Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BUNU HEPİMİZ HAK ETTİK!

Bir süredir piyasalarda inanılmaz bir sıkıntı yaşanıyor. Dövizin ve altının ani yükselmesi akıllarda büyük soru işaretleri bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştukça döviz ve altında inanılmaz artış yaşanıyordu. Tüm dünyada ekonomik sıkıntı vardı ancak, darbe sürecinde bile böyle olmamıştı. Olup bitenlerin ekonomi ile pek anlatılacağı yok gibiydi. Nitekim öyle olmadığı da önceki gece ortaya çıktı. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirası cinsten bankada parası olanların mağdur edilmeyeceğini söyledi. Erdoğan, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." Dedi ve yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini bildirdi. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya bir niyeti olmadığını da vurguladı. Erdoğan'ın konuşmasından önce 18,36 seviyelerinde seyreden dolar, konuşmanın ardından hızlı bir düşüşe geçti 13 liranın altına geriledi. Aynı dakikalarda euro ve altında da ciddi düşüşler yaşandı. Ekonomik açıklamaların ne anlama geldiğini çok anlamam ancak döviz ve altındaki bu düşüşleri hepimizin hak ettiğini düşünüyorum. Zira, kısa yoldan para kazanma hırsı, harem helal araştırmadan her şeye dalma, devletin zarar ettiği bir ortamda kendisinin kar ettiğini düşünme hepimizin doğasında vardı. Fabrikada maaşla çalışanların bile kredi çekip döviz aldıklarını öğrenince şoke oldum. Bir de şu var; “Ben para kazanayım da devlet millet ne olursa olsun” mantığı….Bu süreçte bilerek devletin zarar etmesini sağlayan ve kısa yoldan köşe dönenler varsa haram zıkkım olsun ama ani düşüş de beni çok keyiflendirdi. Mesai saati sonrası düşme başladığı için birçok insan da internet üzerinden altın ve dövizini bozduramadı ve ister istemez zarar etti. Bu toplum böyle bir şeyi yaşamalıydı ve yaşadı. Umarım bundan sonrası için hepimize büyük bir ders olur. Sorsan herkes çok vatansever ama iş menfaate gelince herkes döviz büroları önüne koşuyor. Burada tartışılması gereken en önemli konu ise parasını TL’de tutan vatandaşların mağdur edilmemesi…Şimdi devletin buna önlem aldığı söyleniyor ama ne kadar sonuca gidilecek merak ediyorum….Bir süreci daha geride bıraktık, umarım bu süreçten bir nebze olsun hepimiz ders almışızdır, yoksa ağlamaya devam eedriz ama bize bir faydası olmaz.  
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2021 - Çarşamba

BUNU HEPİMİZ HAK ETTİK!

Bir süredir piyasalarda inanılmaz bir sıkıntı yaşanıyor. Dövizin ve altının ani yükselmesi akıllarda büyük soru işaretleri bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştukça döviz ve altında inanılmaz artış yaşanıyordu. Tüm dünyada ekonomik sıkıntı vardı ancak, darbe sürecinde bile böyle olmamıştı. Olup bitenlerin ekonomi ile pek anlatılacağı yok gibiydi. Nitekim öyle olmadığı da önceki gece ortaya çıktı. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirası cinsten bankada parası olanların mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." Dedi ve yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini bildirdi. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya bir niyeti olmadığını da vurguladı. Erdoğan'ın konuşmasından önce 18,36 seviyelerinde seyreden dolar, konuşmanın ardından hızlı bir düşüşe geçti 13 liranın altına geriledi. Aynı dakikalarda euro ve altında da ciddi düşüşler yaşandı.

Ekonomik açıklamaların ne anlama geldiğini çok anlamam ancak döviz ve altındaki bu düşüşleri hepimizin hak ettiğini düşünüyorum. Zira, kısa yoldan para kazanma hırsı, harem helal araştırmadan her şeye dalma, devletin zarar ettiği bir ortamda kendisinin kar ettiğini düşünme hepimizin doğasında vardı. Fabrikada maaşla çalışanların bile kredi çekip döviz aldıklarını öğrenince şoke oldum. Bir de şu var; “Ben para kazanayım da devlet millet ne olursa olsun” mantığı….Bu süreçte bilerek devletin zarar etmesini sağlayan ve kısa yoldan köşe dönenler varsa haram zıkkım olsun ama ani düşüş de beni çok keyiflendirdi. Mesai saati sonrası düşme başladığı için birçok insan da internet üzerinden altın ve dövizini bozduramadı ve ister istemez zarar etti. Bu toplum böyle bir şeyi yaşamalıydı ve yaşadı. Umarım bundan sonrası için hepimize büyük bir ders olur. Sorsan herkes çok vatansever ama iş menfaate gelince herkes döviz büroları önüne koşuyor. Burada tartışılması gereken en önemli konu ise parasını TL’de tutan vatandaşların mağdur edilmemesi…Şimdi devletin buna önlem aldığı söyleniyor ama ne kadar sonuca gidilecek merak ediyorum….Bir süreci daha geride bıraktık, umarım bu süreçten bir nebze olsun hepimiz ders almışızdır, yoksa ağlamaya devam eedriz ama bize bir faydası olmaz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.