çünkü, bu alanda açık var, para da var ve para ile bu açığın kapatılması lazım. Peki nasıl olacak, bu işi yapanlara biraz koklatacaksınız, uyduruk yarışmalar, anketler ve programlarla sizi birinci yapacaklar ve ödülü alırken sizin de inanamayacağınız iltifatlar yapılacak. Bu tür uyduruk ödülleri bugüne kadar ne talip oldum ne aldım, ne de alana aracılık ettim. Ama memleket yağcı dolu, sadece sizin gibi birkaç kişinin duruş sergilemesi, ödül almaması veya aracı olmaması işe yaramıyor ki…Yağcıların güreş alanındaki sporcuları yağlaması gibi bu ülkede elinde içi yağ dolu ibrikle dolaş bir sürü yalaka var.  Madem herkes bu kadar çevreci de dünyayı bu kadar kim kirletiyor o zaman?
Bırakın dünyayı, yanı başımızdaki Marmara Denizi geçen yıl kin kustu bize ve her taraf müsilajla doldu. Aylarca denizin üzerindeki pisliği temizleme çalışması yapıldı. Dağlar, dereler ve ormanlar denizden de beter. Piknik yapmaya ve çevre kutlaması yapmaya gidenler bile ormanlara ve çevreye zarar vererek geri dönüyor. Bunun için birinci önceliğimiz samimi olmamız gerekiyor. İkincisi oy ve makam kaygısı olmayacak. Yüce Allah bize öyle bir ülke bahşetmiş ki her yanı ayrı bir güzellik, her tarafı ayrı bir cennet….Ama biz ise bu cennet vatanın her tarafını oy uğruna, çıkar uğruna ve menfaatlerimiz uğruna mahfetmişiz. Şimdi ise kimseden utanmadan etkinlikler, gösteriler ve programlar yapıyoruz ve çevre günün kutluyoruz. …Ben yıllardır bezdim, usandım bu göstermelik, samimiyetsiz ve saçma görüntülerden….umarım bir gün bunu yapanlar da iş işten geçmeden bunu anlarlar ve vazgeçerler…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.