Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BUFIRSATLAR İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Önümüzdeki süreç seçim süreci ve Gebze her açıdan her parti için büyük önem taşıyor. Partilerin büyük çoğunluğu Gebze’ye bir Türkiye mozayiği olarak bakıyor. “Gebze’yi kazanan Türkiye’yi kazanır” mantığı ile bakan parti de çok fazla gibi.  Devlete olan katkımız inanılmaz derecede fazla, Türkiye’nin sanayi üssüyüz. Sadece Gebze Organize Sanayi bölgesi tek başına 15 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Küçük sanayi sitelerimizden bile Türkiye’nin her köşesine mal ve ürün gönderilmişken, dünyanın değişik bölgelerine de ihracat yapılıyor. Evet, büyükşehir ve devletten kısmen hizmet alıyoruz ama yeterli değil. Gebze daha fazlasını hak ediyor. Gebze kendi gücünü daha fazla kullanmalı ve gereği daha fazla yapılmalı.  Cumartesi günü Gebze’de miting yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da kısmen buna değindi ama kendisine il olayı söylenmediği için o da söylemedi. Miting öncesi il başkanı ve genel başkan yardımcıları da Gebze’nin sıradan bir ilçe olmadığını ve miting için de Gebze’nin özel seçildiğini söylediler. Ama bunun karşılığını Gebze olarak tam alamadık. Zira genel başkan Ali Babacan’ın Gebze’nin il olması ile ilgili meydanda söz vermesi gerekirdi. Burada ilçe yönetimi daha fazla bastırmalı ve bu fırsatı Gebze adına değerlendirmeliydik. Zaman geçmiş değil ama bundan sonra Gebze’de yapılacak her mitingin Gebze adına önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Milletvekilinden parti genel başkanına, belediye başkanından il başkanına Gebze’ye gelen herkese önce il olayına bakışlarını öğrenmemiz gerekiyor. Gebze’de başka, İzmit’te başka, Ankara’da başka konuşanları da bir yerlere not etmeli, sandığa giderken bunu da koz olarak kullanmalıyız.  Cumartesi günü mitingde karşılaştığımız gazeteci Deniz Zeyrek ile ayaküstü de olsa Gebze’ye konuştuk ve kendisini Gebze’ye davet ettik. Gebze’de akrabaları ve hemşehrileri olduğunu da söyleyen Zeyrek, mutlaka geleceğini ifade etti. Bu tür ulusal medyada söz sahibi olan insanlara mutlaka Gebze gerçeğini anlatmak zorundayız. Biz Gebze’nin gücünü biliyoruz ama kimseye söylemiyoruz. Kimse  bilmesin der gibi kendi dışımızda da bunları kimse ile paylaşmıyoruz. Bugüne kadar da zaten bunun için kaybettik. Türkiye’de Gebze’nin bir mahallesinin dörtte biri kadar nüfusu olmayan ilçelerin il olması konuşuluyor da Gebze konuşulmuyorsa burada en büyük suçlu yine biziz. Ama inşallah bundan sonrası böyle olmayacak. Bu seçim süreci il olayı sandığa giderken koz olarak kullanabileceğimiz en güzel malzeme olmalı. Bunu da açık açık herkese söylemeliyiz. Bugüne kadar hep “Adamlık bizde kalsın” deyip oylarımızı gittik gönlümüzdeki partilere verdik ama karşılığı olmadı. O zaman şimdi sıra bizde, bu kez de açık acık Gebze’yi il yapacak olan hangi partiyse hep birlikte ona vermeliyiz. Bu olay yanlışsa bir kez olsun hep birlikte yanlış yapalım, topluca yanlış yapsak bile sonucunun doğru olduğunu zamanla hep birlikte göreceğiz. Bizden söylemesi….  
Ekleme Tarihi: 05 Temmuz 2022 - Salı

BUFIRSATLAR İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Önümüzdeki süreç seçim süreci ve Gebze her açıdan her parti için büyük önem taşıyor. Partilerin büyük çoğunluğu Gebze’ye bir Türkiye mozayiği olarak bakıyor. “Gebze’yi kazanan Türkiye’yi kazanır” mantığı ile bakan parti de çok fazla gibi. 
Devlete olan katkımız inanılmaz derecede fazla, Türkiye’nin sanayi üssüyüz. Sadece Gebze Organize Sanayi bölgesi tek başına 15 milyar dolarlık ihracat yapıyor. Küçük sanayi sitelerimizden bile Türkiye’nin her köşesine mal ve ürün gönderilmişken, dünyanın değişik bölgelerine de ihracat yapılıyor. Evet, büyükşehir ve devletten kısmen hizmet alıyoruz ama yeterli değil. Gebze daha fazlasını hak ediyor. Gebze kendi gücünü daha fazla kullanmalı ve gereği daha fazla yapılmalı. 
Cumartesi günü Gebze’de miting yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da kısmen buna değindi ama kendisine il olayı söylenmediği için o da söylemedi. Miting öncesi il başkanı ve genel başkan yardımcıları da Gebze’nin sıradan bir ilçe olmadığını ve miting için de Gebze’nin özel seçildiğini söylediler. Ama bunun karşılığını Gebze olarak tam alamadık. Zira genel başkan Ali Babacan’ın Gebze’nin il olması ile ilgili meydanda söz vermesi gerekirdi. Burada ilçe yönetimi daha fazla bastırmalı ve bu fırsatı Gebze adına değerlendirmeliydik. Zaman geçmiş değil ama bundan sonra Gebze’de yapılacak her mitingin Gebze adına önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Milletvekilinden parti genel başkanına, belediye başkanından il başkanına Gebze’ye gelen herkese önce il olayına bakışlarını öğrenmemiz gerekiyor. Gebze’de başka, İzmit’te başka, Ankara’da başka konuşanları da bir yerlere not etmeli, sandığa giderken bunu da koz olarak kullanmalıyız. 
Cumartesi günü mitingde karşılaştığımız gazeteci Deniz Zeyrek ile ayaküstü de olsa Gebze’ye konuştuk ve kendisini Gebze’ye davet ettik. Gebze’de akrabaları ve hemşehrileri olduğunu da söyleyen Zeyrek, mutlaka geleceğini ifade etti. Bu tür ulusal medyada söz sahibi olan insanlara mutlaka Gebze gerçeğini anlatmak zorundayız. Biz Gebze’nin gücünü biliyoruz ama kimseye söylemiyoruz. Kimse  bilmesin der gibi kendi dışımızda da bunları kimse ile paylaşmıyoruz. Bugüne kadar da zaten bunun için kaybettik. Türkiye’de Gebze’nin bir mahallesinin dörtte biri kadar nüfusu olmayan ilçelerin il olması konuşuluyor da Gebze konuşulmuyorsa burada en büyük suçlu yine biziz. Ama inşallah bundan sonrası böyle olmayacak. Bu seçim süreci il olayı sandığa giderken koz olarak kullanabileceğimiz en güzel malzeme olmalı. Bunu da açık açık herkese söylemeliyiz. Bugüne kadar hep “Adamlık bizde kalsın” deyip oylarımızı gittik gönlümüzdeki partilere verdik ama karşılığı olmadı. O zaman şimdi sıra bizde, bu kez de açık acık Gebze’yi il yapacak olan hangi partiyse hep birlikte ona vermeliyiz. Bu olay yanlışsa bir kez olsun hep birlikte yanlış yapalım, topluca yanlış yapsak bile sonucunun doğru olduğunu zamanla hep birlikte göreceğiz. Bizden söylemesi….

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.