Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BÜYÜKGÖZ'Ü DİNLERKEN…

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz dün basın toplantılarından birini daha dün yaptı. Sessiz devrim olarak nitelendirdiği hizmetlerin bir bölümünü anlattı ve özellikle mülkiyet sorunlarının çözümü konusunda Gebze’de çok önemli bir hizmeti yerine getirdiklerini ifade etti. Bu anlamda anlatmış olduğu en önemli sorun ise Gebze bölgesindeki tarım alanlarındaki imar sorunlarının da çözüme kavuşturulması idi. Tüm tarım alanında toplulaştırma yapılacağını söyleyen Büyükgöz, tüm tarım alanlarının kullanılabilecek duruma getirileceğini ve yolu olmayan hiçbir parsel olmayacağını ifade etti. Bize göre bu da çok önemli bir sorun ve çözüme kavuşturulması Gebze adına güzel bir olay oldu. Zira bugüne kadar bir çok insanın bu alanda mağdur olduğunu, komşusu ile kavga ettiğini, traktör yollarını kullanmak zorunda olduğunu hepimiz çok iyi gözlemliyorduk. Büyükgöz’ün TOKİ’den Gebze Belediyesi adına 32 dönüm yer aldığını ve bunun için de Gebze Belediyesinin 503 veya 508 milyon TL ödeyeceğini söylemesi biraz tartışma konusu oldu. Zira bu rakam nerede ise Gebze Belediyesinin yıllık bütçesine yakın bir rakam tutuyordu. Sonra buna açıklık getirdi ve ödemenin nakit olarak yapılmadığına değindi. Bu alana ise Gebze bölgesindeki oto tamircilerinin taşınacağını ifade etti. Galericiler sitesi ile ilgili yeni bir yer üzerinde de çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Çarşı hamamının 29 yıllığına Gebze Belediyesi tarafından kiralanması da ayrı bir konu idi. Burasının kültürel anlamda kullanılacağını söyleyen Büyükgöz, hamam olarak da kalabileceğini, kervansarayla ilgili de epeyce bir yol alındığına dikkat çekti. İddialı olduğu bir alan ise belediyeye iş yapan tüm müteahhitlerin ödemelerinin ayın biri ile beşi arasında yapıldığını söylemesi idi. Daha da ileri giderek, “Bize ödeme için gelen müteahhitlerin ödemesini 15 gün ceza olarak geciktiriyoruz” demesi bir başka önemli konu idi. Gebze adına çok önemli sayılabilecek konuyu ise en son ve tesadüfen söyledi. Kasım ayında dünya belediyeler birliği toplantısının Gebze’de yapılacağını söyledi ve 16 ülkeden belediye başkanlarının Gebze’de ağırlanacağına değindi. Önemli bulduğum bir konu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun bugüne kadar kamulaştırma yüzünden Gebze bağlantısının yapılamamış olması…Bu olay Gebze’nin sahipsizliğin açık bir örneği olsak gerek ve bundan kimsenin haberi bile yoktu. Gebze Belediyesi yeni imar uygulamasında devleti hem 1,5 katrilyon para ödemekten kurtardı, hem de Gebze için önemli bir sorunu çözdü. Ama bunu yaparken herhangi bir bakanlıkla mahsuplaşma yapabilir, bu para dolaylı da olsa Gebze Belediyesi kasasında kalabilirdi. Umarım bunu yapan Büyükgöz, bunun için de farklı bir girişimde bulunabilir.    
Ekleme Tarihi: 03 Ağustos 2022 - Çarşamba

BÜYÜKGÖZ'Ü DİNLERKEN…

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz dün basın toplantılarından birini daha dün yaptı. Sessiz devrim olarak nitelendirdiği hizmetlerin bir bölümünü anlattı ve özellikle mülkiyet sorunlarının çözümü konusunda Gebze’de çok önemli bir hizmeti yerine getirdiklerini ifade etti. Bu anlamda anlatmış olduğu en önemli sorun ise Gebze bölgesindeki tarım alanlarındaki imar sorunlarının da çözüme kavuşturulması idi. Tüm tarım alanında toplulaştırma yapılacağını söyleyen Büyükgöz, tüm tarım alanlarının kullanılabilecek duruma getirileceğini ve yolu olmayan hiçbir parsel olmayacağını ifade etti. Bize göre bu da çok önemli bir sorun ve çözüme kavuşturulması Gebze adına güzel bir olay oldu. Zira bugüne kadar bir çok insanın bu alanda mağdur olduğunu, komşusu ile kavga ettiğini, traktör yollarını kullanmak zorunda olduğunu hepimiz çok iyi gözlemliyorduk.

Büyükgöz’ün TOKİ’den Gebze Belediyesi adına 32 dönüm yer aldığını ve bunun için de Gebze Belediyesinin 503 veya 508 milyon TL ödeyeceğini söylemesi biraz tartışma konusu oldu. Zira bu rakam nerede ise Gebze Belediyesinin yıllık bütçesine yakın bir rakam tutuyordu. Sonra buna açıklık getirdi ve ödemenin nakit olarak yapılmadığına değindi. Bu alana ise Gebze bölgesindeki oto tamircilerinin taşınacağını ifade etti. Galericiler sitesi ile ilgili yeni bir yer üzerinde de çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Çarşı hamamının 29 yıllığına Gebze Belediyesi tarafından kiralanması da ayrı bir konu idi. Burasının kültürel anlamda kullanılacağını söyleyen Büyükgöz, hamam olarak da kalabileceğini, kervansarayla ilgili de epeyce bir yol alındığına dikkat çekti.

İddialı olduğu bir alan ise belediyeye iş yapan tüm müteahhitlerin ödemelerinin ayın biri ile beşi arasında yapıldığını söylemesi idi. Daha da ileri giderek, “Bize ödeme için gelen müteahhitlerin ödemesini 15 gün ceza olarak geciktiriyoruz” demesi bir başka önemli konu idi.

Gebze adına çok önemli sayılabilecek konuyu ise en son ve tesadüfen söyledi. Kasım ayında dünya belediyeler birliği toplantısının Gebze’de yapılacağını söyledi ve 16 ülkeden belediye başkanlarının Gebze’de ağırlanacağına değindi.

Önemli bulduğum bir konu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun bugüne kadar kamulaştırma yüzünden Gebze bağlantısının yapılamamış olması…Bu olay Gebze’nin sahipsizliğin açık bir örneği olsak gerek ve bundan kimsenin haberi bile yoktu. Gebze Belediyesi yeni imar uygulamasında devleti hem 1,5 katrilyon para ödemekten kurtardı, hem de Gebze için önemli bir sorunu çözdü. Ama bunu yaparken herhangi bir bakanlıkla mahsuplaşma yapabilir, bu para dolaylı da olsa Gebze Belediyesi kasasında kalabilirdi. Umarım bunu yapan Büyükgöz, bunun için de farklı bir girişimde bulunabilir.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.